KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Pancar üretici yol kesti

Pancar üreticileri, alım kantarlarında günlerce beklemeye isyan etti. Çiftçiler, Muş- Bingöl karayolunu 4 saat trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eylemi, çiftçilerle konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü sonlandırdı.

Pancar üretici yol kesti
25 EKİM 2010 PAZARTESİ 08:55
0
2648
0
AA aa

Bingöl ve Erzurum istikametine ayrılan çevre yoluna bugün saat 07.00 sıralarında 250'ye yakın traktörle konvoy halinde giden yaklaşık 600 pancar üreticisi karayolu 11.00'a kadar ulaşıma kapattı. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yüzlerce araç karayolunda saatlerce beklemek zorunda kaldı. Eylemin yapıldığı yere gelen AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız'a tepki gösteren üreticiler, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü'nün isteği üzerine eyleme son verdi.

Üreticilerd, kontak kapattıkları traktörlerini çekerek yol yeniden ulaşıma açıldı. 30 köyün pancar alımının yapıldığı Şenova'daki kantarın müteahhide devredilmesiyle birlikte personelin çalışmadığı için günlerce sıra beklediklerini iddia eden üreticiler, "Sesimize kulak verilmezse bu eylemleri tekrarlayacağız" dediler.


Olay yerine fabrika müdürü ve Valinin gelmesini istediklerini belirten üreticilerden Kerem Akdeniz, "Bir römork pancarı vermek için günlerce kuyrukta bekliyoruz. Pancardan kazanacağımızı kuyrukta yiyoruz. Böyle rezillik olmaz. Kantar bulunduğu yere 3 vardiya 2 bant istiyoruz. Kimi üretici burada 3- 4 gün bekliyor. Yazık değil mi? Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok. Bunu her seferinde dile getirdiğimiz siyasilerde bizi kandırıp gitti. Eğer buna bir çözüm bulunmazsa gerekirse hergün yolu trafiğe keseriz" dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın