KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Piyasalara bayram yeni geldi

Türkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle piyasaların kapalı olduğu dönemde dünya borsalarında yaşanan bahar havası, bugün içeriye de yansıyor. Endeks güne hızlı bir yükselişle başlarken, dolara da satışlar geliyor.

Piyasalara bayram yeni geldi
24 ARALIK 2007 PAZARTESİ 10:28
0
1182
0
AA aa
Geçen hafta piyasalarda sadece 2.5 gün işlem yapılırken, piyasalar çarşamba günü birinci seansın bitimi ile birlikte kapanmıştı. Perşembe ve cuma günü Türkiye piyasaları bayram tatili yaparken dünya boş durmadı ve düzelen havanın etkisiyle önemli değer artışları yaşandı. Özellikle ABD'den gelen olumlu tüketici verilerinin etkisi, Merrill Lynch'e yeni sermaye girişi ve risk alma iştahının artması, global borsaların yüzde 2-3 arasında değişen oranlarda yükselmesini sağladı.  

İMKB'ye döndüğümüzde piyasaların bayramı yeni kutladığı görülüyor. Gün açılışından itibaren etkili olan alışlar endeksi 54 bin 800 bölgesine taşırken, endeks yaklaşık yüzde 2 değer kazandı. Dolarda ise gelen satışlar kuru 1.18 seviyesine yaklaştırdı.

Fortis Yatırım Yurtiçi Sermaye Piyasaları Direktörü Atilla Esen, olumlu tüketici rakamları ve teknoloji hisselerine gelen talebin global borsaları olumlu etkilediğini söyledi. "Borsada 55 bin üzerinde bir atak olmadan yeni pozisyon açılmasını önermiyoruz" diyen Esen, şöyle devam etti:

"Bu hafta yurtdışındaki tatil nedeniyle kendi içimizde kalacağız gibi görünüyor. Faiz ve döviz tarafında bankaların bilanço hareketi olabilir. Faizde 16.5'un altına sarkabiliriz. ABD'de cuma günü yeni konut satışları açıklanacak. Bu piyasalar açısından dikkat edilmesi gereken bir veri."

Gedik Yatırım'ın bülteninde "İMKB nin kapalı olduğu zaman zarfı içerisinde yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir bugün için İMKB'de de hissedilecektir" ifadesi kullanıldı. Gedik Yatırım, endeksin 54 bin 800'ü hızlı bir şekilde geçebilmesi halinde hareketin 55 bin 650'ye kadar devamını öngörüyor.

TATİL HAFTASI

Öte yandan yılbaşı öncesinde birçok dünya borsası tatil sürecine girdi. Bugün ABD'de yarım gün işlem yapılacak, yarın ise tamammen kapalı olacak. Benzer şekilde Avrupa'da borsalar çeşitli sürelerle tatile girecek. Bugün tatil nedeniyle Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Japonya, İzlanda, İrlanda, Letonya, Norveç, Polonya, Filipinler, Slovakya, İspanya, İsveç ve Birleşik Arap  Emirlikleri'nde piyasalar kapalı olacak.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın