KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Piyasalara bayram yeni geldi

Türkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle piyasaların kapalı olduğu dönemde dünya borsalarında yaşanan bahar havası, bugün içeriye de yansıyor. Endeks güne hızlı bir yükselişle başlarken, dolara da satışlar geliyor.

Piyasalara bayram yeni geldi
24 ARALIK 2007 PAZARTESİ 10:28
0
1071
0
AA aa
Geçen hafta piyasalarda sadece 2.5 gün işlem yapılırken, piyasalar çarşamba günü birinci seansın bitimi ile birlikte kapanmıştı. Perşembe ve cuma günü Türkiye piyasaları bayram tatili yaparken dünya boş durmadı ve düzelen havanın etkisiyle önemli değer artışları yaşandı. Özellikle ABD'den gelen olumlu tüketici verilerinin etkisi, Merrill Lynch'e yeni sermaye girişi ve risk alma iştahının artması, global borsaların yüzde 2-3 arasında değişen oranlarda yükselmesini sağladı.  

İMKB'ye döndüğümüzde piyasaların bayramı yeni kutladığı görülüyor. Gün açılışından itibaren etkili olan alışlar endeksi 54 bin 800 bölgesine taşırken, endeks yaklaşık yüzde 2 değer kazandı. Dolarda ise gelen satışlar kuru 1.18 seviyesine yaklaştırdı.

Fortis Yatırım Yurtiçi Sermaye Piyasaları Direktörü Atilla Esen, olumlu tüketici rakamları ve teknoloji hisselerine gelen talebin global borsaları olumlu etkilediğini söyledi. "Borsada 55 bin üzerinde bir atak olmadan yeni pozisyon açılmasını önermiyoruz" diyen Esen, şöyle devam etti:

"Bu hafta yurtdışındaki tatil nedeniyle kendi içimizde kalacağız gibi görünüyor. Faiz ve döviz tarafında bankaların bilanço hareketi olabilir. Faizde 16.5'un altına sarkabiliriz. ABD'de cuma günü yeni konut satışları açıklanacak. Bu piyasalar açısından dikkat edilmesi gereken bir veri."

Gedik Yatırım'ın bülteninde "İMKB nin kapalı olduğu zaman zarfı içerisinde yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir bugün için İMKB'de de hissedilecektir" ifadesi kullanıldı. Gedik Yatırım, endeksin 54 bin 800'ü hızlı bir şekilde geçebilmesi halinde hareketin 55 bin 650'ye kadar devamını öngörüyor.

TATİL HAFTASI

Öte yandan yılbaşı öncesinde birçok dünya borsası tatil sürecine girdi. Bugün ABD'de yarım gün işlem yapılacak, yarın ise tamammen kapalı olacak. Benzer şekilde Avrupa'da borsalar çeşitli sürelerle tatile girecek. Bugün tatil nedeniyle Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Japonya, İzlanda, İrlanda, Letonya, Norveç, Polonya, Filipinler, Slovakya, İspanya, İsveç ve Birleşik Arap  Emirlikleri'nde piyasalar kapalı olacak.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın