KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2025 Cuma
°C

Pkk operasyonu: 9 gözaltı

Bingöl'de PKK'lılara, yapılacakları eylemleri iletip, onları araçlarla taşıyıp yardım ve yataklık yaptıkları, askeri birliklerin hareketliliğine ilişkin bilgi verdikleri iddiasıyla aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Pkk operasyonu: 9 gözaltı
24 ŞUBAT 2012 CUMA 20:02
0
2641
0
AA aa

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sağ yakalanan teröristlerin ifadeleri ile örgüt mensuplarının üzerlerinden ele geçirilen doküman ve evrakların incelenmesi sonucu güvenlik güçleri tarafından, terör örgütüne yardım yataklık yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.

 

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın Ekim 2011 tarihinden itibaren bölgede yakalanan teröristlerin ifadeleri, beyan ettikleri itirafları ile ele geçirilen doküman ve evrakların incelenmesi üzerine PKK'ya yardımda bulunanların tespit edildiği belirtildi.

 

Güvenlik güçleri, elde edilen bilgilerle birlikte Bingöl merkez, merkeze bağlı Ortaçanak ve Ekinyolu, Yumaklı Köyü ile İstanbul'da 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Dün Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando Timleri ile sivil jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 200 askerin katıldığı operasyonda aralarında bir köy muhtarı, azası, bir dernek başkanının da bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 3'ünün halen Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu belirtildi.

 

Açıklamada, “Bingöl kent merkezi, merkeze bağlı Ortaçanak, Ekinyolu ile Yumaklı köylerinde haklarında bölücü terör örgütü mensuplarına yiyecek ve malzeme temin ettiği, araçları ile örgüt mensuplarını taşıdığı, taşımaya yardım ettiği, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili terör örgütü mensuplarına bilgi temin ettiği ve bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarına yardım-yataklık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi” denildi.

 

Gözaltına alınan 9 kişi ile ilgili adli işlemlerin devam ettiği belirtilen açıklamada ele geçirilen malzemelerin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı ifade edildi.

 

Açıklamada ayrıca, Bingöl'de son bir yıl içerisinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, terör mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile 45 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 23'ünün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 22 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2025
17:08
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden 'Kitap Okuma Atölyesi'
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi 'Kitap Okuma Atölyesi' etkinliğinin ilki, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi ve yazar Zeynep Başçı'nın 'Evlilik Orucu' adlı kitabı ile gerçekleştirildi.
23.10.2025
15:50
B.Ü.`de Spor Şenliği Haftası Başladı
B.Ü.'de Spor Şenliği Haftası Başladı
İlk gün masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi. Öğrenciler ve personelin katılım gösterdiği etkinlikte, yarışmacılar dostluk ve fair-play ruhu içinde mücadele etti.
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın