KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Pancar üretici yol kesti

Pancar üreticileri, alım kantarlarında günlerce beklemeye isyan etti. Çiftçiler, Muş- Bingöl karayolunu 4 saat trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eylemi, çiftçilerle konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü sonlandırdı.

Pancar üretici yol kesti
25 EKİM 2010 PAZARTESİ 08:55
0
2993
0
AA aa

Bingöl ve Erzurum istikametine ayrılan çevre yoluna bugün saat 07.00 sıralarında 250'ye yakın traktörle konvoy halinde giden yaklaşık 600 pancar üreticisi karayolu 11.00'a kadar ulaşıma kapattı. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yüzlerce araç karayolunda saatlerce beklemek zorunda kaldı. Eylemin yapıldığı yere gelen AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız'a tepki gösteren üreticiler, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü'nün isteği üzerine eyleme son verdi.

Üreticilerd, kontak kapattıkları traktörlerini çekerek yol yeniden ulaşıma açıldı. 30 köyün pancar alımının yapıldığı Şenova'daki kantarın müteahhide devredilmesiyle birlikte personelin çalışmadığı için günlerce sıra beklediklerini iddia eden üreticiler, "Sesimize kulak verilmezse bu eylemleri tekrarlayacağız" dediler.


Olay yerine fabrika müdürü ve Valinin gelmesini istediklerini belirten üreticilerden Kerem Akdeniz, "Bir römork pancarı vermek için günlerce kuyrukta bekliyoruz. Pancardan kazanacağımızı kuyrukta yiyoruz. Böyle rezillik olmaz. Kantar bulunduğu yere 3 vardiya 2 bant istiyoruz. Kimi üretici burada 3- 4 gün bekliyor. Yazık değil mi? Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok. Bunu her seferinde dile getirdiğimiz siyasilerde bizi kandırıp gitti. Eğer buna bir çözüm bulunmazsa gerekirse hergün yolu trafiğe keseriz" dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın