KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Paket son derece faydalı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası(BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ni son derece faydalı bulduğunu söyledi.

Paket son derece faydalı
01 EKİM 2013 SALI 23:41
0
2031
0
AA aa

BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, kamuoyu tarafından uzun süre merakla beklenen ve önceki gün Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi' hakkında bir değerlendirme yaptı.

Demokratikleşme adına atılan adımları olumlu karşıladıklarını ve paketinde son derece faydalı bulduğunu belirten Çalbay, ekonomik anlamda Bingöl'de de bundan sonra daha önemli gelişmelerin yaşanacağını ifade etti.

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet adına açıklamış olduğu ‘Demokratikleşme Paketi'ni Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülke ve milletimiz için son derece faydalı bulduk” diyen Çalbay: “Hükümetimizi, demokratikleşme adına yapılan bu adımlardan ötürü tebrik ediyor, yapılan yeniliklerin vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Pakette geçen bazı başlıklar ile ilgili kanaatlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Açıklanan demokratikleşme paketi, hükümetin üç dönemdir yapmış olduğu ‘Avrupa Birliğine Uyum' sürecinde şimdiye kadar yapılmış olan demokratikleşme reformlarının devamı mahiyetindedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratikleşme reformlarının devam edeceğini ifade etmesi, pakette yer almayan demokratikleşmenin önündeki diğer engellerin de kalkabileceğine işaret etmektedir. İnsan hak ve hürriyetleri için çok önemli olan insanların yaşam tarzlarına saygı, kamusal alanda başörtü takma serbestiyeti, her türlü ayırımcılıkla mücadele, kişisel bilgilerin korunması gibi temel konuların devlet güvencesine alınması takdire şayandır. Şimdiye kadar gecikmiş bu konuların çözülmesi son derece önemli bir gelişme, demokratik ve çağdaş bir toplum olmanın da gereğidir. Pakette yer alan özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünün açılması, bazı dilleri yazılı ifade edebilmek için mevcut alfabemiz dışındaki harf kullanmadaki yasal kısıtlamanın kalkması ise eğitimde demokratikleşme için önemli adımlardır. Siyasi partilere devlet desteğinin artması, siyasi partilere üyelikle ilgili engellerin kalkması, farklı dil ve lehçelerde propagandaya izin verilmesi, siyasi rekabetin artmasına, farklı görüş ve fikirlerin demokratik olarak ifade edilebilmesine zemin hazırlayacaktır. Ülkemizde yaşayan azınlıklardan Romanlara ait “Dil ve Kültür Enstitüsü” nün devlet eliyle kurulması, Hristiyanlara ait ‘Mor Gabriel' manastırı arazisinin iade edilmesi çok önemli ve örnek teşkil edecek düzenlemelerdir. Son olarak Kurban Bayramına yaklaştığımız şu günlerde yardım toplama konusundaki sınırlamanın kalkması, hayırseverlerin yapacakları yardımları istedikleri yasal olan kurum ve kuruluşlara verme serbestiyetinin gelmesi dikkate ve takdire şayandır” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın