KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Paraşütçüler gökyüzünü renklendirdi

Bingöl Merkeze bağlı Dik Köyü'nde düzenlenen ve 5 paraşütçünün katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Kurt: 'Bu memleketin doğası, yamaç paraşütü sporuna uygun olması nedeniyle bölge illerindeki yamaç paraşütü sporcularının gözde ve tercih edilir olmasını sağlıyor.'

Paraşütçüler gökyüzünü renklendirdi
20 NİSAN 2020 PAZARTESİ 18:13
5
3598
0
AA aa

Doğal güzelliği ile dikkati çeken ve Türkiye'de güneşin en güzel doğduğu yer olan Bingöl'de 5 paraşütçü, yaptığı gösteriyle gökyüzünde renkli sahneler oluşturdular.

Etkinlik sonrası paraşütçüler adına değerlendirmelerini paylaşan Mustafa Kurt, manzaranın güzelliğine dikkat çekti ve “Büyüleyici bir atmosferdi. İnsan, gökyüzünden bakınca bu muhteşemliği daha iyi görebiliyor” dedi.

Bingöl'ün, güneşin en güzel doğduğu il olduğuna da dikkat çeken Kurt: “Güneş ışınlarının ahengiyle bütünleşen bir uçuşun keyfini ifadelere sığdırmak elbette mümkün değil. Bingöl'ün hem doğası, hem de yamaç paraşütü için oldukça elverişli coğrafi yapısıyla bölgenin bu alandaki spor merkezi haline dönüşebileceğine inanıyoruz. Bu etkinliklerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasıyla özellikle çevre illerden de önemli katılımlar olacağını düşünüyoruz” dedi.

Özellikle Hesarek Kayak Merkezi ve diğer uçuş noktalarının son iki yıldır giderek artan bir rağbetle karşılaştığını da anlatan Kurt, Bingöl özelinde de bu spor branşına ilgi olduğunu, gerekli ve yeterli eğitimler sonrasında daha fazla sporcu ile Bingöl semalarının rengarenk olabileceğini kaydetti.

Kurt, salon sporlarının yanı sıra doğayla iç içe bir imkan sunan yamaç paraşütü sporunun gelişmesi ve Bingöl'ün bu alanda önemli bir merkez olması temennisini de sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın