KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Paşadaki seçime müdahale belgesi

Tutuklu Org. Eruygur'un ofisinde ele geçirilen dokümanlar arasında, 2004'te Samsun'daki seçime müdahale edildiğini gösteren ilginç bir belge bulundu.

Paşadaki seçime müdahale belgesi
15 AĞUSTOS 2008 CUMA 12:00
0
940
0
AA aa
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'un ofisinde ele geçirilen dokümanlar arasında, 2004'te Samsun'daki seçime müdahale edildiğini gösteren ilginç bir belge bulundu.  
 
Edinilen bilgilere göre, 2003 tarihli belge, o dönem Tümg. Doğu Silahçıoğlu'nun başında bulunduğu Samsun Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanmış. Buradan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na, oradan da Tümg. Ahmet Turmuş imzası ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na iletilmiş. 'AKP'nin faaliyetleri' konu başlığını taşıyan belgenin içeriğinde ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın AK Parti'ye geçişine vurgu yapılıyor. Bu gelişmenin seçimlerde AKP'yi güçlendireceği dile getirilirken, "Söz konusu faaliyetlerle ilgili olarak yayımlanan emirler çerçevesinde mücadele edilmektedir." deniyor.

Belge, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilmiş. Aralık 2003 tarihli belgede Samsun Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ilgili değerlendirmeye yer veriliyor. Belgede şu ifadeler bulunuyor: "Bu kapsamda halihazırda Samsun Büyükşehir Belediye başkanı olan ve bir önceki dönemde ANAP'tan seçilen Yusuf Ziya Yılmaz, aslen sosyal demokrat kökenden gelmesine rağmen önümüzdeki yerel seçimlerde seçilmeme ve Samsun'a verilecek hizmetlerin aksaması kaygısını ileri sürerek AKP'ye transfer olmuştur. Bu transfer AKP'ye Samsun'da yerel seçimlerde çok önemli bir avantaj sağlamıştır. Muhalefet partilerinin (CHP, DYP, ANAP, DSP vb.) dağınıklığı ve halen ciddi boyutta Büyükşehir Belediye başkanlığına aday tespit çalışmalarını tamamlayamamış olmaları, AKP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde büyük ölçüde güçlenmesine neden olmaktadır. Söz konusu faaliyetlerle ilgili olarak yayımlanan emirler çerçevesinde mücadele edilmekte, faaliyetlerin tespit ve teyit edilmesi çalışmaları sürdürülmektedir. Arz ederim."

kullan

kullan

Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın