KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

Podyumlarda türban darbesi!

Lüksün zirvesindeki Miuccia Prada, Ralph Lauren, Donna Karan ve Marc Jacobs gibi dünya modasının önde gelenleri türban tasarladı

Podyumlarda türban darbesi!
12 NİSAN 2007 PERŞEMBE 15:00
0
1171
0
AA aa
Hintli Sihlerin kullandığı boneleri çağrıştıran türbanların fiyatları 700 doların üzerinde. Eski Hollywood starlarının dönüşü olarak yorumlanan akımda Madonna'nın H&M'e tasarladığı türbanın ise sokağa inmesi bekleniyor.

"TÜRBAN nedir, ne değildir" tartışmaları Türkiye'nin gündemini meşgul ederken, ilk kez 1700'lerde Fransa'da Osmanlı ve Asya giyim tarzının modaya yansımasıyla ortaya çıkan türban, dünyanın kaymak tabakasını hedef alan markaların 2007 ilkbahar-yaz koleksiyonunda bir kez daha yer alarak dikkatleri üzerine çekiyor. Yves Saint Laurent, Miuccia Prada, Ralph Lauren, Donna Karan ve Marc Jacobs gibi ünlü tasarımcılar en son 1970'lerde Hollywood'daki yaygın görünümüyle akıllarda kalan türbanı, 2007'de yeniden kadınların hayatına sokuyor. Amerikan sinemasında türban, yüz hatlarını belirginleştirdiği ve daha seksi bir görüntü kazandırdığı için kullanılıyordu./_newsimages/3185755.jpg

SİHLER'DEN ESİNLENİLDİ: Hindistan'daki Sih mezhebine mensup olanların kullandığı ve Latin Amerika orijinli dizilerde gösterişten uzak yaşayan mütevazı yaşlı kadın karakterlerin başında sık sık görünen türban, bu kez dünya jet sosyetesinin iddialı buluşmalarında gece elbiselerini tamamlayıcı bir aksesuvar olarak yer bulmaya çalışacak. Dünyanın moda merkezlerinde birbiri ardına düzenlenen moda haftalarında podyuma çıkan türban, söz konusu yaygınlığı yakalayacağa benziyor.

EL YAKAN FİYATLAR: Lüks markaların koleksiyonlarına aldığı türbanın fiyatı ise Türkiye'deki asgari ücretin iki katından fazla. Prada'nın yeşil, pembe ve kestane rengi saten türbanları 695 ile 710 dolar arasında bir fiyattan satılıyor. Ralph Lauren'in koleksiyonundaki geleneksel Sih türbanına daha yakın olan büyük, parlak broşlu siyah türbanın fiyatı 600 dolar. Broş olmadan türbanın fiyatı ise 475 dolar.

MADONNA SOKAĞA: Lüks markalar, dünya jet sosyetesine türban tasarlarken, hızlı ve ucuz moda yaratan İsveçli H&M'e küçük bir koleksiyon hazırlayan Madonna da Hollywood'un bu romantik aksesuvarını vitrinlere taşıdı. H&M mağazalarında 13 dolara satılan Madonna tasarımı türbanın, bu modayı sokaklara taşıması bekleniyor. Öte yandan Madonna'nın H&M için tasarladığı 22 Mart'ta satışa çıkan, "M by Madonna" koleksiyonunun beklenen ilgiyi görmediği biliniyor. Stella McCartney, Karl Lagerfeld ve Victor&Rolf'ün epey gerisinde kalacağı tahmin edilirken, türbanın koleksiyondan farklı bir grafik izleyip, izlemeyeceği tartışılıyor.

MEDYANIN İLGİSİ: Türban modası, dünyanın önemli moda dergilerinin dikkatini çekerken, haber dergisi Newsweek de konuya son sayısında yer verdi. "Moda sargı altında" başlıklı haberde; Prada, Ralph Lauren türbanların fiyatına yer verildi ve türbanın artık sadece Sihler ve pembe dizi yıldızları için olmadığı vurgulandı. ABD'nin etkili gazetesi New York Times da nisan ayı başında moda haftalarında podyuma çıkan türbanı haber konusu yapmıştı. Gazete, müslüman genç kızların inançlarına uygun kıyafetleri lüks markalardan nasıl satın aldıklarına ve Courtesy Muslim Girl gibi genç kız dergilerinin ABD'de 50 binleri geçen tirajına da değinmişti.

Türkiye'de eşarp pazarı 1 milyar dolara ulaştı

TÜRKİYE'de yılda 70 milyon adet eşarp satılıyor. Bir milyar dolar büyüklüğe ulaşan pazarın yüzde 85'ini başörtüsü oluşturuyor. Son 5 yılda bu alanda üretim yapan firma sayısı 100 den 250'ye çıktı. Sektördeki asıl patlama ise fiyat 400-700 YTL olan saf ipek ve sınırlı sayıda üretilmiş eşarplarda yaşanıyor. İthal eşarpların fiyatı asgari ücrete çok ciddi fark atıyor. Çoğu başörtüsü olarak kullanılan eşarpların fiyatı Escada'da 490, Emillio Pucci'de 490, Burberry 450 YTL'yi buluyor. Vakko, Beymen, Aker gibi firmaların ürettiği ipek eşarpların fiyatı ise 50 ile 250 YTL arasında değişiyor. Sentetik eşarpların fiyatı 5-15 YTL arasında değişirken, satenlerde 70 YTL'ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, başörtüsünün kaymasını önleyen pamuklu bonelerin fiyatı 3-10 YTL arasında.

'Muhafazakar zenginler' de alışveriş turuna çıkıyor

HAC ve umre turları düzenlerken, müşterilerinin tercihleri doğrultusunda vakit namazlarını aksatmadan Avrupa başta dünya turları düzenlemeye başlayan Eman Tur, seyahat ederken dini vecibelerini yerine getirmek isteyenlere bu imkanı sağlıyor. İlan vermeyen, 19 bin kişilik müşteri portföyünü evlerine gönderilen bültenlerle haberdar eden Eman Tur, 2006'da 1250 kişiyi Avrupa ve Uzakdoğu'ya götürdü. Eman Tur'dan bir yetkili, "Turlarımıza katılanlar çok güzel alışveriş yapıyor. Grup olarak gitmenin rahatlığıyla daha da çok yapıyorlar. Fransa'da Hermes'e mutlaka uğruyorlar. Dubai'de 1.5 gün serbest zamanın büyük kısmı alışverişe ayrılıyor ve oradaki lüks markalara ilgileri yüksek. Singapur, Hong Kong, Paris, Milano en çok alışveriş yapılan yerler. 11 Eylül'den sonra ABD turlarımız bitmişti ama şimdi yeniden gündemde. Yılda ortalama yüzde 30 büyüyoruz" diye konuştu. Şirketin sahibi Bülent Katkak'ın müslümanlara dünyayı tanıtmak için dünya turları başlattığı biliniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın