KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Piyasalar durgun

Ders zilinin çalınmasına birkaç gün kala esnaf okul malzemelerini satamamaktan yakınıyor.

Piyasalar durgun
29 AĞUSTOS 2008 CUMA 10:34
0
1492
0
AA aa
1 Eylül'de ilk ders zili çalacak ve öğrenciler okula merhaba diyecek. İşte tam da o günlere az bir zaman kala velilerle çocukları telaş sardı. Okulların açılması, Ramazan ayına rastlayınca aileler maliyeti ağır bu yükü nasıl taşıyacağını kara kara düşünmeye başladı. İlköğretime başlayacak bir öğrencinin sadece okula başlama eğitim masrafları 60 ile 130 YTL arasında değişiyor. Bu durum aileleri endişelendiriyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de ailelerin ve öğrencilerin okul heyecanı sardı. 2008-2009 Eğitim- Öğretim yılı Ramazan Ayına rastlaması öğrenci ailelerini düşündürüyor. Mısır çarşısında, kırtasiye –kitapçı ve giyim mağazalarında aile bütçesini sarsacak fiyatları kontrol ettik. Esnaf, okul malzemelerinin fiyatları geçen yıldan farkının olmadığını ancak bu yıl Ramazan Ayı alış verişleri de eklenince aileleri olumsuz etkileyeceğini söylüyor. Ramazan Ayında insanlar midesini düşünüyor diyen esnaf, ailelerin buna rağmen okul alış verişlerini mecburen yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Bu durumda vatandaş Ramazan ayında mutfak masrafından kesinti yapacak gibi görünüyor.Bu durumdan en çok etkilenen esnaf oldu.

Okul giyim malzemesini satan Cadde Export sahibi  Şevket Uzunboy,”Okul sezonu başlamasına rağmen işlerimizde herhangi bir canlılık yok.Geçen yıllara nazaran iş yapamıyoruz ve işlerimizde  %30 düşüş var.Vatandaşımızda hem Ramazan'ın gelmesi hem okulların açılması ve bir de ekonomik sıkıntıdan para yok.Bu da bize halkımızda ekonomik sıkıntının olduğu görüldü” dedi.

Olay gazetesi muhabirlerine konuşan esnaflar, okul masrafları hakkında bilgiler verdi. Cadde Export sahibi Şevket Uzunboy , okul sezonu başlaması ile satışları başlattıklarını söyledi. Uzunboy, “yoğun çalışma tempomuz Eylül ayında başlamasına rağmen halen piyasa durgun


Örneğin, okul çantası fiyatları 10 YTL'den başlayarak, 30 YTL'ye kadar yükseliyor. Çünkü kalitesi ve modeline göre fiyatlar alıcı buluyor.Önlük 10  YTL ile 20 YTL arası,yaka 1 YTL ,Okul pantolunun 12,5 YTL,Gömlek 10 YTL ,kravat 1 YTL  fiyatlarımızın uygun olmasına rağmen iş yapamıyoruz” söyledi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın