KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Pamir: türkiye enerjide devre dışı kalabilir

Enerji uzmanı Necdet Pamir, Rusya'nın enerjide yaptığı son anlaşmalar sonrasında Türkiye'nin içinde bulunduğu projelerde ertelemenin gündeme gelebileceğini söyledi.

Pamir: türkiye enerjide devre dışı kalabilir
16 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA 08:46
0
910
0
AA aa
İSTANBUL - Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 6 günlük Orta Asya gezisi, enerjide dengeleri Moskova lehine değiştirdi. Putin, Kazakistan ve Türkmenistan'ı, enerji kaynaklarını Rusya üzerinden Avrupa pazarına sevk etmesi yönünde ikna etti. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Koordinatörü Necdet Pamir, Rusya'nın son hamlesinin Türkiye'ye etkilerini NTV yayınında anlattı.

Uzun zamandır bunun sinyallerinin olduğunu belirten Pamir, “Putin enerji kartını etkin bir biçimde oynuyor. Doğalgazda kendisine alternatif olabilecek kaynakları kontrol ediyor. Bu çok uzun zamandır “geliyorum” diyen bir olguydu ama maalesef görülmedi. Türkiye'de de bunlar olmuyormuş gibi “Türkmen gazını alacağız” şeklinde alternatifler yaratıldı” dedi.

Pamir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi ilgilendiren en önemli projelerden biri Nabucco'ydu. Bu Avrupa'nın kaynak çeşitlendirmesini hedefleyen 31 milyar metreküplük bir projeydi. Son hamleyle Türkmen gazının yeni hacimlerinin yeni bir boru hattıyla Rusya üzerinden Avrupa'ya sevki konusunda adımlar atıldı. Kazakistan'la da petrol ihracı konusunda birliktelik mesajları verildi. Bu da bir anlamda Burgaz-Dedeağaç'a doğru Türkiye'yi by-pass eden bir gelişme.”

‘PROJELERDE ERTELEME OLABİLİR'
Son gelişmelerin Türkiye'nin içinde bulunduğu ve AB nezdinde Türkiye'nin önemini artıracak Nabucco, Samsun-Ceyhan yerine petrol ve doğalgazda Türkiye'yi devre dışı bırakabilecek adımlar anlamına geldiğini kaydeden Pamir “Türkiye'nin önemini vurgulayacak projelerde erteleme ve sarkmadan söz edebiliriz” diye konuştu.

ntvmsnbc
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın