KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Peynir sezonu başladı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan köylüler, peynir sezonun gelmesinden dolayı koyun ve kuzuyu birbirlerinden ayırma zamanının geldiğini belirttiler.

Peynir sezonu başladı
27 MAYIS 2016 CUMA 08:11
0
5332
0
AA aa

Karlıova'ya bağlı bazı köylerde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan köylüler, peynir sezonun gelmesinden dolayı sütten kesilen kuzuları annelerinden ayırmaya başladılar. Karlıova'ya bağlı Kilisek köyünde bulunan hayvan sahipleri, kuzuları otlanmaya başladığı için koyunlardan ayırdıklarını söylediler. Meradan köy meydanına getirilen hayvanları birbirinden ayırmak için köylüler yoğun çaba gösterdi. Koyunlardan ayrılan kuzulara küpe numaraları takılarak mera ve yaylalara gönderildi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hüseyin Morkoyun, "Peynir sezonu geldiği için kuzuları koyunlarda ayırma zamanı gelmiştir. Kuzular ayrılmadığı sürece koyunlardan süt elde edemeyiz. Ayırdığımız kuzuları alışması için ilk etapta iki üç günde bir tekrar içi içe koyuyoruz. Kuzularımız artık gelişti ve otlanmaya başladı. Gelişen kuzulara küpe numaraları vurduktan bir süre sonra ise kuzuları satıyoruz. Aslında hayvan beslemek o kadar kolay bir iş değildir, çok yorucu bir iştir. Bazen emeklerimizin karşılığını bulamıyoruz, ama yinede bu işi yapmak zorundayız. Hayvancılık günden güne bitiyor, kimse artık ne hayvan besliyor, nede çobanlık yapıyor. Zor bir iş olabilir ama zorlukla beraber neşeli ve güzel yönleri de vardır” dedi.

Verilen desteklere rağmen hayvanlarından verim alamadığını söyleyen Nizamettin Temiz ise "Hayvan sahiplerine bazı destekler veriliyor, ama yine de yeterli gelmiyor. Bir çoban 3 bin 500 liraya zor bulunuyor. Saman ve arpa fiyatları çok yüksek olunca yaptığımız işin karşılığını bulamıyoruz. Koyun ve kuzuları şimdi birbirinden ayırıyoruz, belli bir zaman kuzuları otlattıktan sonra satarak, aldığımız saman ve arpa ücretini çıkarmaya çalışıyoruz. Koyunlardan elde ettiğimiz peynirleri de satarak ancak hayvanların ilaç parasını çıkarabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güçlükle koyun ve kuzuları bir birinden ayıran hayvan sahipleri, koyun ve kuzuların birbirlerini görmemeleri için farklı meralara otlatmaya götürdü. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın