KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Paradigma size ömür

BİN-DER (Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği) Başkanı Doğan KARASU: ‘Bingöl Üniversitesi'nin öncülük yaptığı yapay paradigmanın küçük bir kolu olan ‘Zaza Dili Sempozyumu' paradigması çökmüştür. Ehmedê Xanî 'yi brandalara Ahmedi Hani yazacak kadar cesur, bir insanın ismine müdahale etme hakkını kendisinde bulacak kadar bilime ve değerlere saygılı bir yönetimin ‘çökecek' paradigmalar üretmesi zor olmasa gerek. Milli basketbolcu Zaza Erdem ne kadar Zaza ise bu paradigma da o kadar doğrudur. Bu sempozyum bu ülkenin bir kurumu olan Bingöl Üniversitesi'nin imajını çizmiştir, marjinal bir görüntü sergilemesine neden olmuştur', dedi.

Paradigma size ömür
24 MAYIS 2011 SALI 08:15
0
1819
8
AA aa

BİN-DER Başkanı Doğan KARASU: ‘Sempozyumu 2 gün boyunca takip ettik. Zazalar ayrı bir millet, Zazaca ayrı bir dildir diyenler hiçbir belge sunamadı. Öyle bir belge yok zaten. Tek dayanakları oryantalistlerin söylediği birkaç bilgi, Zazalar ile Kurmançlar bir birini anlamıyor teziydi. Tunus'lu, Cezayir'li, Mısır'lı Araplar da birbirini anlamıyor, bu diller de farklı mıdır?  Sanal alemdeki iddialarını, görüşlerini sundular. Bu görüşler sanal alemde vardı, bu adamları buraya getirmenin, bu kadar zahmet çekmelerine neden olmanın manası neydi? Sanal paradigma savunucuları sanal alem bilgilerini hakikat diye öne sürdü, reel alemin tebliğcileri belgeleri konuşturdu.  Sanalın  hiçbir bilimsel değeri yoktu, yoktur. Belgelere dayalı tebliğler de vardı. Bu belgelerin tamamında Zazalar Kürttür, Zazaca da Kürtçenin bir lehçesidir şeklindeydi', dedi.

                BİN-DER Başkanı Doğan KARASU: ‘Yazık oldu: Topluma siyasi bir plan sunan görüş iflas etti!!! Toplum bu planı geri itti. Yazık oldu: Ülkenin bir sürü parası boşa gitti. Sayın Başbakan ve YÖK Başkanı bu paranın tamamını Bingöl Üniversitesi yönetiminden, bu işi organize edenlerden zimmet olarak almalıdır. Sayın BAYDAŞ'a da önerimiz: Bilim adamı gibi davranın, zor geliyorsa halk gibi olun. Halka rağmenci işlerden uzak durun. Objektif olmayan kriterlere göre eleman alabilirsiniz ama her söylediğime bu halk inanır yanılgısına düşmeyin. Sempozyumlarda dinleyicilere söz hakkı verin, kritik yapma şansı tanıyın. Zülfüyara dokunacağız ama bir kişiye 4 oturumda yer vermeyin. Dünyada böyle bir örnek yoktur.  Bir kişiye 4 oturumda yer veriyorsanız konuyla ilgili düşünceniz, amacınız sabittir demektir. Yoksa inandıklarınızı bilim kılıfı altında mı topluma kabul ettirmeye çalışıyorsunuz? Tutmaz, bu paradigma ve bu yöntem', dedi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zanaa (@Misafir_4669)
25 Mayıs 2011 Çarşamba 17:43
mesele zazaca ayrı yada aynı meselesi değil esas amaç zazacılık altından kürt düşmanlığı yapmaktır
munzur (@Misafir_4659)
25 Mayıs 2011 Çarşamba 02:42
Zazaların Kürt olduğuna dair bir belge var mı?Varsa bize bu belgeyi acaba gösterebilirler mi?Bu konu aidiyet ve kimliklere bağlı...İrani diller o kadar çok ki..Şöyle dense bu İrani diller,'FARSÇANIN ALT DİLLERİDİR,fARSÇA ANA KAYNAKTIR.' daha mantıklı görünebilir.Tarihte Kürtçe diye bir dil yoktur.Kürt sözcüğünü de Selçuklu Sultanı Sencer kullanıyor,daha sonra Araplar kullanıyor.İranoloji de Kürtçe'yi bir dil olarak kabul etmiyor .' Farsçanın bir versiyonudur.' diyor..
Ahmet COTKAR (@Misafir_4658)
24 Mayıs 2011 Salı 23:50
Doğan Hocam! Bernard Shaw der ki ' yapabilenler yapar, yapamayanlar eleştirmen olur.' Bir gün olsun Bingöl için eleştirme dışında bir icraatını görseydik. Her şeyi eleştirmek işin kolayına kaçmaktır.Ayrıca paradigmanın mucidi T.kuhn derki yeni paradigmanın doğrulanması için bilim çevrelerinin yeni paradigmayı benimsemesi ve sorunları çözmesiyle gerçekleşir. paradigmanın sorunları çözmediği gibi bilim adamları da seni doğrulamıyor.
baran demir (@Misafir_4656)
24 Mayıs 2011 Salı 22:20
Herkese Merhaba!Yahu ömründe zazaca ve Kurmancayi kabul etmeyen bir zihniyetin takipcileri bu bu iki lehceyi ayni dilden oldugunu kabuletmezler hatta daha ileri gidip ayri irk demek istiyorlar.amac ortada,... bana göz altinda bir polis neden zazacilik yapmiyorsunuz demisti.uzaktan izliyorum son yillarda bazi servisler araciligiyla yukarda belittiklerim islenmeye calisiliyor.bu artik tutmaz,...saygilar,...
ahmet zazai (@Misafir_4651)
24 Mayıs 2011 Salı 17:41
geçen kendileri (karasu) bir sempozyum mu ne düzenlemiştiler. hep aynı kafadan insanlar. körler sağırlar birbirini ağırlar. şimdi herhalde üniversitenin bu kadar ses getirecek bir şey yapmasını kabullenemediler. bir de üzüldüğüm nokta bunlar ha bire konuşuyor. elin adamı üretiyor. bunlarda seyrediyor. iyi seyirler (ha bir de taş atma var oda ayrı)
AHMET ZAZAİ (@Misafir_4650)
24 Mayıs 2011 Salı 17:36
EMİNİM BU NE KONUŞTUĞUNU ne yazdığını BİLMİYORDUR
sivanlı (@Misafir_4648)
24 Mayıs 2011 Salı 15:50
doğrudur katılıyorum. aslında türkiyede üniversitelerin bile bilimselliği uzun bir süredir tartışılıyordur. duruma da bakarsanız iflas eden bir kürt yoktur politikasının yerini artık ne kadar ayrıştırırım politikası almıştır. bu çevrelerin daha önce genelkurmay ve devlet yetkililerin söylemlerini doğrulamak için bu tür girişimlerde bulunduğunu bir çoğumuz farkındayız. bunlar aslında bir nevi ya zazalar ya kurmançlar kürt değildir diyorlar. illaki biri kürt olmayacaksa o da kurmançlardır. biz kürdüz.
XANİHANİAHMET (@Misafir_4645)
24 Mayıs 2011 Salı 13:49
sevgili doğan
rektör bey ile seni aynı görüyorum.Çünkü ikinizde toplumsal anlamda birşeyler kotarmanın peşindesiniz yani; bro ni se tiwa ni se yiwa alla şıma wirdunuz islah bıker. ha tı ha wu
Sen öğretmenliğini iyi yap,rektör beyde bilimsel çalışmalarda üniversitemizin yerini ilklere taşısın. İnşaat müteahhitlerin,ticaret ise esnafın işidir kurban...
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın