KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Pkk lojistik sıkıntı yaşıyor!

Vali Köşger, 11 teröristin öldürüldüğü operasyona ilişkin, “Bölgedeki iki gruptan biri olan Akdağ grubunun tamamen imha edildiğini düşünüyoruz” dedi. Bingöl-Elazığ yoluna tuzaklanmak istenen EYP’nin de imha edildiğini belirten Köşger, teröristlerin lojistik sıkıntı yaşadığını da vurguladı.

Pkk lojistik sıkıntı yaşıyor!
28 HAZİRAN 2017 ÇARŞAMBA 22:02
0
2549
0
AA aa

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Genç ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlara ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 kişiden oluşan Akdağ grubunun tamamen imha edildiğini söyledi.

Son dönemlerde Diyarbakır ile Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında yoğunlaşan bir terör trafiği olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Ramazan ayı boyunca o bölgede dört askerimizi şehit verdik. Geçtiğimiz yılda Genç ilçe merkezimize baskın olmuştu ve iki polisimizi şehit vermiştik. O gruplara yönelik kesintisiz bir mücadele yürütülüyor. Bu kapsamda dün güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. O bölgede tespit ettiğimiz iki grup vardı. Bingöl ve Diyarbakır arasındaki yolla ilgili sıkıntı oluşturulan iki gruptan olan Akdağ grubu, dün yapılan operasyonla tamamen imha olduğunu değerlendiriyoruz. Diğer gruplara yönelikte kesintisiz faaliyetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bingöllü hemşehrilerimiz ve tüm ülkemize güzel haberler vereceğimizi değerlendiriyorum. Terörün ve terörizmin tüm ülkeden sıyrılıp gitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

“TERÖRİSTLER LOJİSTİK SIKINTI ÇEKİYOR”

Terörle mücadelenin nihayete erdirilmesi için güvenlik güçlerince çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Vali Köşger, şunları söyledi: “Arkadaşlarımız canlarını dişlerine takarak mücadele yürütüyor. Dağ, taş, tepe demeden, vadi vadi, her bir ağacın altına varıncaya kadar arama tarama faaliyetlerine devam ettiriyorlar. Kış boyunca da iklim koşullarından bağımsız olarak mücadelemiz devam etmişti. Kış boyunca hem o bölgede hem de Bingöl'ün kuzeyinde yüzlerce barınak imha edilmişti. O anlamda da teröristlerin lojistik sıkıntı çektiklerine dair de bizde bilgiler var. İnşallah bu terörizmin ülkemizden ve tüm dünyadan etkisini azalttığı bir yıl olacaktır diye umut ediyoruz. Çalışmalarımız o yönde devam ediyor.”

Ülke genelinde ciddi bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Vali Köşger, “Sadece Bingöl'de değil, Tunceli'de, Diyarbakır'da, Muş'ta çok güzel sonuçlar alındı. Diyarbakır tarafında sıkışan bir takım grupların Bingöl kırsalına doğru hareketlendiklerini biliyoruz. Orası hem sarp dağlık hem de ağaçlık bir bölge. O açıdan bize bir takım zorluklar çıkarıyor ancak dediğim gibi hem sayısal üstünlük, hem teknik üstünlük hem de psikolojik üstünlük güvenlik güçlerimizde” diye konuştu.

“ELAZIĞ YOLUNA TUZAKLANMAK İSTENEN EYP İMHA EDİLDİ”

Bingöl-Elazığ karayolunda tuzaklanmak istenen el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirten Vali Köşger, şunları söyledi: “Dün Bingöl-Elazığ yoluna yönelik eylem olduğu yönelik güvenlik güçlerimize bilgi ulaştı. Güvenlik güçlerimiz, teröristler yapmaya başladıkları el yapımı patlayıcıyı yerleştiremeden imha etti. Oradaki grubunda bertaraf edilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın