KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Piyasalar durgun

Ders zilinin çalınmasına birkaç gün kala esnaf okul malzemelerini satamamaktan yakınıyor.

Piyasalar durgun
29 AĞUSTOS 2008 CUMA 10:34
0
1448
0
AA aa
1 Eylül'de ilk ders zili çalacak ve öğrenciler okula merhaba diyecek. İşte tam da o günlere az bir zaman kala velilerle çocukları telaş sardı. Okulların açılması, Ramazan ayına rastlayınca aileler maliyeti ağır bu yükü nasıl taşıyacağını kara kara düşünmeye başladı. İlköğretime başlayacak bir öğrencinin sadece okula başlama eğitim masrafları 60 ile 130 YTL arasında değişiyor. Bu durum aileleri endişelendiriyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de ailelerin ve öğrencilerin okul heyecanı sardı. 2008-2009 Eğitim- Öğretim yılı Ramazan Ayına rastlaması öğrenci ailelerini düşündürüyor. Mısır çarşısında, kırtasiye –kitapçı ve giyim mağazalarında aile bütçesini sarsacak fiyatları kontrol ettik. Esnaf, okul malzemelerinin fiyatları geçen yıldan farkının olmadığını ancak bu yıl Ramazan Ayı alış verişleri de eklenince aileleri olumsuz etkileyeceğini söylüyor. Ramazan Ayında insanlar midesini düşünüyor diyen esnaf, ailelerin buna rağmen okul alış verişlerini mecburen yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Bu durumda vatandaş Ramazan ayında mutfak masrafından kesinti yapacak gibi görünüyor.Bu durumdan en çok etkilenen esnaf oldu.

Okul giyim malzemesini satan Cadde Export sahibi  Şevket Uzunboy,”Okul sezonu başlamasına rağmen işlerimizde herhangi bir canlılık yok.Geçen yıllara nazaran iş yapamıyoruz ve işlerimizde  %30 düşüş var.Vatandaşımızda hem Ramazan'ın gelmesi hem okulların açılması ve bir de ekonomik sıkıntıdan para yok.Bu da bize halkımızda ekonomik sıkıntının olduğu görüldü” dedi.

Olay gazetesi muhabirlerine konuşan esnaflar, okul masrafları hakkında bilgiler verdi. Cadde Export sahibi Şevket Uzunboy , okul sezonu başlaması ile satışları başlattıklarını söyledi. Uzunboy, “yoğun çalışma tempomuz Eylül ayında başlamasına rağmen halen piyasa durgun


Örneğin, okul çantası fiyatları 10 YTL'den başlayarak, 30 YTL'ye kadar yükseliyor. Çünkü kalitesi ve modeline göre fiyatlar alıcı buluyor.Önlük 10  YTL ile 20 YTL arası,yaka 1 YTL ,Okul pantolunun 12,5 YTL,Gömlek 10 YTL ,kravat 1 YTL  fiyatlarımızın uygun olmasına rağmen iş yapamıyoruz” söyledi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın