KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Pkk'ya ait mühimmat ele geçirildi

Karlıova ilçesi Hasanova köyü yakınlarında PKK'ya ait mühimmat, doküman ve erzak ele geçirildi.

Pkk`ya ait mühimmat ele geçirildi
19 TEMMUZ 2011 SALI 08:53
0
2284
1
AA aa

Karlıova ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi arama ve tarama çalışmalarında bomba, silah, elektronik eşya ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 
Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Karlıova ilçesi Hasanova köyü Taşlıdere mevkisinde, 15 Temmuz tarihinde yapılan iç güvenlik operasyonunda bir teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından bölgede arazi arama ve tarama çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.
 
Çatışmanın ardından Hasanova köyü Burmataş Mahallesi'ne yaklaşık 1 kilometre mesafedeki 3 bölgede yapılan arazi taramasında, eylem yapmak amacıyla araziye gizlenmiş bomba düzeneğine rastlanıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, ele geçirilen malzemelerle ilgili şu görüşlere yer verildi:
 
"Çatışma sonrası bölgede icra edilen arazi aramasında, güvenlik güçlerine ve bölgede görev yapan kamu personeline eylem yapmak amacıyla hazırlanmış ve araziye gizlenmiş, 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisine 20-25 kilogram patlayıcı madde yerleştirilerek kullanıma hazır hale getirilmiş ve 200 gram C-4 plastik patlayıcı maddeyle güçlendirilmiş 1 el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 300 gram A-4 plastik patlayıcı, 1 savunma tipi el bombası, 3 elektrikli fünye, 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp, 1 adet 2, 5 kilogramlık küçük tüp, patlayıcı yapımında kullanılan elektronik malzemeler, 1 tabanca, 1 tabanca şarjörü, 89 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 8 tabanca fişeği, 4 sabit telsiz, 1 el telsizi, 1 dürbün, 7 sırt çantası, elektronik cihazları şarj etmek amacıyla kullanılan 2 adet güneş enerjisi paneli, muhtelif örgütsel dokümanla çok miktarda taze yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. "
 
Açıklamada, ele geçirilen el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 3 adet el bombası, yaşam malzemeleri ve tespit edilen 2 sığınağın cumhuriyet savcısının talimatıyla güvenlik güçleri tarafından olay yerinde imha edildiği kaydedildi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_5696)
19 Temmuz 2011 Salı 11:49
utanın utanın......
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın