KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Polat devri sona erdi!

Galatasaray yönetimi,mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edilidi, idari bakımdan oy çokluğuyla ibra edilmedi.

Polat devri sona erdi!
28 MART 2011 PAZARTESİ 09:52
0
2685
0
AA aa

 .Foto Galeri Galatasaray Mali Genel KuruluGaleriye gitmek için tıklayınızİlgili HaberlerFaruk Süren aday mı?Söz Polat'ta!"Beklenen bir durum"G.Saray'ın borcu ne kadar?Tüm ilgili haberlerGalatasaray'ın Adnan Polat başkanlığındaki yönetim kurulu, Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'da mali bakımdan ibra olurken, idari bakımdan ibra edilmedi. 30 gün içinde kongre yapılacak. Başkan Polat ve yöneticiler seçime giremeyecek.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen mali kongrede Adnan Polat yönetimi, ilk olarak oy çokluğuyla mali yönden ibra edildi.

Ardından gerçekleştirilen idari ibra oylaması sonrasında, genel kurul divanı, oy çokluğuyla ibra edilmediğini duyurdu. Bunun üzerine başkan Adnan Polat itiraz ederek, sayım yapılmasını isterken, üyelerin çoğunluğu, ''İstifa, istifa'' temposu tuttu.

Yapılan itiraza rağmen Türker Arslan başkanlığındaki genel kurul divanı, ilk açıklanan kararı kabul etti.

Yönetimin idari bakımdan ibra edilmemesi sonucunda tüzük gereği 30 gün içinde seçimli genel kurul toplantısının yapılması gerekiyor.

Daha sonra gerçekleştirilen oylamada Denetleme Kurulu da ibra edildi.

İBRA OYLAMASI ISTIRABA DÖNÜŞTÜ
İbra oylamasının kapalı yapılması için verilen önerge, genel kurul divanını ve üyeleri uzun süre meşgul etti.

Salondaki yoğun kalabalık nedeniyle önerge oylanamazken, genel kurul divan başkanı Türker Arslan, ilginç bir uygulamayla sayım yapma yöntemini seçti.

İlk olarak önergeyi reddedenler salonda kalırken, karşı olan üyeler salon dışına çıkarıldı. Salonda kalanların oyları sayıldıktan sonra bu grupla salon dışındakiler yer değiştirdi ve tekrar sayım yapıldı.

Önerge, 674'e karşı 871 oyla reddedilirken, birçok üyenin bu uygulamaya tepki göstermesi dikkat çekti.

Türker Arslan, daha sonra aynı yöntemi ibra oylamalarında da kullanmak isteyince tepkiler arttı ve tüm üyeler salondayken oylamalar gerçekleştirildi.

YÖNETİMİN İBRA EDİLMEMESİ NE ANLAMA GELİYOR?
Galatasaray'da yönetimin ibra edilmemesi, seçimi gerektiriyor. Tüzük gereğince 30 gün içerisinde olağanüstü kongreye gidelecek ve seçim yapılacak. Kongrede bu yönetimden, mevcut başkan ve yönetim kurulunda bulunanlar seçime katılamayacak. Bir anlamda Adnan Polat dönemi sona erdi.

Galatasaray tarihinde ilk kez bu tarz bir seçime gidilirken, mevcut yönetim dışında daha önce istifa edenler bile seçime gidemeyecek. Tüzüğün bu maddesine göre, başkanlığa aday olacağını açıklayan Cemal Özgörkey de başkanlık hedefini bir başka bahara ertelemek zorunda kalacak. Daha önce istifa eden Haldun Üstünel de olası bir yönetimde görev alamayacak.

Başkanlığa aday olacağı konuşulan Mehmet Helvacı'nın da bu maddeyle birlikte başkanlık şansı en azından bir dönem kalmadı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın