KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Pkk'lının haraç toplama itirafı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan PKK terör örgütü üyesi Suriyeli 'Ferhat Doğan' kod Cihat Bekir'in Aralık 2011 başında alınan ifadesinde, PKK adına bölgede gerçekleştirdikleri saldırı, sabotaj, bombalama, yol kesme eylemleri ve şantiye baskınlarının yanı sıra 'vergilendirme' adı altında iş adamlarından ve halktan zorla haraç topladıklarını da itiraf ettiği öğrenildi.

Pkk`lının haraç toplama itirafı
03 OCAK 2012 SALI 10:36
0
2795
1
AA aa

Alınan bilgiye göre, yakalanan terör örgütü üyesi Suriyeli 'Ferhat Doğan' kod adlı Cihat Bekir, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce alınan ifadesinde Suriye'nin Halep vilayetine bağlı Afrin ilçesinden ve 1976 doğumlu olduğunu, PKK örgütüne 1999 yılında Kuzey Irak'ta katıldığını, 1999-2002 yılları arasında Kuzey Irak'ta, 2002-2006 yılları arasında Diyarbakır bölgesinde, 2006-2009 yılları arasında tekrar Kuzey Irak'ta, 2009-2011 yılları arasında ise Erzurum, Muş, Bitlis, Bingöl alanlarında faaliyet gösterdiğini ve çok sayıda eyleme katıldığını belirterek, terör örgütünün faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Bekir, bölgede haraç toplama konusunda başvurdukları yöntemleri de bir bir itiraf etti. Suriyeli teröristin para/haraç toplama ile ilgili dikkat çekici itiraflarından bir bölümü şöyle:

"PKK yönetimi ve bölge sorumlularının talimatlarıyla vergilendirme adı altında özellikle bölgedeki PKK karşıtı zengin iş adamları, inşaat müteahhitleri, nakliyeciler, kaçakçılar, tüccarlar, orman-ağaç kesim ihalesini alanlardan tehdit edilerek haraç alınır, para cezası kesilir veya kaçırılarak fidye istenir. Vergilendirme genelde bu şekildedir. Yurtiçindeki örgütün para kaynakları böyle temin edilir. Diğer bölgelerde olduğu gibi Bingöl alanı bazında toplanan para miktarı da oldukça yüksektir. Ayrıca örgüt mensupları tarafından 'gönüllü bağış' adı altında halktan ve esnaf, bakkal vs. gibi küçük iş sahiplerinden de para toplanmaktadır. Bingöl'ün Karlıova ilçesinin Devecik köyünde yapılan hidroelektrik santraline (HES) 9 Ağustos 2011 günü düzenlenen eylemde kaçırılan şahıslara karşılık para alınması bir örnektir. HES şantiyesinin basılıp üç kişinin kaçırılması eylemi Dijvar kod Mehmet Şerif Aslan, Dr. Baran kod Cumali Sarıkaya, Serbest kod Furat Kızıltaş ve Hogir kod isimli örgüt mensuplarınca gerçekleştirildi. Mahir Başkale kod adlı Haşim Kaya ve Zindan kod adlı Nusret Saltan'ın şantiye sahibiyle yaptıkları görüşme neticesinde alınan 1.5 milyon TL fidye karşılığında kaçırılan üç kişi serbest bırakıldı. Serbest kod adlı Furat Kızıltaş, bana 'Elmadüzü köyünden A.T. isimli şahsı kaçırabilir miyiz?' diye sordu. Ben daha önce bu bölgenin sorumlusu olduğum için A.T.'nin zengin birisi olduğunu bildiğimden 'Kaçırabiliriz' dedim. Bunun üzerine grup halinde köye yöneldik. Serbest, araç ayarlamak için yanımızdan ayrıldı. Ben, Dijvar kod ve Dr. Baran kod köye vardık. Ben bu şahsın evini bildiğimden evin önüne giderek bekledim. Ramazan ayı olduğu için A.T.'nin camiye gidip geldiğini, namazını kıldığını biliyordum. Cami dağıldıktan sonra bu şahıs eve geldi. Ben yanına giderek, 'Özel Harekatçıyım, benimle beraber gel' dedim. O da neden diye sordu. Ben de kendisine, 'sen örgütle ilişkilisin, birkaç soru soracağız' dedim ve kolundan tutarak tertibat alan Dijvar kod ve Dr. Baran kodun yanına götürdüm. Daha sonra köyün girişinde Serbest kod ile buluştuk. Serbest kod beyaz renkli transit marka bir minibüsle geldi. Aracın içerisinde şoför vardı. Şoförü tanımıyorum. Bu eylem planlı idi. A.T.'yi araca bindirerek Karacehennem alanı yakınlarına gittik. Orada, Özel Harekatçı değil, PKK mensubu olduğumuzu A.T.'ye söyledik. Ailesinin PKK karşıtı olduğunu bildiklerini, bu nedenle affetmemiz için 500 bin TL para vermesini istedik ve 2 gün süre verdik. A.T. bir yakınını arayarak 2 gün içinde bu parayı getirmesini söyledi. Süre bitiminde belirlediğimiz noktaya gelen A.T.'nin yakını 300 bin TL bulabildiğini söyledi. Parayı kabul ettik ve A.T.'yi serbest bıraktık."

Suriyeli terörist, ifadesinde şehir merkezlerinde düzenlenen bombalı intihar saldırılarının PKK yönetiminin onayıyla yapıldığını da belirterek, eylemin planlanış süreci konusunda şu bilgileri aktardı:

"Canlı bomba eylemleri, Kandil'deki PKK yönetiminin onayı alındıktan sonra gerçekleştirilir. Canlı bomba olmak isteyen örgüt militanı, bu isteğini rapor ederek bölge sorumlusuna iletir ve rapor kurye aracılığıyla Kandil'e gönderilir. Örgüt yönetimi onaylarsa, eylem talimatını şifreli şekilde telsizle bölge sorumlusuna bildirir. Bölge sorumlusu da bomba eğitimi almış olan bir örgüt mensubuna fedai tarzı eylem için bomba hazırlaması talimatını verir. Bombacı, düzeneği hazırladıktan sonra bölge sorumlusuna verir. Bölge sorumlusu da düzeneği eylemci militana teslim eder, ayrıca keşif ve eylemin gerçekleşmesi için yardımcı olacak kişileri de eylemciye bildirir. Böylece eylem tamamlanır. Bölge birimleri, Kandil'in onayı olmadan canlı bomba eylemini düzenlemez. Eylem sonucu, siviller ölmüşse örgüt olayı üstlenmez."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12 (@Misafir_7710)
03 Ocak 2012 Salı 12:56
al sana idirs baluken savunduğun kişiler artık ben bdp oy verenlere burdan şunu söylemk istiyorum ALLAH tan korkun
02.05.2024
10:27
TFF`ye çağrı! Play-Off uygulansın
TFF'ye çağrı! Play-Off uygulansın
BAL'da sadece liderin 3. Lige yükselmesinin ciddi bir mağduriyete sebep olduğunu belirten 12Bingölspor Kulübü Başkanı Özturan, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) BAL'da da diğer liglerde olduğu gibi Play-Off maçlarının oynanması çağrısında bulundu ve gerekçesini şu sözlerle açıkladı;
01.05.2024
18:30
Bingöl`den Gazze`ye un yardımı
Bingöl'den Gazze'ye un yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor' kampanyası çerçevesinde, Bingöl'den Gazze'ye 4 tır dolusu un gönderildi.
01.05.2024
14:49
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 23 ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalanarak cezaevine sevk edildi.
01.05.2024
14:48
Bingöl`de çiftçilere hibe destekli horoz kuru fasulyesi
Bingöl'de çiftçilere hibe destekli horoz kuru fasulyesi
Bingöl'de çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yüzde 75 hibeli olarak coğrafi işaretli Yedisu horoz kuru fasulyesi dağıtıldı.
01.05.2024
14:47
Bingöl`de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı
Bingöl'de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez Çavuşlar köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.
01.05.2024
14:20
Türk Lirası Mevduata Uygulanan Stopaj Oranları Değişti
Türk Lirası Mevduata Uygulanan Stopaj Oranları Değişti
Resmî Gazete'de yayınlanan karara göre; 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 7,5'e; 1 yıla kadar olan vadeli hesaplarda ise yüzde 5'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın