Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
1 milyon metrekareyi aşkın yeşil alanı ile vatandaşların zaman geçirebileceği ortamlar oluşturan Bingöl Belediyesi, yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla parkları yaz mevsimine hazır hale getiriyor.
İl genelindeki tüm park ve yeşil alanlarda ağaçlandırma, çimlendirme, yapısal peyzaj düzenlemesi, açık hava mobilyalarının onarımı ve yenilenmesi gibi çalışmalara ağırlık veren ekipler, yeşil alanların kullanımını artırmak ve doğayla iç içe bir Bingöl oluşumuna katkı sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
“Park ve yeşil alanlarımızı koruyalım”
Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek, ortak kullanım alanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek, park ve yeşil alanların korunması çağrısı yaptı.
Şehrin güzelliklerini korumak, vatandaşlara daha temiz, daha yeşil bir çevre sunmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Aybek, “Park ve yeşil alanlarımızı mevsime hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan mevcut parklarımızın bakım ve onarımını titizle yürütürken bir yandan da şehrimize yeni parklar kazandırmak için çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım”
Parkların korunması için vatandaşlara ortak çalışma çağrısı da yapan Aybek, şu ifadeleri kullandı; “Lütfen çöplerinizi uygun yerlere atın veya çöp kutularını kullanın. Doğayı kirletmeyin, temiz tutalım. Park ve yeşil alanlardaki bitkilere zarar vermeyelim. Su tüketimine dikkat edelim, oturma alanları, çocuk oyun gruplarına zarar vermeyelim. Piknik yaparken veya mangal yakarken yangın tehlikesine karşı dikkatli olalım. Özellikle kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olalım. Park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine engel olalım. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım. Büyük emeklerle parklarımızın ve yeşil alanlarımızın bakım ve onarımını sürdüren ekiplerimize ve ortak kullanım alanlarının korunması noktasında duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Haklısınız, parkları koruyalım; ama beşyoldan yukarı Yenimahalle, Mirzan, Bahçelievler, Yeşilyurt Mahallerinde hiçbirinde park mark yok! Üstelik, birkaç ana cadde hariç cadde ve sokakları süpüren, temizleyen yok! Ve bu mahallelerde imar planında park olarak belirlenen yerler olduğu halde...
@Misafir Kullanıcı İmar alanında parklara ayrılan yerlere park yapılsın.Mirzana bitişik yapaç alanlar, ki buralar meşelik ormanlarıyla kaplıdır.doğal mesire alanları olsun.Doğal ormanlara dokunulmadan içlerine çeşitli çam fidanları serpiştirilerek su ve elektrik tesisatları döşenerek lavabolar inşaa eedilerek yüreme yolları yapılarak mesire alanına dönüştürülebilir.Benzer şey TOKİ projesiyle çabakçur vadisinde yapılıyor.Belediyede ona bakarak doğal meşeliklere fazla dokunmadan ek ağaçlandırmayayla buraları kontrollü bir şekilde mesire alanına çevrirebilir.
Parklar ortak yaşam alanlarıdır.Halka hizmet hakka hizmettir.Halkın parasının halka hizmet amaçlı kullanılmasının en güzel örneğidir.Halk ortak yaşam alanına sahip çıkmalıdır.Bu alanları korumalıdır.
Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı Ölmez köyünde yapılması planlanan siyanürle altın, bakır ve çinko madenciliği projesine ilişkin 'ÇED Gerekli Değildir' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu. Karar, bölgede doğayı ve yaşam alanlarını korumak için yürütülen mücadelenin önemli bir kazanımı olarak değerlendirildi.
01.11.2026
00:28
Bingöl'de 96 hafızın gurur günü!
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 96 öğrenci için düzenlenen törene yoğun katılım oldu. İcazet merasiminde duygu dolu anlar yaşandı.
30.10.2026
14:11
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın