KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

'PKK’yı terörist bir örgüt olarak nitelendiremeyiz'

Irak Parlamentosu'ndaki Kürdistan İttifakı Bloku'ndan tanınmış üyelerinden Mahmut Osman'ın, “PKK, terörist değil, Türk hükümetinin terörüne karşı çıkıyor” iddiasının ardından bu kez Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Cemal Abdullah, PKK'yı terörist bir örgüt olarak nitelendirmek hakkını kendilerinde bulmadıklarını belirterek, "Çünkü PKK, Irak'ın değil, Türkiye'nin siyasi yaşantısının bir parçasıdır. Türkiye PKK'yı nasıl tanımlıyorsa, bu bizi bağlamaz" dedi.

`PKK’yı terörist bir örgüt olarak nitelendiremeyiz`
10 AĞUSTOS 2007 CUMA 14:32
0
1226
0
AA aa
Nuri El Maliki'nin Türkiye ile imzaladığı anlaşmalara ilişkin olarak da Abdullah, “Başbakan Maliki'nin Türkiye ile yapmış olduğu anlaşmaların içeri tam olarak bilinmeden herhangi bir tutum sergilemek doğru olmaz. Maliki, ülkeye dönüp yapılan anlaşmaların içeriği kamuoyuna açıklandıktan sonra Kürt yönetimi de buna göre tutumunu belirleyecektir" dedi.

"Kürdistan Bölge Hükümeti, Federal Irak Hükümeti'nin anayasal kurum ve kuruluşlarının bir parçasıdır" diyen Cemal Abdullah, “Kürtler ayrıca, Irak devletinin büyük bir bileşkesidir. Bundan dolayı herhangi bir tarafla ya da komşu ülkeyle anlaşma imzalanacaksa bundan Kürtlerin de haberi olması gerekiyor" dedi.

Maliki'nin komşu ülkelerle yaptığı anlaşmaların, Irak Devlet Başkanı, Irak Parlamentosu ve Hükümeti tarafından onaylanması durumunda Kürt Hükümeti'nin de bunu destekleyeceğini söyleyen Kürt Hükümeti sözcüsü "Yapılan anlaşmaların içeriği tam olarak bilinmediği için şimdilik herhangi bir görüş yada tutum sergilemenin doğru olmayacağını" kaydetti.


HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın