Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
1 milyon metrekareyi aşkın yeşil alanı ile vatandaşların zaman geçirebileceği ortamlar oluşturan Bingöl Belediyesi, yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla parkları yaz mevsimine hazır hale getiriyor.
İl genelindeki tüm park ve yeşil alanlarda ağaçlandırma, çimlendirme, yapısal peyzaj düzenlemesi, açık hava mobilyalarının onarımı ve yenilenmesi gibi çalışmalara ağırlık veren ekipler, yeşil alanların kullanımını artırmak ve doğayla iç içe bir Bingöl oluşumuna katkı sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
“Park ve yeşil alanlarımızı koruyalım”
Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek, ortak kullanım alanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek, park ve yeşil alanların korunması çağrısı yaptı.
Şehrin güzelliklerini korumak, vatandaşlara daha temiz, daha yeşil bir çevre sunmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Aybek, “Park ve yeşil alanlarımızı mevsime hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan mevcut parklarımızın bakım ve onarımını titizle yürütürken bir yandan da şehrimize yeni parklar kazandırmak için çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım”
Parkların korunması için vatandaşlara ortak çalışma çağrısı da yapan Aybek, şu ifadeleri kullandı; “Lütfen çöplerinizi uygun yerlere atın veya çöp kutularını kullanın. Doğayı kirletmeyin, temiz tutalım. Park ve yeşil alanlardaki bitkilere zarar vermeyelim. Su tüketimine dikkat edelim, oturma alanları, çocuk oyun gruplarına zarar vermeyelim. Piknik yaparken veya mangal yakarken yangın tehlikesine karşı dikkatli olalım. Özellikle kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olalım. Park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine engel olalım. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım. Büyük emeklerle parklarımızın ve yeşil alanlarımızın bakım ve onarımını sürdüren ekiplerimize ve ortak kullanım alanlarının korunması noktasında duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Haklısınız, parkları koruyalım; ama beşyoldan yukarı Yenimahalle, Mirzan, Bahçelievler, Yeşilyurt Mahallerinde hiçbirinde park mark yok! Üstelik, birkaç ana cadde hariç cadde ve sokakları süpüren, temizleyen yok! Ve bu mahallelerde imar planında park olarak belirlenen yerler olduğu halde...
@Misafir Kullanıcı İmar alanında parklara ayrılan yerlere park yapılsın.Mirzana bitişik yapaç alanlar, ki buralar meşelik ormanlarıyla kaplıdır.doğal mesire alanları olsun.Doğal ormanlara dokunulmadan içlerine çeşitli çam fidanları serpiştirilerek su ve elektrik tesisatları döşenerek lavabolar inşaa eedilerek yüreme yolları yapılarak mesire alanına dönüştürülebilir.Benzer şey TOKİ projesiyle çabakçur vadisinde yapılıyor.Belediyede ona bakarak doğal meşeliklere fazla dokunmadan ek ağaçlandırmayayla buraları kontrollü bir şekilde mesire alanına çevrirebilir.
Parklar ortak yaşam alanlarıdır.Halka hizmet hakka hizmettir.Halkın parasının halka hizmet amaçlı kullanılmasının en güzel örneğidir.Halk ortak yaşam alanına sahip çıkmalıdır.Bu alanları korumalıdır.
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın