KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

Patent ve Coğrafi işaretler görüşüldü

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Semineri'nde Patent, Marka, Faydalı Model ve Coğrafi İşaret konularındaki güncel gelişmeler ve prosedürleri görüşüldü.

Patent ve Coğrafi işaretler görüşüldü
25 TEMMUZ 2019 PERŞEMBE 21:30
0
1376
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ve Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliği ile ‘Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Semineri' düzenlendi. Patent, Marka, Faydalı Model ve Coğrafi İşaret konularındaki güncel gelişmelerin ve prosedürlerin anlatıldığı seminere konuşmacı olarak Türk Patent Sınai Mülkiyet Uzmanları Dr. İbrahim Yaşar ve Gonca Ilıcalı'ydı.

Seminer kapsamında özellikle Bingöl'de faaliyet gösteren girişimcilere, sanayici ve vatandaşlara yönelik Patent, Marka, Faydalı Model ve Coğrafi İşaret gibi sınai mülkiyet hakları konularında güncel gelişmeler ve prosedürlerle ilgili bilgiler paylaşılarak, Pilot Üniversite kapsamında elde edilebilecek muhtemel yerel ve yenilikçi ürünlerin coğrafi işaretleme ile tescillenmesi, markalaşması ve patent alınma süreçleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda verilen seminere Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Abdullah Taşkesen, Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreter Prof. Dr İbrahim Y. Erdoğan, Patent Kurumu Bingöl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Veysel Süzerer, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M Mesut İlhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Odalar, Akademisyenler, Öğrenciler, girişimciler ve konuya ilgi duyan vatandaşlar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2025
05:13
Bingöl`de kuyumcudan küpe çalan şahıs tutuklandı
Bingöl'de kuyumcudan küpe çalan şahıs tutuklandı
Bingöl'de bir kuyumcudan küpe çalan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.
12.08.2025
05:12
Bingöl Ulu Cami abdesthanesi yenileniyor
Bingöl Ulu Cami abdesthanesi yenileniyor
Bingöl Belediyesi tarafından yapılacak ihale ile yenilenecek tuvalet ve abdesthane, kısa sürede yeniden halkın kullanımına açılacak.
12.08.2025
05:12
Bingöl ova köylerinin su kullanımına nöbet ayarı
Bingöl ova köylerinin su kullanımına nöbet ayarı
Vali Usta başkanlığındaki toplantıda sulama suyunun köyler arasında adil ve verimli kullanılması amacıyla nöbetleşme sistemi uygulanması kararı çıktı.
12.08.2025
05:10
Bingöl`de toplu sünnet etkinliği
Bingöl'de toplu sünnet etkinliği
İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı: 'Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, toplum sağlığına katkı sağlayan bu tür projeleri kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak istiyorum' dedi.
12.08.2025
05:09
Vali Usta, haftalık asayiş verilerini paylaştı
Vali Usta, haftalık asayiş verilerini paylaştı
Bir haftalık uygulamalarda 36 firarinin yakalandığı bilgisini paylaşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ele geçirilen silah, uyuşturucu madde miktarlarını da aktardı. İşte Bingöl'de son bir haftalık asayiş verileri….
12.08.2025
05:07
Bingöl Belediyesi 14 konut ve 5 işyeri satacak
Bingöl Belediyesi 14 konut ve 5 işyeri satacak
Bingöl Belediyesi tarafından Kültür TOKİ'de 14 konut ve 5 işyerinin satışı yapılacak. 25 Ağustos 2025 günü yapılacak ihalede satışa sunulacak konut ve işyerlerine dair detaylar şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın