KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Pazarlama nasıl yapılır?

BTSO Salonu'nda seminer veren Pazarlama Uzmanı Ömer Cengiz Çelebi, katılımcılara önemli ipuçları verdi...

Pazarlama nasıl yapılır?
26 HAZİRAN 2009 CUMA 08:10
0
1510
0
AA aa
BTSO Toplantı Salonu'nda ‘İşletmelerde Pazarlama Yönetimi' konulu seminer düzenlendi. Sunumu yapan Pazarlama Uzmanı Ömer Cengiz Çelebi, firmalara web sitesi yapmaları tavsiyesinde bulundu. İrtibat telefon numaraları ve firma isimlerini gerek web sitesinden, gerekse kart ve arabalarının üzerinden duyurulmasının etkili olduğunu kaydeden Çelebi, ticaret ve sanayi odalarıyla irtibatın sıkı tutulmasının da gerekliliğine vurgu yaptı.

Bingöl Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Toplantı Salonu'nda Pazarlama Uzmanı Ömer Cengiz Çelebi ‘İşletmelerde Pazarlama Yönetimi' konulu seminer verdi. Dün saat 17.00'da başlayan seminere BTSO Başkanı Kemal Bozan, BTSO temsilcileri, pazarlamacılar ve vatandaşlar katıldı.

Kendini tanıtarak sunuma başlayan Pazarlama Uzmanı Ömer Cengiz Çelebi, ‘Modern Pazarlama Yönetimi, Pazarlama nedir?', ‘Pazarlama Bileşenleri ve Pazarlamada Yeni Eğilimler ve Farklılaştırma' konuları hakkında bilgilendirme yaptı.

Yaklaşık 2 aydır Bingöl'de pazarlamanın dünyadaki yöntemleri hakkında sunumlar yaptığını ifade eden Çelebi: “Satış yapmak, pazarlamanın sadece bir parçasıdır. Ancak pazarlama, satış yapmaktan daha fazlasını gerektirir. Pazarlamanın görevi karşılanmamış ihtiyaçları keşfetmek ve tatmin edici çözümler üreterek kar etmektir. Pazarlama, ürünün hizmetin yaşamı boyunca devam eder. Pazarlama, ürün veya hizmet planlanmasından başlayarak ürünün hizmetin ölümüne (pazardan kalkmasına) kadar devam eden eylemler bütünüdür. Satış yapmak bu bütünün sadece bir parçasıdır” dedi.

Pazarlama bir mucize değil disiplindir diyen Çelebi: “Pazarlama ile ilgili yaklaşımlar ve çalışmalar, yalnızca pazarlama bölümünde ele alınırsa, işletme tökezler. İşletmenin tüm bölümleri pazarlama bölümü gibi çalışmalıdır. İşinize ilişkin broşürlerden bir kısmını sürekli yanınızda taşıyın. Ziyaret ettiğiniz yerlere mutlaka bırakın. İşiniz ile ilgili gelişmelerden basını haberdar edin. Basın, genel kabul görecek geçerlilikte sizden gelen bilgileri haber yapabilecektir. Hedef kitlenize yönelik fuar ve seminerlere katılarak toplu erişim imkânını yakalamaya çalışın”

Basit ama etkin tanıtım ipuçları

Konuyla ilgili sunumuna devam eden Çelebi, sözlerine şöyle devam etti.

“Bölgenizdeki Ticaret Odası ile irtibata geçin. Onların duyuru kanallarından faydalanmanın yollarını öğrenin. Konunuz ile ilgili varsa dernek, birlik ve benzeri faaliyetlere katılın ve katılımınızın sürekliliğini korumaya çalışın. Her türlü yazışmanızda yâda her türlü firma standart dokümantasyonunda firma adınızın, telefon numaranızın ve web adresinizin olmasına özen gösterin. Zarar vermeyecek şekilde şirketinizin ismini arabanızın görünebilir bir yerine koyabilirsiniz” şeklinde konuştu.


Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın