KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Patron vatandaştır

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş; Vatandaşa azami derecede yardım sever, iyiliksever, sorun çözücü olan, takdir yetkisini vatandaş lehine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz dedi.

Patron vatandaştır
15 KASIM 2018 PERŞEMBE 18:54
0
2653
3
AA aa

İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı 13 Kasım 2018 Salı günü saat 08.30'da Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş başkanlığında yapıldı.

Toplantıya katılan kurum amirlerinin kurumlarıyla ilgili sorunlarını dile getirilerek çözüm önerilerini istişare ettikleri 2018 Yılı ikinci dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına; Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve İlçede faaliyet gösteren kurum amirleri katıldı.

Kaymakamlık olarak idare anlayışı ve prensipleri hakkında bilgi veren Kaymakam Okumuş, “Kurumlar vatandaşlarla olan ilişkilerini mutlak surette işçi işveren gibi olması lazım. Burada işçi; biziz, memurlardır, müdürlerdir, amirlerdir. İşveren ise vatandaşlardır. Son tahlilde biz vatandaşı patronumuz olarak görmekle mükellefiz. Çünkü biz vatandaşın vergileriyle devletten maaş alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa azami derecede yardım sever, azami derecede iyiliksever, azami derecede sorun çözücü olan takdir yetkisini vatandaş lehine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunu arkadaşlarımızdan da istiyoruz. Özellikle personel bakımından kalabalık olan kurumlarımız var mesai takibini yapsınlar. Mümkünse herkes mesaisini yapsın. Mesai dışı işlerini mesai dışında halletsin. Mümkünse mesaiden kaytarmasın. Personelin disiplin ve ödül yönünden takip edilmesi disiplinsiz personele gerekli ceza verilmelidir. Vatandaşla dalga geçen, devletin malını hoyratça kullanan personele müsamaha gösterilmemelidir. Aynı şekilde beyefendi, usule hukuka uygun, yardım sever, iyi devletin malını kendi malından daha özenli kullanıyorsa bu personeli de ödüllendireceğiz. Kurumlar araç gereç personel kullanımı konusunda öncelikle mevzuyu kaymakamlıkla paylaşsınlar, yani üst müdüründen duymayalım. Bir il müdürü sizin şu eksiğiniz var dediğinde bizim haberimiz yoktu demeyelim. Resmi araç kullanımında hassasiyet gösterilsin. İşler planlı bir şekilde aksatılmadan yürütülsün. Özellikle Eğitim, Sağlık ve köy alt yapılarıyla ilgili çalışmalar kaymakamlıkla koordine edilsin. Resmi yazışmalar usulüne uygun bir şekilde yazılsın. Dilekçeler kanuni sureler içerisinde cevaplandırılsın. Hukuka aykırı işlemler yapılmasın. Vatandaşlarla iyi ilişkiler içerisinde olunmasına ve diğer hususlarda kurum amirlerince gerekli titizliğin gösterilmesine hassasiyet gösterilmeli. Biz vatandaş odaklı, hukuka aygın, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışımızın olması lazım. Bunu mutlak surette hayata geçirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise belediye olarak yaptıkları yatırımları aktardı.

Yapılan ilçe koordinasyon toplantısında Kaymakam Okumuş ve Başkan Yıldız'dan sonra kurum amirleri kurumlarının çalışmalarını anlatıp yapılacaklar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32915)
16 Kasım 2018 Cuma 19:59
Yalanlarınların üstüne yalan katılmasın sayın kaymakam sorunlar o zaman kökünden çözülür sorunlar yalanlarla süslenmiş vaatlerdir yapılamayacak olan vaatler vaat edilmesin sorunlar beli işsizlik mesala bu bir sorun İstanbul 3.havalimanında çalışmak zorunda kaldım memleketimde iş olsa niye çalışmıyayım köyde çiftlik kurmak istiyorum ama devletim ardında değil ama devletim kulandığım elektrikte TRT payı olmayı biliyor neden benim ardında değil devletin bana arka çıkacak ki ülkem ekonomisi kalksın bir devleti devlet yapan üreticidir kalkındıran uluslararası ün yaptıran adını duyuran ekonomini
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32910)
16 Kasım 2018 Cuma 16:07
İŞİNE GELİRSE
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın