KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2025 Salı
°C

Papa'ya tepkiler artıyor

İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret eden papaya tepkiler artıyor

Papa`ya tepkiler artıyor
16 EYLÜL 2006 CUMARTESİ 16:32
0
1402
0
AA aa
Konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Başkanı İlhan Kaçar ve Türk Diyanet-Vakıf-Sen İl Temsilcisi Rahim Çetin, Bir dinin kutsalına, peygamberine, kitabına yönelik hakaretleri küstahlık olarak değerlendirdiler. Papa'nın düşmanca ifadeler kullandığına dikkat çeken Kaçar ve Çetin, din kavgasının körüklenmesinin büyük bir talihsizlik olduğunu kaydettiler.
Kaçar ve Çetin, açıklamalarına şöyle devam ettiler. "Hakaret edenler kervanına son olarak Hristiyan dünyasının dini lideri papa da katıldı. Papa'nın açıklamaları hem Hıristiyanlık dünyası adına hem de insanlığın ortak barışı adına fevkalade kaygı ve üzüntü verici, talihsiz bir açıklamadır. Papa'dan sözlerini acilen geri alınmasını ve özür dilemesini bekliyoruz. Bir din adamının başka bir dinin peygamberi hakkında akıl ve mantık dışı söylemlerini hayretle ve üzüntü ile karşılamaktayız ve bu sözlerinden dolayı Papa'yı nefretle ve şiddetli kınıyoruz."
"Bir buçuk milyar müslümanın sevgilisi durumundaki bir peygambere hakaret edildi" diyen Kaçar ve Çetin, "Papanın kendi iç dünyasındaki kini, düşmanlığı nefreti yansıtıyorsa, Hıristiyan dünyasının dini lideri olarak çok daha vahim bir durumla karşı karşıya olduğunu gösterir. Görmeyen gözlerin işitmeyen kulakların nur ışığı olan son peygambere, Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaret etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu zihniyet, tarihte kendi halkını kışkırtarak İslam'ı düşman görmesinden dolayı haçlı seferini başlatmıştır. Bugün ise 'Allah katında hak din İslam'dır' ayetine tahammül edemeyen bir anlayıştır. Bunlar İslam ile savaşmayı bir görev olarak görmekte, mensuplarına bunu aşılamaktadırlar" şeklinde görüş bildirdi.
Teknolojik ve ekonomik üstünlüğün verdiği şımarıklık, küstahlık ve tepeden bakıcı tavırlarla hakaretlerin yapıldığını öne süren Başkan Kaçar ve Temsilci Çetin, başka kültürlere mensup insanların hep küçük görüldüğünü ifade ettiler. Oysa gerçek medeniyetin teknolojide ve ekonomik gelirde ya da üstünlükte değil, insani ve ahlaki erdemlerde olduğuna dikkat çeken Kaçar ve Çetin, milleti bu gibi tahriklere kapılmamaları yönünde sağduyulu hareket etmeye çağırdılar.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2025
17:33
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Yapılacak ilk toplantıda kuruluş amacının açıklanıp ve yönetimin kurulacağı, platform sözcüsünün ilan edilip çalışmalara hızla başlanacağı vurgulandı.
05.05.2025
16:39
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
İkamet ve kayıt adresi farklı olanlar dikkat: Aile hekimi kaydınız değişebilir. Sağlık Bakanlığı, 6 Mayıs'tan itibaren aile hekimi ile ikamet adresi farklı olan vatandaşların kayıtlarını otomatik olarak güncelleyecek. Yeni sistem ilçeler için değil iller bazında olacak. 1 ay içinde e devlet ya da e nabız üzerinden başvurursanız eski aile hekiminize dönebileceksiniz.
05.05.2025
15:26
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Yeni sigorta düzenlemesiyle birlikte artık hasar gören araçların onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin yüzde 60'ını aşmadıkça, sigorta şirketleri bu araçları perte çıkaramayacak. Böylelikle büyük bir pazar haline gelen pert araç kullanımının önüne geçilecek.
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın