KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Pekin'de altın bulduk!

Avrupa ve dünya şampiyonu Ramazan Şahin finalde Ukraynalı rakibini devirerek OLİMPİYAT ŞAMPİYONU oldu.

Pekin`de altın bulduk!
21 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE 11:30
0
985
0
AA aa
Çin'in başkenti Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 66 kiloda Ramazan Şahin önce finale yükseldi ardından da finaldeki maçını kazanarak Olimpiyat Şampiyonu oldu.

Türkiye olarak en son ABD'deki 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda ağır sıklette Mahmut Demir ile madalya kazanabilmiştik. Ancak Ramazan Şahin'in Pekin'de sergilediği muhteşem performansla bu uzun bekleyiş sona erdi ve serbest güreşte altın madalyaya ulaştık.

Rusya'nın Dağıstan Özerk Bölgesi'nden 3 yıl önce gelerek Türkiye vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin, böylece kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonluğundan sonra olimpiyat şampiyonluğunu da eklemeyi başardı.


25 yaşındaki Şahin, final müsabakasında Ukraynalı dünya ve Avrupa üçüncüsü Andriy Stadnik karşısında müthiş bir mücadele ortaya koydu. Müsabakaya çok hızlı giren Şahin, rakibini arka arkaya 2 kez bastırarak puanlar aldı ve 2-0 öne geçti. Skor avantajına karşın atak güreşini sürdüren Şahin, periyotun son saniyelerinde kendi atağıyla altta kaldıktan sonra rakibinin çırpmasına engel olamayınca 2 puan verdi. 2-2 sonuçlanan periyotu, son teknik puanları alan Ukranyalı sporcu kazandı.

2. periyotta da 2-0'lık skor avantajını sağladıktan sonra bu kez kontrollü güreşen Şahin, son saniyelerde rakibinin bastırarak 1 puan almasına izin verdi ve bu periyotu 2-1 kazandı.

Son periyotta tek dalarak 1 puan alan Ukraynalı güreşçiyi yerde köprü pozisyonuna getiren Şahin, 2 puan alarak 2-1 öne geçti. Son saniyelerde Ukraynalı güreşçi yerde 1 puan daha almasına karşın periyot 2-2 sonuçlandı. Şahin, bu periyotu, daha yüksek puanlı teknik uyguladığı için kazandı ve müsabakadan da 2-1 galip ayrıldı.
Bu sıklette bronz madalyaları ise Gürcistan'dan dünya ikincisi Otar Tushishvili ile Hindistan'dan Sushil Kumar kazandı.

-RAMAZAN'IN FİNAL YOLU-

İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve dünya şampiyonu Ramazan Şahin, ikinci turda Kübalı Geandry Garzon ile karşılaştı. 2007 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın finalinde yendiği rakibi karşısında üstün bir müsabaka çıkaran Ramazan Şahin, ilk periyotu 1-0, ikinci periyotu da 7-4 önde tamamlayarak 2-0 galip geldi.

Çeyrek finalde İranlı Mehdi Taghavi'yi de 3-0 ve 1-0'lık periyot skorlarıyla 2-0 mağlup eden Ramazan Şahin yarı finale yükseldi.

Ramazan Şahin yarı finalde Gürcü Otar Tushushvili karşısında zorlanmasına karşın, galip gelmeyi başardı. İlk periyotu uzatma bölümünde aldığı puanla 1-0 önde tamamlayan Şahin, ikinci periyotta da 1-0 yenik durumdayken bitime 5 saniye kala yaptığı oyunla puan aldı. Ramazan Şahin 1-1 sonuçlanan bu periyotta da son teknik puanı aldığı için rakibine üstünlük sağladı ve minderden 2-0 galip ayrıldı.

-FİNAL MAÇI NEFES KESTİ-

Ramazan Şahin'in altın mücadelesi başladı. Şahin, 1. dakika dolarken yaptığı atakla 2 puanı aldı ve Andriy Stadnik karşısında öne geçti. 

Şahin sürekli tek dalıyor ve rakibinin ayağını kaparak denediği künde denemesinde puan bekledi hakem 1 puanı verdi ama saha hakemi puanı vermedi ve durum 2-0'da kaldı. İlk devrenin son saniyesinde Şahin'e çırpma yapan Stadnik 2 puanı aldı ve maç 2-2 oldu.

2. periyotla birlikte Şahin çift daldı ve bir puanı aldı. Ramazan'ın oldukça heyecanlı olduğu gözlenen finalde son derece üst düzeyde bir performans sergileniyor. Altta kalacağı son anda toparlanan Şahin iyi bir dönme yaparak Stadnik'i altına aldı ve puanı toplayarak durumu 2-0'a getirdi. Stadnik devrenin son saniyesinde bir çıprma yaparak tek puanı aldı ve devamını getiremedi. 2. devre Ramazan'ın 2-1 üstünlüğü ile son buldu.

Son 2 dakikaya girdik. Artık herşey olimpiyat şampiyonluğu için. İki güreşçide oldukça hareketli. Stadnik tek daldı ve Ramazan ayağını kurtarmaya çalıştı ama Ukraynalı 1-0 öne geçti. Ukraynalı'nın bir de çırpma denemesinde Ramazan'da atağa cevap verdi ve karlşılıklı alınan puanlarla durum 2-2 oldu. Ramzan'ın dalmasına Stadnik'den boyunduruk geldi ama Şahin kurtulmasını bildi. 

Son 30 saniyeye girildi. Artık son 10 saniye. Stadnik daldı ve karşılık verdik. Son atağı da cevapladık ve İŞTE DÜDÜK ÇALDI. RAMAZAN ŞAHİN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLDU. TEŞEKKÜRLER RAMAZAN.

-BAYRAĞIMIZ ZİREVDE-

Dünyaca ünlü sırıkla atlamanın efsane ismi Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Sergei Bubka'nın hazır bulunduğu madalya töreninde ilk olarak bronz madalyalı Gürcü ile Hintli sporcular madalyalarını aldı. Sushil Kumar iile Otar Tushisvili'nin madalyalarını almalarının ardından, Bubka kendi vatandaşı olan Ukraynalı Andriy Stadnik'in gümüş madalyasını verdi.


Son olarak da OLİMPİYAT ŞAMPİYONU Ramazan Şahin 1.'lik kürsüsündeki yerini aldı. Madalyasını Ukraynalı efsane isim Sergei Bubka'dan alan Ramazan Şahin ULUSAL MARŞIMIZI PEKİN'DE ÇALDIRARAK BAYRAĞIMIZI ZİRVEYE TAŞIDI.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın