KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Pakistan'da darbe tartışmaları tam gaz

Türkiye'de yazılı muhtıraların yerini sözlü muhtıraya bıraktığı günlerde askerin siyasetteki yeri bir kez daha yüksek perdeden tartışılırken, kardeş ülke Pakistan'da da darbe tartışmaları son sürat sürüyor

Pakistan`da darbe tartışmaları tam gaz
18 ARALIK 2009 CUMA 08:31
0
1135
0
AA aa

Pakistan'da Yüksek Mahkemenin üst düzey yetkililerin yolsuzluk davalarından muaf tutulmasını öngören af uygulamasını geçersiz ilan etmesinden sonra Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu da, Savunma Bakanı ve yaklaşık 250 üst düzey yöneticiye yurt dışına çıkma yasağı getirdi.

Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, bazıları 1990'lı yıllara kadar uzanan 8 bini aşkın yolsuzluk olayıyla ilgili davaların soruşturulmakta olduğunu ve yeniden dava açılacağını belirterek, bununla ilgili olarak 247 yetkiliye yurt dışına çıkma yasağı getirildiğini duyurdu.

Ancak söz konusu karar, ABD'nin, Taliban ve El Kaide ile mücadelede güçlü bir müttefik aradığı Pakistan'daki siyasi elit tabaka içinde huzursuzluğa yol açtı. Çünkü başta ABD'nin desteklediği Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari olmak üzere bazı üst düzey yöneticiler geçmişte bu af uygulamasından yararlanmıştı.

Komisyonun hakkında soruşturma açtığı kişiler arasında kimlerin bulunduğu resmi olarak açıklanmadı. Ancak Pakistan haber ajanslarına göre listede İçişleri Bakanı Rahman Melik ve Savunma Bakanı Ahmed Muhtar da bulunuyor.

Muhtar, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, savaş gemisi alımında görüşmeler için Çin'i ziyaret amacıyla gittiği havaalanında ülkeyi terk etmesinin engellendiğini söyledi. Muhtar ile ilgili soruşturma konusu ise henüz bilinmiyor.

Yüksek Mahkeme tarafından 'geçersiz' ilan edilen söz konusu af uygulaması, eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından 2007 yılında yürürlüğe konulmuş ve üst düzey hükümet yetkililerinin yolsuzluk davalarından muaf tutulmalarını öngörüyordu.

Pakistan'da üst düzey yöneticilere yurtdışı yasağı ve Yüksek Mahkemenin 'af uygulaması' iptaliyle siyasi karşıklığın arttığı ifade edilirken, Devlet Başkanı Zerdari'nin sözcüsü Farhatullah Babar, darbe iddialarının doğru olmadığını söyledi. Babar, ''Elbette ki bir darbe söz konusu değil'' dedi.

 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın