KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Personel rapor aldı, vatandaş saatlerce bekledi!

Bingöl PTT Başmüdürlüğü gişelerinde çalışan 3 personel raporlu olunca çok az sayıdaki memurla işler yürütülmeye çalışılıyor.

Personel rapor aldı, vatandaş saatlerce bekledi!
17 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA 23:19
0
1373
0
AA aa
Müdürlük kadrosunda çalışan 3 gişe memuru 15 günlük rapor alınca PTT gişelerinde yoğunluk yaşanıyor. Hem müdürlük hem de adliye şubesinde gişede meydana gelen uzun kuyruklar vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Edinilen bilgiye göre, rapor alan üç personel yerine idare tarafından başka birimlerdeki personel takviye edildi. Ancak bayram nedeniyle işlemlerin fazlalığı bu personellerin görevlendirilmesinde sıkıntıyı gidermedi. Merkez binadaki personel sıkıntısı adliye şubesine de yansıdı. Adliye'de sadece bir personelin işlem yapması sorunu daha da derinleştirdi. Normal şartlarda Başmüdürlükten adliye şubesine yapılan işlemlerin yoğun olduğu dönemlerde takviye yapılıyordu. Hal böyle olunca sabahın erken saatlerinde başlayan kuyruklar mesai bitimine kadar devam etti. 15 gün rapor aldıkları öğrenilen personelin izin alamayınca bu yönteme başvurdukları ve rapor dönemini bayrama denk getirdikleri öğrenildi. Raporların bu döneme denk gelmesi ayrı bir pürüzü daha doğurdu. Normal günlerde daha sakin geçen müdürlükte bayram kalabalığı gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kurumda ayrıca vezne bölümüne bakan memurun hastalığı nedeniyle başka bir birime alındığı burada da sıkıntı olduğu öğrenildi. Tüm bu olumsuzluklara birde yaklaşık 4 bin yaşlı ve engellinin maaş almak için PTT'ye akın etmesi izdihama neden olurken zaman zaman personel ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Maaş almak için sabahın erken saatlerinde kuruma gelen bazı yaşlı ve özürlüler zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdiler. Görevlilerle sık sık tartışan bu kişiler diğer vatandaş ve kurumun güvenlik birimleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaşanan sıkıntıya tepki gösteren yaşlı ve özürlüler; “Sabahın erken saatlerinde beri burada sıra bekliyoruz. Saatlerdir maaşımızı alabilmek için buradayız. Hiç bir işlem yapılamıyor. Bir personel üç dört kişinin işini yapıyor. Normalde beş dakikada yapılan bir işlem saatler sonra yapılabiliyor. Buradaki sıkıntının bir an önce giderilmesi lazım” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın