KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Pilot Üniversite Rektörleri YÖK'te toplandı

Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Çapak, Üniversitelerin Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında, Pilot olarak seçilen 5 üniversitenin Rektörü ile birlikte YÖK'te bir araya geldi.

Pilot Üniversite Rektörleri YÖK`te toplandı
23 MART 2018 CUMA 00:10
1
1715
0
AA aa

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında YÖK'te gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve pilot üniversite olarak seçilen diğer üniversitelerin rektörleri katıldı. Toplantıda, proje kapsamında üniversitelerin bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgiler paylaşıldı.

YÖK'te düzenlenen toplantıda bölgesel kalkınmanın öğeleri olarak ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma, kültürel kalkınma, İnsan kaynaklarının iyileşmesi ve çevreyi koruma gibi başlıklar üzerinde duruldu.

Üniversitelerin akıllı uzmanlaşması, bölgesel aktörlerle işbirliği ile inovasyon ve sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağının vurgulandığı toplantıda, Üniversitelerin uzmanlaşması ve bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına göre çalışmaları da gündemler arasındaydı.

Bölgesel kalkınmada makrohedefler olarak bölge insanın artan refahı, bölgesel kalkınmada makro göstergelerde iyileşme, odak/ihtisas alanlarında iş hacminin artması, yeni yatırımlar, yeni kurulan işler, var olan işlerde kapasite artırımı ve istihdamın artması gibi konuların ele alındığı toplantıda her üniversitenin doğası gereği üniversiteye özgün bir izleme stratejisi belirlemesi gerektiği belirtildi.

YÖK tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen Üniversitelerin Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite olarak seçilmişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın