KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Partilere yönelik ihlaller

23 Mart 2015 ile 3 Haziran 2015 tarihleri arasında HDP’ye 168, AK Parti’ye 12, CHP’ye 5, MHP’ye 2’i saldırı yapıldı. Saldırılarda, 97 kişinin yaralanmasına ilişkin gözaltına alınan 183 şahıstan 8’i tutuklandı.

Partilere yönelik ihlaller
05 HAZİRAN 2015 CUMA 02:54
0
2129
1
AA aa

 İHD'nin 7 Haziran 2015 milletvekili seçimi çalışmaları sırasında siyasi partilere yönelik ihlallerle ilgili ilk ara raporu açıklandı.

Rapora ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nden yapılan açıklamada, “İHD dokümantasyon merkezinin tespit edebildiği verilere göre 23 Mart 2015 ile 3 Haziran 2015 tarihleri arasında partilerin seçim bürolarına/araçlarına, adaylarına, mitinglere ve çalışanlarına yönelik baskın, saldırı, tehdit ve polis baskınları sayısı 187 olup, bu saldırılardan 168'i HDP'ye, 12'si AKP'ye, 5'ü CHP'ye ve 2'i MHP'ye olmuştur. Bu saldırılarda toplam 97 kişi darp edilip yaralanmış olup, bunlardan 93'ü HDP'lidir. Bu saldırılar nedeni ile 10 saldırgan gözaltına alınıp bunlardan 1'i tutuklanmıştır” denildi.

Seçim çalışmaları sürecinde toplamda 183 kişinin gözaltına alındığı ve 8'inin tutuklandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu seçim sürecinde gözaltına alınma sırasında 32 HDP'li işkence ve kötü muameleye uğradığı iddiasında bulunmuş, yine bu süreçte HDP'nin 2 mitingi, 1 konseri yasaklanmış, 1 yürüyüşü engellendi ve 1 miting meydanının tahsis edilmesine izin verilmemiştir. Bu süreçte Şırnak İli İdil İlçesi Kozluca Köyünde HDP seçim konvoyunun köyden çıkışından hemen sonra köylüler arasında meydana gelen çatışmada 2 Hüdapar taraftarı yaşamını yitirmiş, 2 HDP taraftarı ise ağır yaralanmıştır. Seçim güvenliği konusunda 20 Mayıs tarihinde yaptığımız açıklamada belirttiğimiz hususları aynen tekrar ettiğimizi ve bu süreçte ihlallerin önlenmesi konusunda etkili tedbirlerin alınmadığını belirtmek isteriz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet yıldız (@Misafir_18938)
05 Haziran 2015 Cuma 11:07
bu zihniyet sapkını dernek 06-08 ekim olaylarında neredeydi köylerde hüda par avına çıkan hdp lere karşı herhangi bir bildiri mesajı yayınladılar mı insan hakları ötekileştirilerek yapılmaz mazlum hangi dinden dilden olursa olsun mazlumdur. Esnaflar kepenk kapatılmaya zorlandıkları zaman ve şu anda ya oyun veyahut canın tehditlerine karşı bu dernek ne tavır aldı ne olacak ceberut bir anlayış ile hareket eden hdp arka bahçesi mazlumdan kopuk sadece kendilerinden mazlum yaratan dernek
17.07.2025
03:59
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl-Elazığ'da yolunda otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.
17.07.2025
03:42
Bingöl`de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi, 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:39
Bingöl`de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:29
Yılmaz`dan ‘Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi` vurgusu
Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi' vurgusu
15 Temmuz'un ardından milli iradenin güçlenmesi, yeni anayasa çalışmaları, terörsüz Türkiye ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; 'Demokratik standartlarımızı yükseltmek, daha iyi noktalara getirmek durumundayız. Yeni Anayasa ve onunla bağlantılı diğer çalışmalarla inanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha güçlü bir demokrasi olacaktır. Millî iradeye hiç kimse saldırmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir' dedi.
17.07.2025
03:03
Duran:
Duran: 'Türkiye, küresel vicdanı temsil etmektedir'
Türkiye'nin uluslararası krizlerin çözümüne katkı sunan, komşularının ve bölgesinin güvenliğine yön veren bir aktör olduğunu vurgulayan Duran, uluslararası düzende adil ve insan odaklı bir sistem için mücadele eden öncü bir ülke konumuna gelen Türkiye'nin, küresel vicdanı temsil ettiğinin altını çizdi.
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın