KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2025 Pazar
°C

Park yasağına uymayanlara ceza yağmuru

Trafik şube müdürlüğü ekipleri, uygunsuz ve yanlış park edilen araçları ceza yağmuruna tuttu. Cezalardan resmi kurum araçları da nasibini aldı

Park yasağına uymayanlara ceza yağmuru
25 EYLÜL 2007 SALI 10:05
0
979
0
AA aa
Bingöl'de yaşanan park sıkıntısı, cezaları kaçınılmaz hale getirdi. Her geçen gün yeni araçların katıldığı şehir trafiğinde yaşanan sıkıntılar, park alanlarının yetersizliği ile giderek artıyor. Ramazan Ayı'nda çokça yaşanan ‘yanlış park' sorununa müdahale eden Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Ekipleri, yanlışta ısrar eden sürücülerin araçlarını ceza yağmuruna tuttu.

Özellikle iftar saatlerinde sıkışan araç trafiğine müdahale ederek sıkıntıya meydan vermemeye çalışan trafik ekipleri, gündüz saatlerinde de yanlış park nedeniyle ortaya çıkan sorunlarla uğraşıyor.

Dün öğlen saatlerinde Genç, Kültür, İnönü ve Hastane Caddeleri'nde ‘park yasağı uygulaması'nı sürdüren trafik ekipleri, yanlış park yapan araçlara ceza yazdı. Şahıs otomobillerine yazılan cezaların yanı sıra resmi kurum araçlarına da aynı caza kesildi.

Kuralların uygulanmasında ‘kamu kurumuna ait araçlar' ve ‘özel araçlar' diye bir ayrımın yapılmadığını belirten trafik ekipleri, kuralların herkes için geçerli olduğunu ifade etti.

Park yasağını ihlal edenlerin çoğu zaman aynı kişiler olduğuna işaret eden trafik ekipleri: “Sürekli aynı hatayı işleyen sürücüleri görmekteyiz. Yaptığımız uyarıları dikkate almayan bu sürücüler, ceza kesildiğinde de tepkiyi veren ilk kişiler. Bizler kuralları uygulamak, sürücüler de uymak zorundadır. Aksi davranışlarda bulunanların cezasız kalması, ileriki zamanlar için ciddi sıkıntıları da beraberinde getireceği için cezalar sıkıntı anında uygulanır” dediler.

“Oruçluyuz bir şey olmaz”

Sürücülerin ceza uygulaması sırasında araçların başına gelerek binbir bahaneler üretmesini eleştiren trafik ekipleri, “oruçluyuz, bir şey olmaz” şeklindeki savunmaların kabul edilemeyeceğini vurguladı. ‘Oruç tutmak, hata yapmak için bir bahane olamaz' diyen trafik ekipleri, sürücülerden park yasağına uymalarını ve hatada ısrarcı olmamalarını istedi.

Trafik ışıklarının geçici süreliğine devre dışı bırakıldığı kavşaklardan geçiş esnasında daha sabırlı ve dikkatli olunması tavsiyesinde bulunan trafik ekipleri: “1 dakikalık bir gecikme ile bir şey kaybedilmez. Biraz daha sabırlı davranılması durumunda sıkıntılar giderilmiş olacak. Bu konuda sürücülerimizden duyarlılık bekliyoruz” diye konuştular.


Bingöl Online / Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın