KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Piyasalarda sakin bir gün bekleniyor

Sermaye piyasalarında fırtına sonrası sesizlik hakim! Yatırımcılar temkinli, gözler ABD'de...

Piyasalarda sakin bir gün bekleniyor
18 MART 2008 SALI 09:55
0
1008
0
AA aa
Küresel türbülansın ortasında gelen AKP kapatma davası dün piyasalarda ağır hasar bıraktı. Borsa yüzde 7 daha eriyerek yılbaşından bu yana en fazla kaybeden hisse senedi piyasası haline gelirken, “1.23'ü geçerse kritik” denilen dolar 1.2750 YTL'ye kadar çıktı. Euro ise bir yıl aradan sonra 2.00 YTL'yi geçti. Bugün ise piyasalarda daha sakin bir gün bekleniyor. ABD Borsası dün JP Morgan ve sağlık sektörü hisselerine gelen alımlarla günü artı kapattı.

BİLONÇOLAR VE FED FAİZİ

Bugün yapılacak FED toplantısı izleniyor. Ayrıca Lehman Borthers'ın 2003 yılından bu yana en düşük kar rakamını açıklaması bekleniyor. Gün içerisinde gelecek şirket haberleriyle piyasalarda küçük çaplı dalgalanmalar yaşansa da analistler, aşırı düşüş sonrası tepki alımlarının gelebileceğini belirtiyor. Diğer taraftan MHP'nin önerdiği Anayasa değişikliğinin yapılması halinde kapatma davasında sürecin çok uzun yılları yayılacağı yönündeki beklentilerin de kısa vadede piyasaları rahatlatması bekleniyor. Bankalar arası piyasada 1.25-26 YTL aralığında işlem gören doların, dış piyasalardaki düşüşe ayak uydurarak bir miktar daha gevşemesi öngörülüyor.  Öte yandan, dün 1033 dolara kadar yükselen altın sabah saatlerinde 1000 dolardan satılıyor. Parite ise FED'in 0.75 puan faiz indirimi yapacağı beklentisiyle yeniden 1.58 seviyelerine zorluyor.

YENİ KABUS ENFLASYON

 Küresel durgunlukla mücadele eden ülkelerin yeni kabusu enflasyon. Artan enerji ve emtia fiyatları enflasyonu kontrol edilemez noktalara taşıdı. Ülkelerin bundan sonra uzun yıllar enflasyonla mücadele edeceği belirtiliyor. Bu anlamda ilk adımı Çin attı. Çin Başbakanı Wen Jiabao enflasyonu düşürmek için güçlü önlemler alacaklarını açıkladı. Çin'de enflasyon yüzde 8,7 düzeyinde ancak hükümet % 4,8 olan enflasyon hedefini koruyor. Açıklamalar Şangay Borsası'nda % 4 düzeyinde satış getirdi. Wen Jiabo, Çin'in ABD Doları'ndaki sert değer kaybından endişe duyduğunu ve bu değer kaybının ne zaman dibe vuracağını ölçmeye çalıştıklarını söyledi.

Wen, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, Çin'in Yuan'ın değerini bir kur sepetini baz alarak piyasa arz ve talebine göre belirlemeye devam edeceğini ifade etti.

Wen, son günlerde finans piyasalarında dolaşan revalüasyon söylentilerini ise gözardı eden göründü. Wen, Çin'in ekonomik temellerinin güçlü olduğunu belirterek Pekin'in sıkı para politikası ve ihtiyatlı mali politikaya bağlı olduğunu tekrarladı.




HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın