İzmir ve yurtdışı direkt uçuş taleplerinin bir türlü karşılık bulmadığı Bingöl'de, bir diğer beklenti de İstanbul yolcularınca dillendiriliyor.
Türk Hava Yolları (THY) firması haftanın her günü Bingöl-İstanbul Yeni Havalimanı uçuşlarını sağlarken, Pegasus Hava Yolları firması da haftanın iki günü Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına uçuş olanağı sunuyor ancak bu planlama ihtiyaca cevap vermiyor.
İstanbul Anadolu yakasında yoğun nüfusa sahip olan Bingöllüler, İstanbul Yeni Havalimanının uzak oluşu nedeniyle Bingöl ziyaretlerini genellikle Pegasus'un Bingöl'e yaptığı iki günlük uçuşa göre ayarlıyor ve bu durum, birçok kez seyahatlerin aksamasına ya da dönüşte farklı illerin tercih edilmesine sebebiyet veriyor.
“SABİHA GÖKÇEN'E EK SEFER KONULMALI”
Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen karşılıklı uçuşlarının haftanın iki günüyle sınırlı tutulmasının ciddi mağduriyetlere ve yol çilesine sebebiyet verdiğini belirten yolcular, Pegasus Hava Yolu firmasına çağrıda bulundular;
“İstanbul Anadolu yakasında on binlerce Bingöllü yaşamakta ve hem buradan hem de Bingöl'den binlerce kişi günlük seyahatler yapmaktadır. Ancak bu yoğunluğa rağmen haftada sadece iki gün Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen seferinin yapılması ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır. Bilet bulmak zor oluyor, gidiş dönüş planlamaları aksıyor veya gidişte ya da dönüşte çevre iller tercih edilmek durumunda kalınıyor. İstanbul Yeni Havalimanı da çok uzak ve nerdeyse Bingöl'den çevre iller gitmekten daha zor bir ulaşım çilesi yaşanıyor. Pegasus Hava Yolu şirketinden Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen sefer sayılarını arttırmalarını ve zamanla yarışılan bu dönemde haklı taleplerimize karşılık vermelerini bekliyoruz.”