KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Pkk'ya ait 6 odalı sığınak imha edildi!

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'ne bağlı Yavuztaş Köyü sınırları içerisinde arazide gerçekleştirilen operasyonda, PKK'nın 6 bölme ve 2 tuvaletten oluşan 40 metrekarelik deposu imha edildi.

Pkk`ya ait 6 odalı sığınak imha edildi!
19 OCAK 2013 CUMARTESİ 01:58
0
3103
0
AA aa

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 8'nci Kolordu Komutanlığı'nın koordinesinde, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından PKK'nın kış üstlenmesine yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyon kapsamında örgütün deposunun bulunarak imha edildiği belirtilen açıklamada: “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Yayladere İlçesi Yavuztaş Köyü mülki sınırları içerisinde barındığı değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenme bölgelerini bulup, sığınak/depolarını imha etmek ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, 16 Ocak 2013 günü saat 07.30'da'dan itibaren operasyonun icrasına başlanmıştır. Bingöl İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığı timlerince icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 6 oda ve 2 tuvaleti bulunan, 40 metrekarelik bir sığınak tespit edilmiştir” denildi.

Çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi

Sığınak içerisinde yapılan aramada ise bol miktarda yaşam malzemeleri ele geçirildiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Sığınak içerisinde yapılan arama faaliyetinde 5 kavanoz reçel, 5 kilogram zeytin, 8 kavanoz salça, 20 paket hamur mayası, 1 adet dörtlü ocak, 1 adet soba, 1 adet dikiş makinesi, 5 top kaput kumaş, 3x2 metre halıflex, 30 adet koli bandı, 4 adet battaniye, 15 paket pamuk, 10 adet elbise, 7 çift spor ayakkabı, 20 metre fermuar, 50 adet büyük boy pil, 4 adet şampuan, 10 adet diş fırçası, 3 adet çaydanlık, 3 adet tepsi, 1 adet testere, 5 adet panço, 4 kutu doğum kontrol hapı, 20 adet prezervatif ile bol miktarda ilaç ve kullanım malzemesi ele geçirilmiştir."

Elazığ- Karakoçan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen malzemelerin olay yerinde imha edilerek, sığınağın da kullanılmaz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, olumsuz kış şartlarına rağmen operasyonların aralıksız devam ettiği vurgulandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın