KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Eylül 2026 Pazartesi

Patron vatandaştır

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş; Vatandaşa azami derecede yardım sever, iyiliksever, sorun çözücü olan, takdir yetkisini vatandaş lehine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz dedi.

Patron vatandaştır
15 KASIM 2018 PERŞEMBE 18:54
0
2673
3
AA aa

İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı 13 Kasım 2018 Salı günü saat 08.30'da Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş başkanlığında yapıldı.

Toplantıya katılan kurum amirlerinin kurumlarıyla ilgili sorunlarını dile getirilerek çözüm önerilerini istişare ettikleri 2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına; Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve İlçede faaliyet gösteren kurum amirleri katıldı.

Kaymakamlık olarak idare anlayışı ve prensipleri hakkında bilgi veren Kaymakam Okumuş, “Kurumlar vatandaşlarla olan ilişkilerini mutlak surette işçi işveren gibi olması lazım. Burada işçi; biziz, memurlardır, müdürlerdir, amirlerdir. İşveren ise vatandaşlardır. Son tahlilde biz vatandaşı patronumuz olarak görmekle mükellefiz. Çünkü biz vatandaşın vergileriyle devletten maaş alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa azami derecede yardım sever, azami derecede iyiliksever, azami derecede sorun çözücü olan takdir yetkisini vatandaş lehine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunu arkadaşlarımızdan da istiyoruz. Özellikle personel bakımından kalabalık olan kurumlarımız var mesai takibini yapsınlar. Mümkünse herkes mesaisini yapsın. Mesai dışı işlerini mesai dışında halletsin. Mümkünse mesaiden kaytarmasın. Personelin disiplin ve ödül yönünden takip edilmesi disiplinsiz personele gerekli ceza verilmelidir. Vatandaşla dalga geçen, devletin malını hoyratça kullanan personele müsamaha gösterilmemelidir. Aynı şekilde beyefendi, usule hukuka uygun, yardım sever, iyi devletin malını kendi malından daha özenli kullanıyorsa bu personeli de ödüllendireceğiz. Kurumlar araç gereç personel kullanımı konusunda öncelikle mevzuyu kaymakamlıkla paylaşsınlar, yani üst müdüründen duymayalım. Bir il müdürü sizin şu eksiğiniz var dediğinde bizim haberimiz yoktu demeyelim. Resmi araç kullanımında hassasiyet gösterilsin. İşler planlı bir şekilde aksatılmadan yürütülsün. Özellikle Eğitim, Sağlık ve köy alt yapılarıyla ilgili çalışmalar kaymakamlıkla koordine edilsin. Resmi yazışmalar usulüne uygun bir şekilde yazılsın. Dilekçeler kanuni sureler içerisinde cevaplandırılsın. Hukuka aykırı işlemler yapılmasın. Vatandaşlarla iyi ilişkiler içerisinde olunmasına ve diğer hususlarda kurum amirlerince gerekli titizliğin gösterilmesine hassasiyet gösterilmeli. Biz vatandaş odaklı, hukuka aygın, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışımızın olması lazım. Bunu mutlak surette hayata geçirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise belediye olarak yaptıkları yatırımları aktardı.

Yapılan ilçe koordinasyon toplantısında Kaymakam Okumuş ve Başkan Yıldız'dan sonra kurum amirleri kurumlarının çalışmalarını anlatıp yapılacaklar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32915)
16 Kasım 2018 Cuma 19:59
Yalanlarınların üstüne yalan katılmasın sayın kaymakam sorunlar o zaman kökünden çözülür sorunlar yalanlarla süslenmiş vaatlerdir yapılamayacak olan vaatler vaat edilmesin sorunlar beli işsizlik mesala bu bir sorun İstanbul 3.havalimanında çalışmak zorunda kaldım memleketimde iş olsa niye çalışmıyayım köyde çiftlik kurmak istiyorum ama devletim ardında değil ama devletim kulandığım elektrikte TRT payı olmayı biliyor neden benim ardında değil devletin bana arka çıkacak ki ülkem ekonomisi kalksın bir devleti devlet yapan üreticidir kalkındıran uluslararası ün yaptıran adını duyuran ekonomini
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32910)
16 Kasım 2018 Cuma 16:07
İŞİNE GELİRSE
28.09.2026
21:13
Aşağı Çarşı`da çalışmalar başladı
Aşağı Çarşı'da çalışmalar başladı
Aşağı Çarşı Sentetik Futbol Sahası, Soyunma Odası ve Çelik Tribün Projesi'nde çalışmalar başladı. Başkan Arıkan'la birlikte bölgede incelemelerde bulunan Vali Çelik, projenin yalnızca bir spor tesisi değil, aynı zamanda geleceğe yapılan güçlü bir yatırım olduğunu söyledi.
28.09.2026
19:19
Akaryakıtta tarihi zam dalgası: Benzin 94 TL`yi aşacak!
Akaryakıtta tarihi zam dalgası: Benzin 94 TL'yi aşacak!
1 Ekim 2026 itibarıyla akaryakıtta ÖTV kaynaklı yeni artış bekleniyor. Benzine 12,47 TL, motorine 3,60 TL, LPG otogaza ise 1,48 TL zam öngörülürken, zam nedeniyle 30 Eylül'ü 1 Ekim'e bağlayan gece akaryakıt istasyonlarında hareketlilik yaşanabileceği değerlendiriliyor.
28.09.2026
19:18
Bingöl Üniversitesi`nden TÜBİTAK başarısı: Pestil Üretiminde Yeni Dönem
Bingöl Üniversitesi'nden TÜBİTAK başarısı: Pestil Üretiminde Yeni Dönem
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Yurt'un danışmanlığında hazırlanan 'Otomatik Pestil Üretim Hattı' projesi, TÜBİTAK TEYDEB 1501 kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje, 2026/1 başvuru döneminde Doğu Anadolu Bölgesi'nden desteklenen tek TEYDEB 1501 projesi olma özelliğini taşıyor.
28.09.2026
19:17
Bingöl Emniyet Müdürlüğü`nde devir teslim!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde devir teslim!
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Polis Başmüfettişi Mehmet Darendeli, düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı. Görevi Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Beyti Kalaycı'dan devralan Darendeli, emniyet personeli tarafından törenle karşılandı.
28.09.2026
19:15
Bingöl Veteriner Hekimleri Odası`nda Yasir Gönç güven tazeledi
Bingöl Veteriner Hekimleri Odası'nda Yasir Gönç güven tazeledi
Bingöl Veteriner Hekimleri Odası'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yasir Gönç, üyelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi. Yeni dönemde mesleki sorunların yanı sıra Bingöl'de hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürülmesi hedefleniyor.
28.09.2026
19:13
Genç`te İtfaiyeciler Haftası kutlandı: 9 ayda 217 vakaya müdahale
Genç'te İtfaiyeciler Haftası kutlandı: 9 ayda 217 vakaya müdahale
Genç'te İtfaiyeciler Haftası kapsamında itfaiye araçlarının katılımıyla şehir merkezinde konvoy düzenlendi. Genç Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen itfaiye ekiplerinin, 2026'nın ilk 9 ayında 217 vakaya müdahale ettiği bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın