KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

Pkk'ya ait 56 sığınak imha edildi

Bingöl'de 2011 yılında düzenlenen operasyonlarda 12 PKK mensubunun yakalandığı, 56 sığınağın imha edildiği bildirildi.

Pkk`ya ait 56 sığınak imha edildi
06 ARALIK 2011 SALI 05:59
0
3765
0
AA aa

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bingöl-Merkez Ortaçanak Köyü, Genç İlçesi Dikpınar Köyü ve Gerçekli Köyü Bayramlı Mahallesi kırsal alanında olmak üzere 3 ayrı bölgede 03-04 Aralık 2011 tarihlerinde helikopter destekli, Jandarma Özel Harekat Timleri, Patlayıcı Madde Uzmanları ve Mayın Arama Köpeklerinin katılımıyla icra edilen operasyon esnasında, PKK mensuplarına ait arazide gizlenmiş vaziyette 14 sığınak, 2 depo ve 2 mevzi tespit edildi.

AMELİYAT MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, "Sığınak, depo ve arazide yapılan aramalarda, 2 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 2 adet RPG-7 antipersonel mühimmatı, 2 adet RPG-7 sevk fişeği, 11 adet Kannas fişeği, 3 adet güneş paneli, 4 adet nehir geçişlerinde kullanılan şişme bot, 105 kg patlayıcı ve 200 gram plastik patlayıcı ile hazırlanmış, 9 adet kullanılmaya hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, El yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 50 kg amonyum nitrat ve 1 adet oto alarmı (21 Ağustos 2011 tarihinde Genç-Suveren-Şeyhali tüneli bölgesinde tren geçişi esnasında, demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcı maddenin patlatılmasında da oto alarmı kullanılmıştır) patlayıcının etkisini artırmak maksadıyla 5 adet piknik tüpü, 350 kg. yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda ameliyatta kullanılan neşter, serum ilaç ile mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

BİR YILDA 12 PKK MENSUBU YAKALANDI, 56 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Bingöl'de 2011 yılında düzenlenen operasyonlar kapsamında 12 PKK mensubunun yakalandığı ve 56 sığınağın imha edildiği ifade edilen açıklamada, "Arazide gizlenmiş vaziyette (56) sığınak ve depo ile (14) adet mevzi tespit edilmiş, ayrıca sığınak, depo ve arazide yapılan aramalarda, tuzaklanmış 12 adet basma düzenekli, (7) adet uzaktan komutalı, (10) adet kullanılmaya hazır ve (1) adet özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan toplam (30) adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık (1.3) ton amonyum nitrat, (2) kg C4 plastik patlayıcı, (300) gr A4 plastik patlayıcı, (1) adet M-16 piyade tüfeği, (1) adet dürbünlü Kannas keskin nişancı tüfeği, (7) adet kaleşnikof piyade tüfeği, (1) adet G-3 piyade tüfeği, (1) adet RPG-7 roketatar, (1) adet tabanca, silahlara ait çok sayıda mühimmat, (15) adet el bombası ile (3.5) tona yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda ameliyatta kullanılan neşter, serum, ilaç ile mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. C.Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiş, sığınaklar tahrip edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın