KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2025 Salı
°C

‘PKK TELSİZDE YAKALANDI’ İDDİASI

Bingöl’deki silahlı saldırıyı çözmeye çalışan güvenlik birimlerinin PKK telsizlerini dinlediği, eylemden sonra ‘tekmil’ alındığı, Kandil’in ise ‘üstlenmeyin’ talimatı verdiği öne sürülüyor.

‘PKK TELSİZDE YAKALANDI’ İDDİASI
17 EKİM 2014 CUMA 07:24
0
2570
0
AA aa

Bingöl kent merkezinde denetleme yapan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyla ilgili PKK telsizinde yapılan görüşmede üst yönetime “tekmil” verildiği; saldırı nedeniyle kamuoyu tepkisi nedeniyle ise Kandil‘deki PKK Ana Karargâh Komutanlığı'ndan “olayın üstlenilmemesi” için talimat geldiği öne sürüldü.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 9 Ekim'de Bingöl'deki silahlı saldırıyla ilgili güvenlik birimleri önemli istihbaratlara ulaştı. Saldırıdan iki gün önce PKK telsizinden Bingöl'de neden eylem yapılmadığı yönünde Bingöl kırsalındaki silahlı gruplara yapılan eleştiriyi tespit eden istihbarat birimleri, olayın ardından bu kez eylemin üstlenilmesi için yapılan telsiz görüşmesini saptadı. PKK telsizlerini dinleyen güvenlik birimleri, saldırıdan bir süre sonra PKK'nın sözde orta saha sorumlusu ile Halk Savunma Merkezi Türkiye sorumlusu arasındaki telsiz konuşmasını kaydetti.

ANKARA'YA GÖNDERİLEN BİLGİ

“Amed eyaleti” olarak adlandırılan bölgede silahlı faaliyetlerden sorumlu olan ve “Ararat” telsiz kodunu kullanan Orta Saha sorumlusunun, “Rojhat” telsiz kodunu kullanan Halk Savunma Merkezi Türkiye sorumlusu ile görüşmesinde, silahlı saldırının Bingöl kırsalındaki örgüt mensuplarınca gerçekleştirildiği yönünde ‘tekmil' verdiği belirtiliyor.

Saldırı sonrası oluşan kamuoyu tepkisi nedeniyle Kandil'deki PKK Ana Karargâh Komutanlığı'ndan “olayın üstlenilmemesi” ve “farklı yansıtılması” yönünde talimatlar iletildiği de gelen bilgiler arasında. Telsiz görüşmelerine yansıyan bu durum sonrasında eylemin “ana karargâhın bilgisi dışında yerel birimlerce gerçekleştirildiği” yönünde ters bilgilendirme uygulaması yapıldığı anlaşıldı.

Bu tespitler, hem soruşturmayı yürüten Bingöl Cumhuriyet Savcılığı'na, hem de Ankara'daki ilgili güvenlik kurumlarına ulaştırıldı. Bu çerçevede, Başbakanlık'a da bilgilendirme yapıldığı öğrenildi 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2025
14:48
Uzun süredir beklenen ihale rekor katılımla gerçekleşti
Uzun süredir beklenen ihale rekor katılımla gerçekleşti
Yıllardır çözüme kavuşamayan bu önemli yolun tamamlanmasıyla birlikte hem sürüş güvenliğinin artırılması hem de bölgedeki ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi bekleniyor.
21.07.2025
14:32
Sağlık alanına ilişkin düzenlemeler TBMM`de kabul edildi
Sağlık alanına ilişkin düzenlemeler TBMM'de kabul edildi
Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
20.07.2025
22:20
Bingöllüler dikkat! Güneş çarpabilir
Bingöllüler dikkat! Güneş çarpabilir
Türkiye Afrika'dan gelen yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Bir süredir aşırı sıcaklarla baş etmeye çalışan Bingöl, yeni sıcak hava dalgasıyla adeta kavrulacak.
20.07.2025
22:01
Bingöllü dağcılar zirvede!
Bingöllü dağcılar zirvede!
Bingöl SAR Arama Kurtarma Bingöl Temsilciliği üyesi dağcılar, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı ile Cilo Dağı'na zirve tırmanışı yaptılar.
20.07.2025
21:49
İki haftada uyuşturucudan Bin 933 şüpheli yakalandı
İki haftada uyuşturucudan Bin 933 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 2 haftadır Bingöl dahil 72 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu bin 933 şüphelinin yakalandığını, 927 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.
20.07.2025
21:43
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silah ele geçirildi. Olaya ilişkin şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın