KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ocak 2026 Cuma
°C

Pkk'lıdan hüda par itirafı!

Geçtiğimiz günlerde yakalanarak tutuklanan PKK mensubu Kadir Gümüş, HÜDA PAR üyeleri Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın’ı öldürdüklerini itiraf etti

Pkk`lıdan hüda par itirafı!
22 KASIM 2016 SALI 22:25
0
2996
1
AA aa

Ergani nüfusa kayıtlı ‘Andok' kod adlı Kadir Gümüş, savcılık ifadesinde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın'ı öldürdüklerini itiraf etti.

HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın örgütün eylemlere başlamasının yıl dönümünde gösteri yapan HDP'lilerle kavga ettiği için öldürdüğünü belirten Gümüş, cinayetleri işlediği sırada Karlıova sorumlusu olduğunu aktardı.

Gümüş, “Varto ilçesinde tefecilik yapan şahıslardan el koyduğumuz 53 plakalı beyaz arabaya binerek Kale Mahallesine geldik, evin keşfini yaptık. Evde olup olmadığını bilmediğimiz için ve eşi ile çocukları zarar görmesin diye eylemi gece yapmama kararı aldık. Olay günü Fethi'nin evine gittik ve yarım saat kadar bekledik. Fethi evden çıkıp ticari taksiye binerek Karlıova istikametine gitmeye başladı. Biz de onu takip ettik. Bir süre sonra Fethi bizim onu takip ettiğimizi anladı. Aracı durdurarak bir eve girdi. Biz 200-300 metre kadar evin yukarısına gittik. Fethi evden çıkıp yolun kenarına geldi. Fethi'nin bulunduğu taraf bana ters düştüğü için yolcu koltuğunda oturan Şerzan'a tabancayı verdim. Doğrudan Fethi'yi gözeterek 5-6 el ateş etti ve Fethi yere düştü.”

9 Ekim 2014'te kod adını ‘Rodi' olarak bildiği HÜDA PAR mensubu Cengiz Tiryaki'yi Karlıova ilçesine bağlı Alpiran Köyü'nde evini basarak öldürdüğünü itiraf eden PKK'lı Gümüş, Tiryaki'nin HÜDA PAR'dan vazgeçmesi için uyardıklarını, ancak olumsuz cevap alınca kendisini öldürmeye karar verdiklerini söyledi.

PKK'lı Gümüş, “Olay günü tekrar konuşmak için gittik. Evin kapısını çaldık, dışarı çağırdık. Rodi kapıyı açmadan bizi uyardı, gelmeyeceğini söyledi. Yanında eşi ile annesi vardı. Elinde kaleşnikof olduğunu gördüm. 2 saat boyunca kapısının önünde bekledik. Amacımız evinin önünde öldürmek değildi ancak çok direndi, gelmek istemedi. Bize, 'Ne yaparsanız yapın, partimden istifa etmeyeceğim' dedi. Yanımda getirdiğim M16 marka tüfek ile göğsüne bir el öldürmek maksatlı ateş ettim. Mermi isabet etti ve yere düştü” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Çoligıj (@Misafir_20058)
24 Kasım 2016 Perşembe 15:38
bazı hüdaparlı yetkililerin iran seviciliğini hiç tasvip etmem lakin bu güzide şehitlerin(inşaAllah) yeri bambaşka
Allahu Ekber, ey seçkin müslümanlar vallahi de Allaha olan teslimiyetinize hayran kaldım. Bu ne büyük bir sevdadır ki ölüm tehditleri bile sizi davanızdan(İslam) vazgeçiremedi.. Rabbim sen bu güzel kullarını rahmetinle yarlığa, günahları varsa o günahlarını bana yükle yeter ki senin için yaşayanları ve senin için ölenleri nimetlerinden esirgeme..! Ey Rabbim Sen onlardan razı ol, bize de öyle sağlam bir iman ver.. Aminnn..
09.01.2026
01:55
Taksilere yeni zorunluluk!
Taksilere yeni zorunluluk!
Kayıt dışılıkla mücadele ve belge düzenine uyumun artırılması amacıyla taksilerde yeni bir döneme giriliyor. Taksimetreye bağlantılı olarak bazı teknik özellikleri taşıyan 'taksi mali cihazı' kullanma zorunluluğu yolda. Ama uygulamanın Bingöl'ü kapsamayacağı öngörülüyor! Çünkü…
08.01.2026
23:16
Karlıova`da eğitime 1 gün ara verildi
Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.
08.01.2026
23:02
Vali Usta`dan fedakâr öğretmene ve 4 öğrencisine ziyaret
Vali Usta'dan fedakâr öğretmene ve 4 öğrencisine ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, sobanın başında köy okulunun sıcaklığını paylaştı, tek öğretmenli okulda 4 öğrenciye verilen özverili eğitime yakından tanıklık etti.
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın