KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Personelin 2 aylık alacağı var

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü yaptığı açıklamada, bir firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı işçilerin maaşlarında bir sorun olduğunu, ilgili firmanın işçi alacaklarını kısa sürede ödeyeceği belirtilerek, belediye şirketlerinde çalışan personelin 2 aylık maaş alacaklarının olduğunu ve idarenin de işçi alacaklarını kısa sürede çözme yoluna gideceği kaydedildi.

Personelin 2 aylık alacağı var
24 MAYIS 2012 PERŞEMBE 09:58
0
1571
0
AA aa

22 Mayıs 2012 tarihinde Bingöl Online Gazetesi'nde yer alan ‘Belediyede maaş krizi' haberine cevap olarak Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İşçi maaşlarının zamanında ödenmesi için Bingöl Belediyesi'nin gereğini yaptığı hatırlatılarak, herkesin işinin başında olduğunu ve müteahhit firmadan kaynaklanan nedenlerden dolayı şirket personellerinin maaşlarının geciktiği belirtildi.

Açıklamada, “01 Ocak'ta işe başlayan bir şirketin hak edişi müteakip ay sonunda yani 31 Ocak'ta faturası kesilerek hak edişi düzenlenir ve ekleri ile birlikte Bingöl Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderilir. Fatura ve eklerinin Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edildiği tarihten itibaren sözleşmenin 12.1. maddesi gereği Sözleşme bedeli (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlara ilişkin bedel dahil) Bingöl Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Genel Şartnamenin hatalı, kusurlu ve eksik işlere ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla aşağıda öngörülen plan ve şartlar çerçevesinde ödenecektir: Her ayın sonunda fatura kesilip hak edişler eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra evrakların Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesine müteakip 45 gün sonra ödeme yapılacaktır. Çalışan işçilerin Ocak ayı maaşları ödenmiş olup, Şubat ayının hak edişleri 29 Şubat'ta faturası kesilerek sözleşme gereği 15 Nisan'da ödemesi yapılır. Mart ayının hak edişleri ise 31 Mart'ta faturası kesilerek, 15 Mayıs'ta ödemesinin yapılması gerekiyor. Şuanda sözleşme gereği şirket personellerinin bugünkü şartlarda 2 aylık maaşları içeridedir. Belediyemizin bunun dışında bir sorumluluğu yoktur. Tüm çalışanlarda bahsi geçen sözleşmeler kapsamında çalışmaktadır. Dolayısı ile burada herhangi bir çelişki yoktur. Anlatılanlar sözleşmeye dayalı doğru bilgilerdir” denildi.

Bingöl Belediyesi ile ilgili firmalar arasında yapılan sözleşme gereği şuanda işçilerin 2 maaşının içerde olduğu vurgulanan açıklamada, “İşçilerin sözleşme gereği 2 maaş alacağı vardır. Bunda da en kısa sürede ödeme cihetine gidilecektir. Sadece bir firmamızdan kaynaklanan bir sorun vardı. Firmaya ödeme yapıldığı halde, şirket çalışanlarına intikalinde bir gecikme oldu. Bu durum da personele bildirildi. Bunda idaremizin herhangi bir eksikliği yoktur. Şuanda herkes işinin başında ve herhangi bir iş bırakma yoktur. Bunun dışındaki bilgiler kötü niyetli açıklamalardır. İşçilerin 2 aylık alacağını çözmek idaremizin temel hedefidir. Kamuoyunu doğru bilgilendirir, saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın