KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Pkk mühimmatı ele geçirildi

Bingöl’de terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonda Yedisu ilçesi kırsalında M-16, Kanas, roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Pkk mühimmatı ele geçirildi
06 NİSAN 2017 PERŞEMBE 22:23
0
2215
0
AA aa

Valilik, Bingöl'ün Kığı İlçesinde konuşlu 2'nci Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından Yedisu ilçesi kırsalında ‘Şehit Jandarma Astsubay Çavuşu Metin Kıldiş -17' operasyonu gerçekleştirildiğini bildirdi.

Açıklamada, “Bingöl ili Yedisu ilçesi kırsalında kayalık arasına gizlenmiş vaziyette, 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Dargunov keskin nişancı tüfeği dürbünü, 6 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 3 adet RPG-7 roketatar anti-tank mühimmatı, 3 adet RPG-7 roketatar anti-personel mühimmatı, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, 85 adet Dragunov keskin nişancı mühimmatı, 96 adet M-16 piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiştir” denildi.

GENÇ İLÇESİNDEKİ GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Öte yandan Valilik, 4 Nisan'da Genç ilçesi Güneyinde bazı bölgelere giriş çıkışları yasaklamıştı. Yeni bir açıklama yayınlayan Valilik, bugün itibariyle bölgedeki yasağın kalktığını bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Genç ilçesi Dikpınar, Gerçekli, Döşekkaya, Üçgül, Kavaklı, Dedebağ ve Gözertepe köyleri ile Demirboğa, Karataş, Çekmece, Araklı, Yeniler, Ekinli, Güllüce ve Bayramlı Mahalleri arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet planlanmıştır. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 04.04.2017 Salı günü saat 23.00'dan itibaren geçerli olmak üzere duyurulan yasaklama kararı, 6 Nisan 2017 Perşembe günü saat 10:00 itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
03.05.2026
19:45
Yayan`dan `Genel Kurulda Usulsüzlük` iddiası!
Yayan'dan 'Genel Kurulda Usulsüzlük' iddiası!
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurulunda adaylıktan çekilen Saim Yayan, 501 üyeli kooperatifte yönetimin yalnızca 27 oyla belirlenmesini eleştirerek, sürecin usulsüz ve adil olmayan bir şekilde yürütüldüğünü öne sürdü.
03.05.2026
19:43
Bingöl`de yakalanan 16 şüpheliden 4`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 16 şüpheliden 4'ü tutuklandı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen narkotik ve asayiş uygulamalarında 16 şüpheli yakalanırken, 4 kişi tutuklandı.
03.05.2026
19:42
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Bingöl'de Yapı Stokunun Yüzde 75'i Yenilenmiştir'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 1 Mayıs 2003 depreminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, il genelinde yapı stokunun yüzde 75 oranında yenilendiğini belirterek, konteyner ve çadır kent kapasitesine ilişkin detayları paylaştı.
03.05.2026
19:41
Heyelanda kapanan köy yolunda çalışmalar sürüyor
Heyelanda kapanan köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Gençtavuz köy yolunda aşırı yağışların neden olduğu heyelan sonrası yol ulaşıma kapanırken, ekipler bölgede yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın