Pamir: türkiye enerjide devre dışı kalabilir
Enerji uzmanı Necdet Pamir, Rusya'nın enerjide yaptığı son anlaşmalar sonrasında Türkiye'nin içinde bulunduğu projelerde ertelemenin gündeme gelebileceğini söyledi.
16 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA 08:46 |
0 |
752 |
0 |
|
AA |
aa |
|
İSTANBUL - Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 6 günlük Orta Asya gezisi, enerjide dengeleri Moskova lehine değiştirdi. Putin, Kazakistan ve Türkmenistan'ı, enerji kaynaklarını Rusya üzerinden Avrupa pazarına sevk etmesi yönünde ikna etti. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Koordinatörü Necdet Pamir, Rusya'nın son hamlesinin Türkiye'ye etkilerini NTV yayınında anlattı.
Uzun zamandır bunun sinyallerinin olduğunu belirten Pamir, “Putin enerji kartını etkin bir biçimde oynuyor. Doğalgazda kendisine alternatif olabilecek kaynakları kontrol ediyor. Bu çok uzun zamandır “geliyorum” diyen bir olguydu ama maalesef görülmedi. Türkiye'de de bunlar olmuyormuş gibi “Türkmen gazını alacağız” şeklinde alternatifler yaratıldı” dedi.
Pamir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi ilgilendiren en önemli projelerden biri Nabucco'ydu. Bu Avrupa'nın kaynak çeşitlendirmesini hedefleyen 31 milyar metreküplük bir projeydi. Son hamleyle Türkmen gazının yeni hacimlerinin yeni bir boru hattıyla Rusya üzerinden Avrupa'ya sevki konusunda adımlar atıldı. Kazakistan'la da petrol ihracı konusunda birliktelik mesajları verildi. Bu da bir anlamda Burgaz-Dedeağaç'a doğru Türkiye'yi by-pass eden bir gelişme.”
‘PROJELERDE ERTELEME OLABİLİR' Son gelişmelerin Türkiye'nin içinde bulunduğu ve AB nezdinde Türkiye'nin önemini artıracak Nabucco, Samsun-Ceyhan yerine petrol ve doğalgazda Türkiye'yi devre dışı bırakabilecek adımlar anlamına geldiğini kaydeden Pamir “Türkiye'nin önemini vurgulayacak projelerde erteleme ve sarkmadan söz edebiliriz” diye konuştu.
ntvmsnbc
|
22.08.2025 17:58
 |
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı! |
Bingöl'de dilencilere yönelik uygulama yapan Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, bir dilencinin üzerinden çıkan rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. |
|
22.08.2025 17:22
 |
Bingöl'de Gençlik Spor'a 40 geçici işçi alacak |
Başvurular 25-29 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. Katılımcılar, 2 Eylül 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek. |
|
22.08.2025 15:37
 |
Bingöl'de trafik kazası: 3 yaralı |
Bingöl'ün Genç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 3 kişi yaralandı. |
|
22.08.2025 15:37
 |
Ameliyatlara zaman ayarı! Akşam ve hafta sonları da… |
Hastanelerde yeni dönem başlıyor. Kamu hastanelerinde akşam saatlerinde ve hafta sonu da ameliyat yapılacak. Sağlık Bakanlığı, kamu hastanelerine bu yönde planlama yapmaları için yazı gönderdi. |
|
22.08.2025 15:36
 |
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele |
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 279 kök kenevir ve 9,38 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. |
|
22.08.2025 15:35
 |
Bingöl'de ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ele geçirildi |
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ele geçirildi. |
|
|