KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Piyaslarda yükselme beklentisi

Bu hafta açıklanacak verilerle ABD reel sektöründe ekonomik durgunluğun sona ermesi bekleniyor...

Piyaslarda yükselme beklentisi
31 AĞUSTOS 2009 PAZARTESİ 08:35
0
1201
0
AA aa
Son 18 aydır küçülen ABD sanayisinin, büyümeye geçmesi bekleniyor. Cuma günü açıklanacak istihdam verilerinin ise işgücü kaybının hız kestiğini göstermesi bekleniyor. ABD ve Avrupa'dan gelecek verilerle birlikte yazın düşen işlem hacimlerinin ve oynaklığın artması bekleniyor

Piyasalar Eylül ayına yoğun veri trafiğiyle başlıyor. Yaz aylarında düşen işlem hacimleri ve oynaklığın bu hafta açıklanacak kritik verilerle birlikte artması bekleniyor. Piyasalar için haftanın en önemli ilk verisi salı günü gelecek ağustos ayı ABD İmalat Sanayi Endeksi. Beklenti endeks değerinin 50'nin üzerine çıkması. 50 değerinin üzeri sanayinin büyüdüğünü gösterdiği için açıklanacak verinin kritik bir önemi var. 18 aydır küçülen ISM endeksi, son 7 aydır toparlanma sürecine girdi.

Piyasa uzmanlarına göre verinin beklentilerin üzerinde gelmesi küresel borsalarda yükselişi hızlandırabilir. Haftanın merakla beklenen ikinci verisi ABD ISM Hizmetler Endeksi olacak. 10 aydır 50'nin altında seyreden endeksin Ağustos'ta 48 yükselmesi bekleniyor. ABD ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan hizmetler sektörünün Ağustos'ta da küçülmeye devam etmesi bekleniyor. Cuma yayımlanacak olan ABD işgücü istatistiklerinin ise piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor. Tarım dışı işsizlikteki artışın Ağustos'ta hız keseceği, buna karşın işsizliğin yüzde 9.6'ya yükseleceği tahmin ediliyor.

ABD BORSALARI HIZLI ÇIKABİLİR

Japonya'da 56 yıllık liberal iktidarın seçimleri kaybederek harcama artırıcı politika izleyeceğini açıklayan sosyal demokratların gelmesi de piyasalara olumlu yansıyacak bir başka gelişme. Uzmanlar düşen işlem hacimlerinin Eylül'ün ilk haftasındaki verilerle artmasını bekliyor. Eczacıbaşı Yatırım Başekonomisti Erkin Şahinöz'e göre ABD'de ISM verileri imalat sanayinde durgunluğun resmen sona erdiğini gösterecek. ISM verilerinin beklenenin üzerinde gelmesini ve bunun Eylül, Ekim'de de sürmesini bekleyen Şahinöz, "Dow Jones 9 bin 700, İMKB de de zorlanarak da olsa 50 bin puan seviyesini bekliyor. Ata Yatırım Fon Müdürü Serdar Pazı ise İMKB'nin gücünü yitirmeye başladığı görüşünde. Pazı, "ABD borsası verilerle hızla yükselebilir. Ancak, İMKB düşen momentumla birlikte gücünü yitirmeye başladı. Eylül boyunca borsa yatay olacak. İMKB 100 endeksi 36.500-38.500 bandında oturmasını bekliyorum" dedi. İMKB 100 geçen haftayı 47 bin 560 puandan kapatmıştı. (Sabah)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın