KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Peruk takan kadın cehennemde yanacak

Yahudi şeriatının büyük ölçüde uygulandığı İsrail'de koalisyon ortağı Şas'ın ruhani lideri saç örtmek yerine peruk takan Hasidim kadınlara 'öbür dünyada yanacaksınız' tehdidi savurdu

Peruk takan kadın cehennemde yanacak
07 EYLÜL 2010 SALI 10:03
0
4741
0
AA aa

Yahudi şeriatının pek çok alanda uygulandığı İsrail'de, hükümet ortağı aşırı dinci parti Şas'ın baş meselelerinden biri de dindar kadınların başını nasıl örtmesi gerektiği... Şas'ın ruhani lideri, Yahudiliğin en koyu mezhebi olan Hasidim mensubu kadınların başlarını örtmek için peruk kullanmasına karşı esip köpürüp ‘öbür dünyada yanacakları' tehdidi savurdu.

Hasedim kadınlardan Yahudi şeriatı uyarınca en az dirsek hizasında kol boyu ve uzun etekler giymesi, evlenince başlarını örtmesi bekleniyor. Şas'ın ruhani lideri ve Seferad Haredilerin eski başhahamı Ovadia Yosef, cumartesi vaazlarının sonuncusunda, başlarını örtmek için peruk kullanan kadınlara şöyle seslendi: “Bir kadın peruk takıyor. Neden? Bunu Ger Hasidimler yapıyor, çünkü tüm dünyayı Ger Hasidim'den ibaret sanıyor. Ama bu doğru değil. Dinimizin büyükleri bunun yasak olduğunu kesin dille yazmıştır. Peruk takmak vahamettir.”

Baba Sali'den hikâye...

Tarihteki mühim Aşkenaz ve Seferad din alimlerinin ‘sahte peruğu' yasaklaması ve başörtüsü ya da şapka salık vermesiyle ilgili örnekler veren Yosef, bunlardan Baba Sali'yle ilgili şu hikâyeyi anlattı: “Vakti zamanında bir karı kocanın iyi dileklerini almak için gittiği Baba Sali, ‘Karın niye sahte peruk takıyor' diye sorup ‘Gelenekler böyle' yanıtı alınca, kadına dönüp ‘Gelecek öbür dünyaya vardığınızda sizi yakacaklar. Peruktan yakmaya başlayacaklar, sonra seni de yakacaklar' demiştir.”

(Ynet - Radikal)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın