KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Pkk kasım'a kadar bitecek!

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, terör örgütü PKK ile sürdürülen mücadeleye ilişkin; “2017’nin Ekim’inde, Kasım’ında Allah’ın izniyle artık dağlarda, üst bölgelerinde, inlerde ve mağaralarda barınabilecek adam bırakmayacağız” dedi.

Pkk kasım`a kadar bitecek!
15 MART 2017 ÇARŞAMBA 23:43
0
2640
0
AA aa

İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde STK ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Öztürk, Türkiye'nin terörle mücadele yeni bir konseptinin olduğunu belirterek, “Türkiye malumunuz eskiden beri terörle tanışık bir ülke maalesef. Özellikle bölücü terör örgütüyle 33 seneden beridir yoğun bir şekilde mücadele ediyor. Bu mücadele inişli çıkışlı zamanlar yaşadı, bu inişli çıkışlı zamanlardan birisi de çözüm süreci dediğimiz bir süreç oldu. Bu çözüm süreci maalesef, bizim iyi niyetle sonuçlarını beklediğimiz ve umduğumuz gibi sonuçlanmadı” dedi.

Terör örgütünü Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara indirdiklerini belirten Öztürk, “İnanılmaz derecede terör örgütünü Türkiye'nin gündeminden en alt sıralara indirmiş bulunuyoruz. Gerçekten 2015 yılının Temmuz arasındaki hal ile şimdiki hal arasında hepinizin benden çok daha iyi bileceği gibi artık dağda, bayırda, şehir merkezlerinde, caddede, sokakta estirdikleri terörün herhangi bir emaresine rastlamıyoruz” diye konuştu.

Bu kadar vahşi ve büyük terörle mücadele eden başka ülkelerin bu mücadele dayanamayacağını belirten Öztürk, “Bunu ülkemizin gücü sayesinde, tarihsel tecrübesi sayesinde savuşturduk. Bundan sonrasında da böyle yapacağız. Bunu yaparken de en büyük dayanağımız, ne topumuz, ne tüfeğimizdir, nede tankımızdır, halkımızdır. Eğer siz bizim yanımızda yer almazsanız, bizim arkamızda kolumuzda olmazsanız, destek vermezseniz biz bu mücadelede başarılı olamayız” ifadelerini kullandı.

“BARINABİLECEK ADAM BIRAKMAYACAĞIZ”

2017 yılının iki hususta çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: “2015'ten beri yaptığımız terörle mücadelenin, 2017'nin Ekim'inde, Kasım'ında Allah'ın izniyle artık dağlarda, üst bölgelerinde, inlerde, mağaralarda, barınabilecek adam bırakmayacağız. Kendileri bilerler, bundan başka çözüm yolu yok, bu bizim nihai sözümüzdür. Bu noktadan sonra bizim söyleyeceğimiz başka sözümüzde yoktur. Burada sizin desteğinize ihtiyacımız var.”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin coğrafyada pırlanta değerinde olduğunu kaydeden Öztürk, “Biz, yaklaşık 1,5 milyar İslam âleminin en gözde, en göz önünde en güçlü sesi durumundayız. Dünyada mazlumların sesi dendiği zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti akla gelir. Bu coğrafyada ve bütün 1,5 milyarlık İslam medeniyetinin bir pırlanta taşıyız. O kadar kıymetli bir coğrafyadayız ki, biz gidersek bütün bu 1,5 milyarlık insan topluluğu kimsesiz, dayanaksız, desteksiz kalır. Dolayısıyla Allah görmesin böyle bir tehlike söz konusu olduğu takdirde, sadece Türkiye'de yaşayan 80 milyon değil, 1,5 milyar insan dayanaksız kalır” dedi.

2017 yılında yapılacak iki önemli hadisenin olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesi, 16 Nisan'da yapılacak referandum, diğeri de 2017 yılında terör örgütünü tarihten, milletin dağından, çayırından, şehirlerinden silip süpürmek için yapacağımız operasyonlara halkımızın vereceği destektir bizim için önemli olan. Biz bunu yapacağız, bunun için bütün donanımımız hazır. Her şeyi itibariyle tamamımız, bizim şimdi istediğimiz Bingöl halkımızın da desteğini yanımızda görmek istiyoruz.”

“BİNGÖL HALKI HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDA OLDU”

Programda konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ise, Bingöl halkının her zaman devletinin, milletinin yanında var olduğunu ve bunu sürdürdüğünü söyledi.

Coşkun, “Terör örgütlerinin hiçbirisine prim vermemiştir. Ne etnik milliyetçiliği Kürtlerin haklarını savunuyorum deyip de Kürtlere zulüm eden PKK terör örgütüne nede, İslam hizmet ediyorum deyip de bu güzel halkın dini hassasiyetlerini rencide eden, kötüye kullanan, ihanet eden FETÖ terör örgütüne hiçbir zaman destek olmamış ve tamamen bunların karşısında olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır” dedi.

Programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, kanaat önderleri, güvenlik korucular, STK temsilcileri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın