KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Personellere 'iş sağlığı ve güvenliği' semineri

Düzenlenen eğitim seminerleri ile personeli bilinçlendirerek iş kazalarının önüne geçmeyi ve vatandaşa daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan Bingöl Belediyesi, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi verdi. Personellere iş kazalarında ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği anlatıldı.

Personellere `iş sağlığı ve güvenliği` semineri
12 EKİM 2013 CUMARTESİ 06:04
0
1650
0
AA aa

Bingöl Belediyesi, personele yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitim semineri düzenledi. Eğitimi veren uzmanlar, iş güvenliğini tehdit eden unsurlar, risk analizi ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirlere ilişkin bilgi verdiler.

Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için yapılan bilinçlendirme seminerleri, personeli de oldukça memnun ediyor. Programda personellere, iş kazalarının nasıl önlenebileceği, acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği, verimli çalışma metotları ve genel iş güvenliği kuralları gibi pek çok önemli konu hakkında bilgi verildi.

Uzmanlar tarafından verilen seminerde, Kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği konularında sunumlar yapıldı. Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilenmesi, koruyucu önlemler alınarak geliştirilmesi ve uyarı önlem işaretlerinin önemi, işyeri özelliklerine göre iş yerindeki riskler ve alınacak önlemler ile iş sağlığı ve güvenliğinin genel prensipleri konularında örnekler verilerek, katılımcılar bilgilendirildi.

İş güvenliğinin amacını anlatan İş Güvenliği Uzmanı Alparslan Yeter: “Amacımız işçi ve işvereni korumak ve sonuçta da kaliteli bir hizmetin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bilgisizlik, uykusuzluk, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenler, iş kazalarının başlıca faktörleri arasındadır. Bunun için işverenin alacağı tedbirlerin yanı sıra çalışanların da işine yoğunlaşması, gördüğü aksaklıkları ve riskleri zaman kaybetmeksizin ilgililerine bildirmesi ve tedbir alması gerekmektedir” dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Alparslan Yeter, tarafından verilen eğitimde personellere meslek hastalıklarına yakalanmamanın bilgileri verilerek, gerekli uyarılar da yapıldı.

İş kazalarının sebeplerinin başında dikkatsizlik, yorgunluk ve dalgınlık geldiğini söyleyen Yeter: “Yapılan istatistiklere göre iş kazalarının yüzde 98'inin tehlikeli hareket ve davranışlardan kaynaklandığını, %2'sinin ise kaçınılmaz durumlardan kaynaklandığını ortaya koyuyor. O yüzden çalışanlar tehlikeli davranışlardan uzak durmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlkyardım hakkında personeli bilinçlendiren İşyeri Hekimi Genel Cerrah Dr. Osman Akıntürk'te personele ilk yardımın inceliklerini anlattı.

Eğitim seminerlerinin gerekliliğine vurgu yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz, hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Seminerlerimiz devam edecektir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl`de Rojava Tepkisi
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
20.01.2026
19:44
Bingöl`de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Bingöl'de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl`de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın