KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2025 Pazar
°C

Pakistan'da yargı krizi sona erdi

Pakistan'da hükümet ile Yüksek Mahkeme arasındaki kriz sona erdi. Bir araya gelen Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile Yüksek Mahkeme Başkanı Muhammed İftikar Çaudri, Yüksek Mahkemeye yeni hakim ataması konusunda anlaştı.

Pakistan`da yargı krizi sona erdi
18 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 10:04
0
1329
0
AA aa

Pakistan'da hükümet ile Yüksek Mahkeme arasındaki kriz sona erdi.

Bir araya gelen Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile Yüksek Mahkeme Başkanı Muhammed İftikar Çaudri, Yüksek Mahkemeye yeni hakim ataması konusunda anlaştı.

Başbakan Gilani ile Çaudri arasında alınan karara göre, yargıçlar Şekip Nisar ve Asıf Kohsa Yüksek Mahkeme üyeliğine atanacak.

Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Gilani, ülkenin ve milletin yararına olan bu kararın demokratik kurallar dahilinde, uzlaşmayla alındığını söyledi.

Gilani ayrıca, Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin de hükümet ile Yüksek Mahkemenin üzerinde uzlaştığı isimleri desteklediğini ifade etti.

Pakistan Yüksek Mahkemesi geçen hafta, hükümet tarafından Yüksek Mahkeme üyeliğine atanan 3 hakimin atama kararnamesini anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmiş ve bu karar hükümet ile yargı arasında krizin başlamasına neden olmuştu.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın