KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Periton Diyalizi Kateteri Yerleştirme işlemi yapıldı

Bingöl Devlet Hastanesi Nefroloji kliniğinde Periton Diyalizi Kateteri yerleştirilmesi işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

Periton Diyalizi Kateteri Yerleştirme işlemi yapıldı
25 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE 19:48
5
2232
2
AA aa

Türkiye'de Araştırma hastaneleri dahil sayılı hastanede gerçekleştirilen işlem Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Murt tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Hastaların evde kendi diyalizini yapabilmesini sağlayan, uygun şartlarda ve özverili takiple hastalara evde diyaliz konforu sunan Periton diyalizi için gerekli olan Periton Diyalizi Kateteri yerleştirilmesi işleminin, hastane bünyesinde başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Böbrek yetmezliği ileri aşamaya ulaşan hastalarda diyaliz ihtiyacı olabilmektedir. Bu durumda hemodiyaliz veya periton diyalizi uygulanabilmektedir. Diyaliz yöntemi seçimi hastanın durumuna ve tercihine göre yapılmaktadır.  Hemodiyaliz, diyaliz ünitelerinde uygulanırken, periton diyalizini hastalar evlerinde yapmaktadırlar.

Nefroloji uzmanı Uz. Dr. Ahmet Murt;  Periton Diyalizi Kateterinin perkütan yolla yerleştirilmesinin hasta konforu için bir avantaj olduğuna değinerek, bu işlemin Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılmaya başlanmasının periton diyalizini tercih edecek böbrek hastaları için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Ayrıca işleme hazırlık aşamasındaki destekleri için hastanenin Radyoloji uzmanı Uz. Dr. Mazhar Yalçın'a, Anesteziyoloji uzmanı Uz. Dr. Burak Güneri'ye, Genel Cerrahi uzmanı Uz. Dr. Erhan Altıntaş'a ve tüm süreci yakından takip eden başhekim Uz. Dr. Ramazan Gengörü'ye teşekkürlerini iletti.

Uz. Dr. Ahmet Murt sözlerine şöyle devam etti: “Bingöl'de kronik böbrek yetmezliği olan hastaların hemodiyaliz ve periton diyalizi işlemleri hemşire ve tekniker arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde kesintisiz sürdürülebilmektedir. Disiplinli çalışmaları için hemodiyaliz başhemşiresi Filiz Karasungur nezdinde tüm hemodiyaliz çalışanlarına, sorumlu hemşire Hatice Tunç Taşar yönetimindeki Nefroloji kliniği çalışanlarına ve hastalara evlerinde de 7 gün/24 saat desteğini esirgemeyen sertifikalı periton diyalizi hemşiremiz Arife Çamuka'ya çok teşekkür ediyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95080)
26 Ağustos 2022 Cuma 14:59
Hayatı kolaylaştıranlardan Allah razı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95063)
25 Ağustos 2022 Perşembe 21:11
Yanındakilerde kendine pay mı çıkarıyor
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın