KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

Pkk'ya ait sığınaklar imha edildi

Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında icra edilen operasyon esnasında PKK terör örgütüne ait olan 3 sığınak ve 6 depo imha edildi. Operasyonlar esnasında bomba yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirildi.

Pkk`ya ait sığınaklar imha edildi
24 KASIM 2011 PERŞEMBE 00:09
0
2455
0
AA aa

Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında PKK terör örgütüne yönelik operasyon yapıldığı bildirildi. 

Operasyonlar esnasında PKK terör örgütüne ait 3 sığınak ve 6 depo tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Güvenlik güçleri tarafından Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında icra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait arazide gizlenmiş vaziyette (3) sığınak ve (6) adet depo tespit edilmiştir. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zaiyat vermek amacıyla tuzaklanmış, üzerinde özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan, 20-25 kg patlayıcı ile hazırlanmış, (1) adet El Yapımı Patlayıcı Madde düzeneği,  El Yapımı Patlayıcı Madde yapımında kullanılan yaklaşık (45) kg amonyum nitrat ve patlayıcının etkisini artırmak maksadıyla (1) kg çivi,  (1) adet elektrikli fünye, (2) adet el bombası ile (250) kg. yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Genç C.Başsavcılığının talimatıyla el yapımı patlayıcı madde düzeneğine ait unsurlar ile (2) adet el bombası muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler olay yerinde imha edilmiş, depo ve sığınaklar tahrip edilmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın