KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Piyasalar için altın değerinde tavsiyeler

Piyasaların bu gibi dip seviyelere 5-6 yılda bir geldiğine dikkat çeken uzmanlar, yatırımcılara bu fırsatı değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Piyasalar için altın değerinde tavsiyeler
08 MART 2009 PAZAR 10:11
0
1117
0
AA aa
Uzmanlar, borsada kağıdı olanlara satıştan çok bilançosu iyi olan şirketlere geçmelerini tavsiye ediyor. Piyasalarda bu şekilde dip seviyelerin 5-6 yılda bir görülebileceğini ifade eden uzmanlar, fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

1 yıl vadeyi geçmemek kaydıyla Hazine bonolarına yatırım yapılabilir.
 
Dövizde bu seviyelerden yavaş yavaş çıkılabileceğini dile getiren analistler, IMF ile anlaşmaya yapılmasıyla birlikte yaz aylarına girileceğini hatırlatıyor.

DOLARDAN YAVAŞ YAVAŞ ÇIKILABİLİR

Yurtiçi döviz piyasası, global risk iştahında azalma yaşanmasının etkisiyle yükselişe geçti.

TL'nin tarihi yüksek seviyeler konumundaki 1.80'leri görmesi tedirginliğin ne kadar yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor. Dolarda sert ve kararlı hareketler görünüyor.

Kimi analistler bu seviyelerden kar satışlarının gelecek doların 1.70 seviyelerine kadar inebieceğini düşünürken, kimi analistler de doların 1.83 - 1.86 seviyesine kadar tırmanabileceğini düşünüyor.

Bunun yanı sıra, gelişmekte olan ülke para birimlerine ve paritede Euro'nun kuvvetlenmesine bakarsak TL üzerindeki baskının bir miktar kalktığını söylemek mümkün.

Dövizde bu seviyelerden yavaş yavaş çıkılabileceğini dile getiren analistler, IMF ile anlaşmaya yapılmasıyla birlikte yaz aylarına girileceğini hatırlatıyor.

1 YIL VADELİ BONOLAR ALINABİLİR

Tahvil ve Bono Piyasası, yurtiçi döviz piyasasındaki hareketi takip ediyor. Yurtdışı piyasalardaki gelişmelerin yurtiçi döviz piyasasına yansıması takip edilirken, gösterge kağıtta yüzde 15.00 - 15.50 bileşik hareket aralığının korunacağı düşünülüyor.

Dolar/TL kuru 1.80 seviyesinin altında kaldığı sürece, gösterge kağıt yüzde 15.40 - 15.50 bölgesini kıramayacak gibi görünüyor.

Piyasada yabancı ilgisi bulunması dikkat çekiyor. Bono piyasasında yukarı yönlü hareket olduğunda alış geliyor. Aşağı gelindiğinde ise yüzde 15.00 seviyesinin altına inmiyor.

Bu aralıktaki hareket bir süre devam edecek gibi görünüyor. Uzmanlar, bu gibi durumlarda 1 yıl vadeyi geçmemek kaydıyla Hazine bonolarına yatırım yapılabileceğini düşünüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın