KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Pkk'nın yeni hedefi ak partili vekiller

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırarak kamuoyunda infial yaratan PKK'nın hedefinde bu kez AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Diyarbakır Milletvekili Bingöllü Cuma İçten'in olduğu ortaya çıktı.

Pkk`nın yeni hedefi ak partili vekiller
30 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 06:53
0
2069
0
AA aa

 PKK'nın yeni vekil kaçırma planı suya düştü. CHP'li vekil Hüseyin Aygün'ün ardından Bahoz Erdal'ın 'AK Partili Çelik ve İçten'i kaçırın' talimatı deşifre oldu. Vekillerin korumaları artırıldı. İçten, '15 gün önce uyarıldım. İstihbarat çok ciddi' dedi.

İstihbarat birimlerinin 81 ilin valiliklerine ve emniyet müdürlerine geçtiği bilgiye göre PKK, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'i kaçırma planı yaptı. Bu bilgi Çelik ve İçten ile paylaşılarak çevrelerindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

'DAHA ÖNCEKİLER GİBİ ÇALIŞ'

Güvenlik birimlerinin kendisini 15 gün önce uyardığını belirterek olayı doğrulayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten şöyle konuştu: 'Gece-gündüz seçim varmış gibi bölgemde çalışıyorum. PKK-KCK bundan çok rahatsız. PKK bana, 'Daha öncekiler nasıl yaptıysa sen de öyle çalış' mesajı yolladı. Ben de onlara, 'Bedeli neyse öderim, hizmete devam edeceğim' dedim. Kapı, kapı geziyoruz. BDP çalışmalarımıza yetişemiyor. Böyle olunca terör örgütü devreye giriyor tabii. Önceleri koruma istememiştim. Ama bu son gelen istihbarat çok ciddi. Tedbir almakta fayda var. Yanımdaki dostlarımı da tehlikeye atamam. Onların da can güvenliği önemli. Bu yüzden koruma alacağız.'

Diyarbakır Milletvekili İçten, PKK'nın kendisini AK Partili olduğu için hedef almadığını da sözlerine ekleyerek 'Ev, ev, sokak, sokak gezerek PKK'nın terör örgütü olduğunu, masumları katlettiğini anlatıyorum. Bu PKK'nın işine gelir mi?' dedi.

'İNCE'Yİ KINIYORUM'

Cuma İçten, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'a 'Dağdakiler benim canım ciğerim diyen AKP'li milletvekili kim' diye sormasıyla ilgili olarak da 'Ben PKK'nın 15-16 yaşındaki çocukları ailelerinden zorla aldığını, onların canım, ciğerim olduğunu belirterek kurtarmamız gerektiğini söyledim. İnce'nin bu açıklamaları PKK'nın hesabına gelmiştir. İnce'yi kınıyorum. Bir yerlerini cımbızlamayıp, konuşmanın tamamını alsa ne demek istediğimi anlayacaktı.'

DAĞILMA VE KAÇIŞ SÜRECİ HIZLANDI

İstihbarat raporunda, plan şöyle değerlendirildi: PKK, CHP milletvekilinin kaçırılmasıyla iyi bir propaganda yapabildiğini gördü. Bu yüzden şimdi aynı propagandayı iktidar partisi vekillerini kaçırmak suretiyle tekrarlama kararı aldı. Her ne olursa olsun, asker ve polisin istihbarat birimleriyle uyumlu kararlı mücadelesi sonucu, örgütün dağılma sürecinin hızlandığı ve kaçışların artacağı düşünülmektedir.

CHP'li Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından sonra Hüseyin Çelik, CHP'lilerin Meclis'in acilen toplanması gerektiği çağrısına 'PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye her gün PKK'nın Türkiye'nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz' demişti.

Aslen Bingöl'ün Genç İlçesi Kavar Köyü'nden olan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, geçtiğimiz günlerde Genç İlçesi'ne gelmiş ve esnafları ziyaret etmişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın