KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Haziran 2026 Cuma
°C

PH değeri en yüksek su Sülbüs'de çıktı

Yayladere ilçesinde başlayan su dolum tesisi fizibilite çalışmalarında alınan numunelerde Sülbüs Suyu PH değeri 8,90 olarak ölçüldü. Proje koordinatörü ve yatırım uzmanı Cuma Karaarslan, suyun ülke genelinde yapılan araştırmalarda en yüksek PH (Alkali) düzeyi içerdiğini söyledi.

PH değeri en yüksek su Sülbüs`de çıktı
25 AĞUSTOS 2019 PAZAR 19:25
6
14696
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Yayladere Belediye Başkanlığınca çalışmaları devam eden  “Yayladere Su Dolum Tesisi Fizibilite Ve Teknik Projelerin Hazırlanması” başlıklı proje kapsamında fizibilite çalışmaları başladı.

Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Proje koordinatörü ve yatırım uzmanı Cuma Karaarslan ile Halk Sağlığı Daire Başkanı Ve Mesleki Komisyon Üyeleri sülbüs'de kaynak incelemesine katıldı. Sağlık müdürlüğü Halk sağlığı daire başkanlığı elemanlarınca yerinde tespit çalışmaları yapıldı. Yapılan inceleme ve numune alım çalışmaları ile projelendirme ve fizibilite çalışmalarına başlandı. İl sağlık müdürlüğü tarafından kurulan komisyon ile su kaynağı ölçüm ve tespit çalışmaları esnasında Sülbüs Suyu PH 8,90 olarak ölçüldü.

SUYUN PH DEĞERİNİN 8,90 OLMASI ÇALIŞMALARA UMUT KATACAK

Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek; “Sülbüs suyunun PH değerinin 8,90 olması bu çalışmanın geleceğine umut katacaktır. İlçemizde belediyemize ait tapulu alan içinde olan suyun fizibilite çalışmaları yapılarak bölgemiz için önemli bir yatırım ve kaynak sağlayacağı muhakkaktır. Bu alanda bulunan ziyaret alanı insanımıza en doygun su ile himmetini esirgemiştir. Yayladere adak alanında bu çalışma bir inşa değil fizibilite ve yapılabilirlik projesidir. Su tahlilleri Diyarbakır ve Ankara Atom enerji merkezlerine yollandı. Bu değerde suyun varlığı ilçemiz için gelir ve istihdam katkısı oluşturacaktır” dedi

ÜLKE GENELİNDE EN YÜKSEK PH DEĞERİNE SAHİP SU

Proje koordinatörü ve yatırım uzmanı Cuma Karaarslan; “Bu gün belirlenen PH değeri suyun alkali düzeyinin vücut dengelerine en uygun ve en doygun su olduğu umudunu vermiştir. Alınan numuneler kimyasal ve fiziksel ölçümler için Diyarbakır ve Ankara atom enerji merkezine yollanmıştır. Bu sonuçların alınması ile bu suyun ülke genelinde yapılan araştırmalarımızda en yüksek PH(Alkali) düzeyi içerdiği anlaşılmaktadır. Bu alanda en yüksek PH değerler, 6,5 ile 8,5 arası olduğu görülmüştür. 2 bin 300 m rakımda kayalık alanda kazık köklü ve bodur bitkisel flora ile suyun insan sağlığına uygun ideal PH değerinde olduğu belirlenmiştir. Yayladere Sülbüs bölgesinde 30'a yakın su kaynağı mevcut olup, bu suyun az bir kısmını içme suyu olarak bu değerde insana sunulması önemli bir gelir katkısı olacaktır. Belediye tarafından yapılan fizibilite çalışmaları Yayladere için önemli bir çalışmadır. Çevrenin korunması içme suları tebliğine uygun standartlarda çalışmalar devam etmektedir. Suyumuz alkalidir, yani PH değeri Hidrojen potansiyelini belirlemektedir. PH vücudun asidik ve bazik dengesi ölçü birimidir. Bu seviyede bir su en ideal su olarak bölge için önemli kaynak gelir ve istihdam katkısı sağlayacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın