KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Peruk takan kadın cehennemde yanacak

Yahudi şeriatının büyük ölçüde uygulandığı İsrail'de koalisyon ortağı Şas'ın ruhani lideri saç örtmek yerine peruk takan Hasidim kadınlara 'öbür dünyada yanacaksınız' tehdidi savurdu

Peruk takan kadın cehennemde yanacak
07 EYLÜL 2010 SALI 10:03
0
4631
0
AA aa

Yahudi şeriatının pek çok alanda uygulandığı İsrail'de, hükümet ortağı aşırı dinci parti Şas'ın baş meselelerinden biri de dindar kadınların başını nasıl örtmesi gerektiği... Şas'ın ruhani lideri, Yahudiliğin en koyu mezhebi olan Hasidim mensubu kadınların başlarını örtmek için peruk kullanmasına karşı esip köpürüp ‘öbür dünyada yanacakları' tehdidi savurdu.

Hasedim kadınlardan Yahudi şeriatı uyarınca en az dirsek hizasında kol boyu ve uzun etekler giymesi, evlenince başlarını örtmesi bekleniyor. Şas'ın ruhani lideri ve Seferad Haredilerin eski başhahamı Ovadia Yosef, cumartesi vaazlarının sonuncusunda, başlarını örtmek için peruk kullanan kadınlara şöyle seslendi: “Bir kadın peruk takıyor. Neden? Bunu Ger Hasidimler yapıyor, çünkü tüm dünyayı Ger Hasidim'den ibaret sanıyor. Ama bu doğru değil. Dinimizin büyükleri bunun yasak olduğunu kesin dille yazmıştır. Peruk takmak vahamettir.”

Baba Sali'den hikâye...

Tarihteki mühim Aşkenaz ve Seferad din alimlerinin ‘sahte peruğu' yasaklaması ve başörtüsü ya da şapka salık vermesiyle ilgili örnekler veren Yosef, bunlardan Baba Sali'yle ilgili şu hikâyeyi anlattı: “Vakti zamanında bir karı kocanın iyi dileklerini almak için gittiği Baba Sali, ‘Karın niye sahte peruk takıyor' diye sorup ‘Gelenekler böyle' yanıtı alınca, kadına dönüp ‘Gelecek öbür dünyaya vardığınızda sizi yakacaklar. Peruktan yakmaya başlayacaklar, sonra seni de yakacaklar' demiştir.”

(Ynet - Radikal)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın