KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Platformu önemsiyoruz

Solhan Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyaret eden Solhan Platformu, ziyaretlerde platformun amacını anlatırken kurumlar ve halk ile bir bütün olarak Solhan’a hizmet etmek için çalıştıklarını aktardılar. Kaymakam Aydın ile Başkan Yıldız ise, platformun oluşumunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtip platformu önemsediklerini aktardılar.

Platformu önemsiyoruz
26 MART 2015 PERŞEMBE 00:24
0
1367
0
AA aa

 Solhan Platformu olarak faaliyet gösterme kararı alınan ve tek gayesi Solhan olan oluşum yetkilileri, platformu anlatmak ve istişarelerde bulunmak amacıyla ziyaretlere başladı.

Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ile Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı ziyaret eden platform yetkilileri, platformun amacını anlatırken çalışmaları hakkında da bilgi verdiler.

Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ile Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'a yapılan ziyaretlerde platform yetkilileri; “Solhan Platformu; ilçede yaşayan herkesimden insanların bir araya gelerek birlikte hareket etmek ve kaynaşma ile dayanışmayı oluşturmak, ilçemiz için birlikte bazı çalışmaları yapmak amacıyla oluşmuştur. Yapılan toplantılarda da siyasi görüşü ve etnik kökeni ne olursa olsun her kesimden vatandaşlar ve Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek gaye Solhan olunca biz de varız demeleri güzel çalışmaların yapılabileceğini gösterirken bu birliktelik ayrıca oluşuma heyecan da katmıştır. Bizler, bir şeylere tepki vermek ve eleştiri yapmak amacıyla değil, ilçemizde yapılacak hizmetlere destek vermek ve yapılmasını düşündüğümüz fikirleri gerekirse raporlar halinde ilgili kurumlara aktarmak ve toplumda farkındalık oluşturmak için bu oluşumda bulunuyoruz. Birçok alanda görüldüğü gibi sadece bir sorunu gördüğümüzde çıkıp eleştiri yapmak istemiyoruz. Sorunun çözümü ile ilgili bir fikrimiz olacaksa hem fikrimizi belirtiriz hem de gerekirse çözüme ortak olma konusunda çalışacağız. Bizler; siyaset üstü çalışmalarımızı yürütürken, tüm siyasi görüşlerden olan kesimler ile yapılacak istişareler sonucu oluşacak ortak akıl ile yolumuza devam edeceğiz. Öncelikle; kurumların yanlışlarını teşhir etmek değil olası yanlışların çözümüne ilişkin bilgi alışverişinde bulunup ilçemize fayda sağlamak gayesindeyiz. Toplantılarımızda da; istenildiğinde siyasi kimlik ve etnik kökenlik toplumun genel menfaati için bir kenara konulup bir olma için çalışılabileceğini gördük. Sadece bunun için dahi olsa ilçemizde bu oluşumun fayda sağlayacağına inanıyor, desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

“PLATFORMUN SÜREKLİLİK ARZ ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Platformu önemsediğini ve zamanla ilçede güzel şeylerin yapılacağına inandığını söyleyen Solhan Kaymakamı Şeref Aydın; “Platformun süreklilik arz etmesini temenni ediyorum. Solhan, her geçen gün sosyalleşmede gelişmekte olan bir ilçedir. Feolite bazen çalışmaların önüne geçebiliyor ve hatta bazen de sekteye uğratabiliyor. Bu da enerjimizi çokta sağlıklı kullanmamıza engel olabiliyor. Toplumu, kesimlerden bireyselliğe ne kadar kaydıra bilirsek o kadar toplumun geneline fayda sağlanabilir. Sivil toplum mantığıyla hareket etmek çok önemlidir. Platform, çeşitli dernekleri bir araya getirerek dernekler birliğine de öncülük edebilir. Sivil toplum örgütleri her geçen gün daha da etkin çalışıyorlar. Bir hizmet yapılırken birileri taktir edebilirken birilerinin de eleştiri yapması gayet doğaldır. Faydalı olan hizmeti istemeyen küçük bir kesim karşı çıkarken faydasını düşünen çoğunluk sessiz kalırsa veya yanlış yapılan bir işte işin yanlışlığını düşünenlerin sesi az çıkarsa asıl amaca ulaşılmaz. Burada; Sivil toplum örgütleri, faydalı olanı destekleyenlerin yanında olmak ve yanlış yapılan işlerde karşı durmak konusunda doğru çalışarak bunun genele yaymak için mücadele ederse çok büyük katkıları olur. Eleştiri çok ama öneri konusunda ciddi eksiklikler vardır. Çözüm üretilmeyen eleştirilerin yoğun olması çalışmaları daha da olumsuzluğa sürükler. Bu sebeplerden dolayı oluşumun güzel çalışmalar yapmasını ümit ediyor ve oluşumu önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL ŞEYLERİN YAPILACAĞINA İNANIYORUM”

İlçemizde Sivil Toplum Örgütü çalışmalarının faydalı olduğunu gördüğünü, platformunda bu anlamda çalışacağından fayda sağlayacağına inandığını ve platformu önemsediğini belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Platform, halkımızın kaynaşması ve huzurlu bir ortamda çalışmaların yapılması önemlidir. Farklı görüşlerden kişilerin de bir araya gelerek ilçeye bir şeyler katmak için yaptıkları çalışmaları faydalı görüyorum. Platform ile çok güzel şeylerin yapılacağına inanıyorum. Yapılacak çalışmalar bize fayda sağlayacağı gibi elimizi de güçlendirecektir. İlçemiz için beraber yapacağımız çalışmalarda hepimiz fayda göreceğiz. Sivil Toplum Örgütleri'nin Solhan'da güzel çalışmalar yaptığını görüyoruz ve

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın