KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Şubat 2026 Pazar
°C

Pasaportunu bırakıp kaçtı

Aranan Muzaffer Nasıroğlu, eski milletvekili olan yakını Mehmet Nezir Nasıroğlu ile yurtdışına çıkmak için önceki gün geldiği Esenboğa Havalimanı VIP'te kayıplara karıştı

Pasaportunu bırakıp kaçtı
26 EKİM 2007 CUMA 09:19
0
1031
0
AA aa
BOTAŞ'taki ihalelere yönelik olarak başlatılan Mavi Hat operasyonunda aranan işadamları arasında yer alan Fernas firmasının sahibi Muzaffer Nasıroğlu, eski milletvekili olan yakını Mehmet Nezir Nasıroğlu ile yurtdışına çıkmak için önceki gün geldiği Esenboğa Havalimanı VIP'te kayıplara karıştı. Nasıroğlu'nun pasaportu, işlem yapmak üzere verdiği poliste kalırken, Mehmet Nezir Nasıroğlu ise savcı talimatıyla ifadesi alınıp bırakıldı.
Milliyet'in edindiği bilgilere göre, Mavi Hat soruşturması kapsamında önceki gün ilginç bir olay yaşandı. Soruşturma kapsamında yer aldığı belirtilen ve daha önce de "Beyaz Enerji" soruşturmasında gündeme gelen Fernas firmasının sahibi Muzaffer Nasıroğlu, beraberinde Mehmet Nezir Nasıroğlu ile birlikte Esenboğa Havalimanı VIP bölümüne geldi.

Özel uçakla

Kendilerini bekleyen özel uçakla yurtdışına çıkış yapmak isteyen Mehmet Nezir Nasıroğlu ve Muzaffer Nasıroğlu, işlemlerinin yapılması amacıyla pasaportlarını polise verdi. Bu sırada, Muzaffer Nasıroğlu için Mavi Hat soruşturması nedeniyle savcılıkça yurtdışına çıkış yasağı konulduğu ve arandığı ortaya çıktı.
Bu gelişme üzerine, havalimanı polisi durumu yetkililere bildirirken, Mehmet Nezir Nasıroğlu devreye girerek çıkış yapmak istediklerini söyledi. Bu sırada hakkında yakalama ve yurtdışına çıkış yasağı olduğu ortaya çıkan işadamı Muzaffer Nasıroğlu bir anda kayıplara karıştı.
VIP bölümünde bulunamayan Nasıroğlu'nun pasaportu poliste kalırken, durumun aktarıldığı savcılık talimatıyla Mehmet Nezir Nasıroğlu gözaltına alındı. Emniyet'te ifadesi alınan Nasıroğlu, daha sonra serbest bırakılırken, Muzaffer Nasıroğlu ise bulunamadı. Nasıroğlu'nun soruşturma kapsamında aranmasına devam ediliyor.

İkinci aşama başladı

Bu arada, Savcı Mehmet Tamöz'ün yürüttüğü soruşturmanın ikinci aşaması da dün başladı. Aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ'ın eski bürokratlarının da bulunduğu 26 kişinin tutuklanmasının ardından savcılık talimatıyla yeni gözaltı işlemleri yapıldı. Polis, eski BOTAŞ Genel Müdürü Osman Gökhan Bildacı'yı dün sabah gözaltına aldı.
Soruşturmanın kilit ismi olduğu belirtilen işadamı İbrahim Selçuk'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle bir bilgisayar firmasının sahibi olan Metin K. da yakalandı.



Nihat Özdemir de sorguda

ANKARA Milliyet
BOTAŞ'taki ihalelere yönelik olarak başlatılan Mavi Hat operasyonu kapsamında, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün İkinci Başkanı Nihat Özdemir gözaltına alındı.
PSV Eindhoven-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi karşılaşması için Hollanda'da bulunan Özdemir, Türkiye'ye döndükten sonra avukatıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Özdemir'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.


Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın