KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

Pkk'ya ağır darbe: 13 sığınak imha edildi!

Bingöl'de Jandarma ve MİT'in yaptığı ortak çalışmayla terör örgütü PKK/KCK yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 sığınak ve depo imha edildi, kalaşnikof, el bombaları, roket atar mühimmatları dahil çok sayıda malzeme ele geçirildi. Yardım ve yataklık yapan 11 şüpheliye de işlem yapıldı.

Pkk`ya ağır darbe: 13 sığınak imha edildi!
08 EKİM 2019 SALI 11:43
14
3101
6
AA aa

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ile yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda terör örgütü PKK/KCK yardım yataklık yapan şahısların yakalanması ve örgütün kullandığı sığınak ve barınakların tespit edilerek imha edilmesine yönelik operasyon başlatıldı. Terör örgütünün ana işbirlikçilerine yönelik Bingöl genelinde yapılan operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler yapılan işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ekiplerin istihbari çalışmaları ve şüphelilerin yer göstermeleri sonrasında arazi aramalarında 13 sığınak ve depo tespit edildi. İmha edilen sığınak ve depolardan kaleşnikof silah, 17 det el bombası, 22 adet personel roket atar mühimmatı, 1 adet antitank roket atar mühimmatı, 300 adet mermi, 240 adet elektrikli fünye, 15 metre infilaklı fitil, 10 adet kaleşnikof şarjörü, gece görüş ve keskin nişancı dürbünleriyle birlikte çok sayıda, malzeme ve yiyecek ele geçirildi.

Valilik ele geçirilen malzemeleri açıkladı

İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ile 30 Eylül 7 Ekim tarihleri arasında yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi veren Valilik, ele geçen malzemeleri açıkladı.

Açıklamada, "1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet kaleşnikof şarjörü, 17 adet el bombası, 22 adet anti personel roketatar mühimmatı, 1 adet antitank roketatar mühimmatı, 6 adet fişek 12,7 mm, 60 adet fişek 5,56 mm, 265 adet fişek 7,62 mm, 240 adet elektrikli fünye, 15 metre infilaklı fitil, 3 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, 1 adet el telsiz anteni, 3 adet el telsiz mikrofonu, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet lazermetre ve kılıfı, 22 adet patlayıcı patlatmak için alıcı devresi, 3 adet patlayıcı patlatmak için verici devresi, 6 adet patlayıcıya zaman ayarı vermek için kullanılan kol saati, 3 adet patlayıcı patlatmak için el telsizli devre, 13 adet patlayıcı patlatmak için elektronik devre kartı, 1 adet patlayıcı patlatmak için sayısal kodlu elektronik verici devresi, 1 adet invertör, 1 adet rms cihazı, kılıfı ve 2 adet kablosu, 1 adet batarya, bin 200 metre elektrik kablosu, 2 adet harddisk kablosu ve kılıfı, 3 adet flash bellek, 2 adet hafıza kartı, 2 adet aksiyon kamerası, 2 adet fotoğraf makinesi objektifi, 1 adet kıl suit (keskin nişancı kamuflajı), 4 adet kütüklük, 1 adet palaska, 90 adet pil, 2 adet hücum yeleği kayışı, 55 adet el bombası kılıfı ele geçirilmiştir" denildi.

Silah ve mühimmatın yanı sıra operasyonda yaklaşık 1 ton civarında yiyecek ile kıyafet ve barınma malzemeleri de ele geçirildiği aktarıldı.

Valilik ayrıca güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, kent genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51391)
09 Ekim 2019 Çarşamba 23:11
Fistanlılar ne oldiiii kafanızı kaldıramıyonuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51388)
09 Ekim 2019 Çarşamba 23:01
Pkk kurt hareketinin kurdistanin fedai ordusu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51396)
10 Ekim 2019 Perşembe 08:15
@Misafir Kullanıcı Pkk bi it sürüsüdür ABD nin
paralı askeridir batının ve israilin uşaklığını yapan katil sürüsü bi terör örgütü dür
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51381)
09 Ekim 2019 Çarşamba 18:19
Sevindirici haber Allah devletimizin yar ve yardımcısı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51376)
09 Ekim 2019 Çarşamba 12:37
Operasyona katılan güvenlik güçlerimizin ellerine sağlık Rabbim güç kuvvet versin ordumuza Amin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51351)
08 Ekim 2019 Salı 22:01
ALLAH GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE GÜÇ KUVVET VERSİN.DERT ZEVAL VERMESİN ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın