KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Pkk'ya avrupa'da ilk çıkarma

5 PKK'lıya Paris'te sorgu

Pkk`ya avrupa`da ilk çıkarma
17 EYLÜL 2007 PAZARTESİ 08:51
0
1279
0
AA aa
"TÜRKİYE'Yİ TANIMIYORUZ"
İstanbul Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Başsavcısı Turan Çolakkadı, Hrant Dink soruşturmasını yürüten Selim Berna Altay ve Fikret Seçen'in yanı sıra polis ve MİT görevlilerinin bulunduğu sekiz kişilik heyet, eylül ayında gizlice gittikleri Paris'te örgütün mali kaynaklarının kurutulmasını resmen istedi. Türk heyeti, PKK'nın yeni Avrupa Sorumlusu Canan Kurtyılmaz, mali finansör Hacı Karakoyun, kurye Cemal Aslan, dağ kadrosundan Kazım Ergün ile Cemal Aslan'ın akrabası Nihat Aslan'ı da sorguladı. İşte sorgulamanın detayları:

* Canan Kurtyılmaz: Türk savcılara cevap vermedi. "Türkiye'de kendimizi açık bir şekilde ifade edemediğimiz için Fransa'ya iltica ettim. Türk devleti imha ve inkâr politikasına devam ettiği sürece kendilerine cevap vermeyeceğim" demekle yetindi.

* Hacı Karakoyun: Ali Rıza Altun'a villa ve Mercedes araba tahsis ettiği bilinen Hacı Karakoyun'un savunmasında, "Ali Rıza Altun, çocukluk arkadaşım. Geçmişte bana çok iyilikleri olmuştu. Ben de karşılığını verdim" dediği öğrenildi.

* Cemal Aslan: Türk heyetinin sorularını, "Eski verdiğim ifadem geçerlidir. Benimle ilgili bilgi ve belgelerin Türkiye'ye verilmesinde bir sakınca görmüyorum" şeklinde yanıtladı.

* Kazım Ergün: Soruları "Ben Türk vatandaşlığından çıkarıldım. Bu yüzden de Türk savcılarına ifade vermeyeceğim" diye yanıtladı.

ÇOK GİZLİ BİLGİLER İLETİLDİ
15 Eylül'e kadar Fransa'da kalan heyet ilk olarak, Paris Terörle Mücadele Başsavcısı Anne Kostomarroff'la görüştü. Heyet daha sonra Levallois Perret'te bulunan Paris İstihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlüğü'nün binasında temaslarda bulundu. Bu ziyarette adı gizli tutulan Van Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli bir savcı, PKK'nın yeni Fransa sorumlusu terörist Nedim Seven ile ilgili çok gizli bilgileri Fransız makamlarına teslim etti. Türk heyetinin verdiği dosyalarda PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği 1 milyar doları aşkın paranın hangi ülkede ve hangi gizli hesaplarla tutulduğu bilgisi de yer aldı.


İşte Pkk'nın Avrupa Yapılanması
NEDİM SEVEN (Örgütün kasası)
PKK'nın Fransa'daki kasası. Fransız bankalarındaki tüm gizli hesapları yönetiyor. Murat Karayılan'ın çok güvendiği bir isim. Fransa'nın operasyon kararını duyunca 2 Eylül'de kayıplara karıştı.

HACI KARAKOYUN (Avrupa finansörü)
PKK'nın Avrupa Finansörü... Türk istihbarat birimlerinin yakından izlediği Karakoyun'un, Köln'de PKK kontrolünde bulunan Kürt işadamları derneğine milyonlarca Euro aktardığı biliniyor.

KAZIM ERGÜN (Üst düzey sorumlu)
Örgütün Avrupa'daki üst düzey sorumlularından ve istihbaratın yakın takibinde. Birçok cinayet ve eylemden sorumlu. Fransız makamlarına verdiği Türkiye aleyhtarı sert ifadelerle biliniyor.

CEMAL ASLAN (Örgütün kuryesi)
2006 yılında Paris'te 300 bin Euro bozdururken yakalandı. Terör örgütünün kuryesi. Örgüt, Avrupa'da çeşitli ülkelerde toplanan paraları, Cemal Aslan yoluyla dağ kadrosuna yolluyor.

CİHAT DEMİRBAĞ (Üst düzey sorumlu)
Öcalan Türkiye'ye getirildiğinde Sydney'de kendini yakmaya çalıştı. Avustralya vatandaşı. Burada Renas Lelikan ismini aldı. Hollanda'da Türk istihbaratı yakalattı. Bu hafta içinde Fransa'ya iadesi bekleniyor.


Lüks düşkünü 'purolu' elebaşı
ALİ RIZA ALTUN PKK'NIN Avrupa sorumlusuydu. Lükse düşkünlüğü ile tanınıyor. Fransa'da Mercedes'le gezdiği ve dünyaca ünlü purolardan içtiği biliniyor. Murat Karayılan'la sorunlar yaşıyor. Fransa'dan kaçtıktan sonra yerine Canan Kurtyılmaz getirildi. Kayseri nüfusuna kayıtlı Ali Rıza Altun ile Eskişehirli Canan Kurtyılmaz arasında çekişme yaşandığı kaydediliyor. İstihbaratın dinlediği bir telefon konuşmasında, Canan Kurtyılmaz'ı kastederek "O kadından nefret ediyorum. O...'ya haddini bildireceğim" dediği belirtiliyor.


Ali Rıza kaçtı, yeni Avrupa sorumlusu o oldu
CANAN KURTYILMAZ
Ali Rıza Altun kaçtıktan sonra PKK'nın yeni Avrupa sorumlusu oldu. Eskişehir doğumlu ve Tatar Türklerinden olan Canan Kurtyılmaz, örgütün de yürütme kurulu üyesi.


HEYETTE bulunan ancak adını açıklamak istemeyen bir Türk yetkili SABAH'a yaptığı açıklamada, "Eskiden bu tür girişimler Dışişleri Bakanlığı kanalıyla yürütülürdü. Ama yazışmalar yıllar alıyordu. PKK ile daha etkin mücadele etmek için şimdi direkt temas sürdürüyoruz" dedi. Bu arada Türkiye'nin Fransa'ya sunduğu deliller arasında TKP/ML terör örgütünün askeri kanadı (TİKKO) Fransa'daki örgütlenmesinin de yer aldığı vurgulandı. Fransa'da şubat ayında yapılan "İmralı" ve "Heval" operasyonlarında PKK'nın Avrupa sorumlusu Ali Rıza Altun ve Nedim Seven tutuklanmış, ancak ikili İstinaf Mahkemesi tarafından tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Teröristlerden Altun, Türkiye'ye iade edilmek üzere tarifeli uçakla Viyana'ya gönderilmiş ancak burada Avusturya polisinin ihmali sonucu uçakla Erbil'e kaçmıştı.


TÜRK heyeti Fransız adli makamlarından 100 bin sayfa doküman ile Ali Rıza Altun, Nedim Seven, Canan Kurtyılmaz ve Hacı Karakoyun'un evinde ele geçirilen bilgisayarların harddisk dökümlerinin birer kopyasını da istedi. Bilgisayarlarda terör örgütünün banka kayıtları, mali gelirler tabloları, örgüt militanların öz geçmişleri ve Avrupa'daki tüm yapılanmalarıyla ilgili gizli bilgiler bulunuyor. Türk güvenlik birimlerinin Fransa'da elde edilen bu önemli bilgilerden yola çıkarak Belçika, Almanya, Hollanda gibi ülkeler nezdinde girişimlerde bulunacağı ve Türkiye'de de PKK'ya karşı büyük çaplı operasyon başlatacağı vurgulandı.

Sabah

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın