KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Patron vatandaştır

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş; Vatandaşa azami derecede yardım sever, iyiliksever, sorun çözücü olan, takdir yetkisini vatandaş lehine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz dedi.

Patron vatandaştır
15 KASIM 2018 PERŞEMBE 18:54
0
2639
3
AA aa

İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı 13 Kasım 2018 Salı günü saat 08.30'da Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş başkanlığında yapıldı.

Toplantıya katılan kurum amirlerinin kurumlarıyla ilgili sorunlarını dile getirilerek çözüm önerilerini istişare ettikleri 2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına; Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve İlçede faaliyet gösteren kurum amirleri katıldı.

Kaymakamlık olarak idare anlayışı ve prensipleri hakkında bilgi veren Kaymakam Okumuş, “Kurumlar vatandaşlarla olan ilişkilerini mutlak surette işçi işveren gibi olması lazım. Burada işçi; biziz, memurlardır, müdürlerdir, amirlerdir. İşveren ise vatandaşlardır. Son tahlilde biz vatandaşı patronumuz olarak görmekle mükellefiz. Çünkü biz vatandaşın vergileriyle devletten maaş alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa azami derecede yardım sever, azami derecede iyiliksever, azami derecede sorun çözücü olan takdir yetkisini vatandaş lehine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunu arkadaşlarımızdan da istiyoruz. Özellikle personel bakımından kalabalık olan kurumlarımız var mesai takibini yapsınlar. Mümkünse herkes mesaisini yapsın. Mesai dışı işlerini mesai dışında halletsin. Mümkünse mesaiden kaytarmasın. Personelin disiplin ve ödül yönünden takip edilmesi disiplinsiz personele gerekli ceza verilmelidir. Vatandaşla dalga geçen, devletin malını hoyratça kullanan personele müsamaha gösterilmemelidir. Aynı şekilde beyefendi, usule hukuka uygun, yardım sever, iyi devletin malını kendi malından daha özenli kullanıyorsa bu personeli de ödüllendireceğiz. Kurumlar araç gereç personel kullanımı konusunda öncelikle mevzuyu kaymakamlıkla paylaşsınlar, yani üst müdüründen duymayalım. Bir il müdürü sizin şu eksiğiniz var dediğinde bizim haberimiz yoktu demeyelim. Resmi araç kullanımında hassasiyet gösterilsin. İşler planlı bir şekilde aksatılmadan yürütülsün. Özellikle Eğitim, Sağlık ve köy alt yapılarıyla ilgili çalışmalar kaymakamlıkla koordine edilsin. Resmi yazışmalar usulüne uygun bir şekilde yazılsın. Dilekçeler kanuni sureler içerisinde cevaplandırılsın. Hukuka aykırı işlemler yapılmasın. Vatandaşlarla iyi ilişkiler içerisinde olunmasına ve diğer hususlarda kurum amirlerince gerekli titizliğin gösterilmesine hassasiyet gösterilmeli. Biz vatandaş odaklı, hukuka aygın, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışımızın olması lazım. Bunu mutlak surette hayata geçirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise belediye olarak yaptıkları yatırımları aktardı.

Yapılan ilçe koordinasyon toplantısında Kaymakam Okumuş ve Başkan Yıldız'dan sonra kurum amirleri kurumlarının çalışmalarını anlatıp yapılacaklar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32915)
16 Kasım 2018 Cuma 19:59
Yalanlarınların üstüne yalan katılmasın sayın kaymakam sorunlar o zaman kökünden çözülür sorunlar yalanlarla süslenmiş vaatlerdir yapılamayacak olan vaatler vaat edilmesin sorunlar beli işsizlik mesala bu bir sorun İstanbul 3.havalimanında çalışmak zorunda kaldım memleketimde iş olsa niye çalışmıyayım köyde çiftlik kurmak istiyorum ama devletim ardında değil ama devletim kulandığım elektrikte TRT payı olmayı biliyor neden benim ardında değil devletin bana arka çıkacak ki ülkem ekonomisi kalksın bir devleti devlet yapan üreticidir kalkındıran uluslararası ün yaptıran adını duyuran ekonomini
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32910)
16 Kasım 2018 Cuma 16:07
İŞİNE GELİRSE
07.08.2026
17:49
Coğrafi işaretli Bingöl Balı için hasat şenliği düzenlendi
Coğrafi işaretli Bingöl Balı için hasat şenliği düzenlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Geleneksel Bal Hasadı Şenliği'nde, Avrupa Birliği ve Türkiye coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın hasadı gerçekleştirildi. Programa YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.
07.08.2026
17:17
Altyapı yatırımları yeni yerleşim alanlarına taşınıyor
Altyapı yatırımları yeni yerleşim alanlarına taşınıyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yatırım programı kapsamında kent genelinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni imar alanlarında yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları güçlendirilirken, altyapısı tamamlanan bölgelerde üstyapı düzenlemeleri de eş zamanlı yürütülüyor.
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın