KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Pkk'ya ait sığınaklar imha edildi

Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında icra edilen operasyon esnasında PKK terör örgütüne ait olan 3 sığınak ve 6 depo imha edildi. Operasyonlar esnasında bomba yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirildi.

Pkk`ya ait sığınaklar imha edildi
24 KASIM 2011 PERŞEMBE 00:09
0
2500
0
AA aa

Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında PKK terör örgütüne yönelik operasyon yapıldığı bildirildi. 

Operasyonlar esnasında PKK terör örgütüne ait 3 sığınak ve 6 depo tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Güvenlik güçleri tarafından Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında icra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait arazide gizlenmiş vaziyette (3) sığınak ve (6) adet depo tespit edilmiştir. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zaiyat vermek amacıyla tuzaklanmış, üzerinde özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan, 20-25 kg patlayıcı ile hazırlanmış, (1) adet El Yapımı Patlayıcı Madde düzeneği,  El Yapımı Patlayıcı Madde yapımında kullanılan yaklaşık (45) kg amonyum nitrat ve patlayıcının etkisini artırmak maksadıyla (1) kg çivi,  (1) adet elektrikli fünye, (2) adet el bombası ile (250) kg. yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Genç C.Başsavcılığının talimatıyla el yapımı patlayıcı madde düzeneğine ait unsurlar ile (2) adet el bombası muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler olay yerinde imha edilmiş, depo ve sığınaklar tahrip edilmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın