KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Patalamada kilit isim simitçi

Antalya'daki patlamada ölen gençlerin aynı işyerinde çalıştığı ortaya çıktı. Ancak İlter Avşar'ın işteki son İmran Arık'ın ise ilk günüydü. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen soruşturmayı 'simitçi' aydınlatacak.

Patalamada kilit isim simitçi
29 AĞUSTOS 2006 SALI 17:33
0
1238
0
AA aa
Antalya'da 3 kişinin öldüğü, 14'ü turist 87 kişinin de yaralandığı patlamada yaşamını yitirenlerden 18 yaşındaki İlter Avşar ile 19 yaşındaki İmran Arık'ın aynı işyerinde çalıştıkları ortaya çıktı. Terör gençlerden işten ayrılmaya karar veren İlter'i son, yine işe alınan Arık'ı da ilk işgününde kurban aldı.

Ölenlerden ikisinin kimlikleri saptanmış, bunlardan birinin Şırnak nüfusuna kayıtlı emekli polis memuru 54 yaşındaki Bakil Aykurt ile 19 yaşındaki İmran Arık olduğu açıklanmıştı. Bugün, patlamada yaşamını yitiren 3'üncü kişinin de 18 yaşındaki İlter Avşar olduğu saptandı.

Kazım Özalp Caddesi'nde kot kıyafet satan mağazada çalışan gençlerden eski olanın yeniye Atatürk Caddesi'ndeki deponun yerini göstermek için yola çıktığı ve Belediye İşhanı önüne geldikleri büyük bir gürültüyle infilak eden bombadan öldükleri açıklandı.

Olayın şokunu yaşayan kot mağazasının çalışanları, “İlter ayrılmak istediğini bildirmişti. İmran onun yerine işe alındı. İlter, dün işi bırakmaya hazırlanırken patron, ‘Sen birgün daha çalış da yarın işe başlayacak İmran'a depoyu göster' dedi. Bunun üzerine de İlter olay günü İmran'a yapacağı işleri gösteriyordu. Birinin son, diğerinin ilk iş günüydü” dedi.

KAYIT PARASI BİRİKTİRECEKTİ

Patlamada yaşamını yitiren İmran Arık'ın Düdenbaşı Mahallesi'ndeki evinde feryatlar göğe yükseldi. Bu yıl girdiği üniversite sınavını kazanan İmran Arık, 3 ay boyunca bir akrabasının simit fırınında çalıştı. Ancak, bir süre sonra bu işinden ayrılan Arık, bir tanıdığı aracılığıyla mağazada işe başlamak üzere söz aldı. Arık, dün sabah müjdeli haberi ailesine bildirirken, “Çalışıp üniversite masraflarımı karşılayacağım. Bu nedenle, bugün çok sevinçliyim. İlk iş günüm umarım başarılı geçer” dedi ve evden ayrıldı. Oğullarının ölüm haberiyle yıkılan Arık Ailesi, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

KİMLİĞİ ANNESİNDE KALDI

İlter Avşar'ın, Kemer'deki Güney Antalya Turizm Altyapı Birliği'nde muhasebeci olan babası İrfan Avşar, oğlunun öldüğünü öğrenince geldiği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gözyaşlarına boğuldu.
Oğlunun dün eve gelmemesi üzerine polise kayıp başvurusu yaptıklarını bildiren İrfan Avşar, “Patlamada kimliği belirsiz ceset olduğunu öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Çünkü eşim, dün oğlumu dershaneye kaydettirmek için kimliğini almıştı. İlter ölmeseydi, dün akşam iş çıkışında memleketimiz Adıyaman'a tatile gidecektik” dedi. Cesedi yanmış durumundaki İlter Avşar'ın kimliğinin arka cebindeki lise öğrenci kimliğinden tesbit edildiği belirtildi.

SABAH KADAR TEMİZLENDİ VE KIRMIZI BEYAZA BOYANDI

Antalya'nın en işlek noktalarından Dönerciler Çarşısı karşısındaki Büyükşehir Belediye İşhanı'nda dün saat 16.45'te meydana gelen patlamanın ardından bölgedeki esnaf, turizmciler, belediyeler ve devlet kurumları birbirlerine kenetlenip, terörün izini biran önce silmek için ortak hareket etti. Patlamadan sonra işyerlerine bayrak asan esnaf, gece sabaha kadar çalışarak kırık masa ve sandalyelerini onardı, camlarını taktırdı, tabelalarını yeniledi.

Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin ekipleri, sabaha kadar süren çalışmayla, patlamada hasar gören kaldırımları temizleyip kırmızı- beyaz renklere boyadı, cam kırıklarını temizledi. Belediye tarafından patlamanın meydana geldiği Büyükşehir Belediye İşhanı'nın girişine ‘Belediye İşhanı' yazılı büyük bir tabela asıldı. Patlamadan önce tabela, işhanının içinde bulunuyordu. Ayrıca patlamada hurdaya dönen simitçi tezgahının yerine de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir simitçi tezgahı konuldu.

Patlamanın meydana geldiği Atatürk Caddesi üzerine iki dev Türk bayrağı asılırken, Belediye İşhanı'nın çatısındaki direğe de bayrak çekildi.

SİMİTÇİ GÖZALTINDA

Patlamayla ilgili soruşturma büyük gizlilik içinde yürütülürken, simitçi Erdoğan Tokay gözaltına alındı. Daha önce her gün saat 17.00'de simitçi tezgahını kapatan Erdoğan Tokay'ın, dün saat 15.00 sıralarında tezgahını kapatarak bölgeden ayrıldığını belirleyen polis, kısa süren çalışmanın ardından simitçiyi gözaltına aldı.

YARALILARIN DURUMU

Dünkü patlamada yaralanan 14'ü turist 87 kişinin çeşitli hastanelerdeki tedavisi ise devam ediyor. Durumu hafif olan yaralılar, ilk tedavilerinin ardından taburcu edilmeye başlandı. Durumu ağır olan yaralının Antalya Devlet Hastanesi'nde ameliyattan çıktığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Yaralılardan 50 kişinin kısa süre sonra taburcu edileceği belirtilirken, 4'ü Ürdün, 3'ü Rus, 3'ü Alman, 2'si Hollandalı, 1'i İsrail ve 1'i de İran vatandaşı olan turistlerin sağlık durumunun da iyi olduğu kaydedildi.

KARANFİLLİ PROTESTO

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) il teşkilatı üyeleri, saldırıyı protesto etti. Parti binasından Dönerciler Çarşısı önüne kadar ellerinde karanfiller, Türk bayrakları ve ‘Kahrolsun Terör' yazılı dövizlerle yürüyen partililer, olay yerinde polis engeliyle karşılaştı. Güvenlik güçleri tarafından uyarılan SHP Antalya İl Başkanı Engin Murat Özdemir, Emniyet yetkilileri ile telefonla yaptığı görüşmenin ardından, işhanı önüne karanfil bırakmak için izin aldıklarını, basın açıklamasını ise Kışlahan Meydanı'nda yapacaklarını söyledi. Daha sonra partililer, ellerindeki kırmızı karanfilleri olay yerine bıraktıktan sonra 300 metre ileredeki Kışlahan Meydanı'na yürüyerek burada açıklama yaptı.

Basın açıklamasını okuyan SHP Antalya İl Başkanı Engin Murat Özdemir, terörün insanlık dışı vahşi yüzüyle bir kez daha karşı karşıya olduklarını, 3 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı nefretle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi. Özdemir, Antalya'daki hain saldırının hesabının soracağını söyledi. Yaklaşık 40 kişilik grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın